mojca mavec Dobra karma

'Po slovenskih merilih sem nemogoča,' pravi ...

princ Harry Svet24.si

Princ Harry le še bleda senca samega sebe

NOVAK 8A-2020 Reporter.si

Ljudmila Novak ob 20. letnici NSI o svetovljanu ...

zrče, novalja, plaža Svet24.si

Okužbo v zadnjem mesecu potrdili pri 16 mladih, ...

aleksandra pivec danilo markocic izola bobo2 Necenzurirano

"Kravje kupčije" z nepremičninami v občini Izola

bejrut, eksplozija, amonijev-nitrat Odkrito.si

Zakaj je eksplozija v Bejrutu bila tako ...

Sanja grohar_portet_osebni arhiv Njena.si

Sanja Grohar v solzah

Kaj naj pojemo namesto sendviča?

A.K., Maja, 07.05.2019 11:01:21

Ko si želimo izgubiti nekaj kilogramov ali ohraniti svojo idealno težo, vsaj približno vemo, kaj moramo jesti za glavne obroke, težava pa je s prigrizki.

Delite na:
Kaj naj pojemo namesto sendviča?
Polnjeni klobučki šampinjonov profimedia

Ti so po večini zelo kalorični, vsebujejo preveč maščob, soli ali sladkorjev in nam ne dajejo občutka sitosti. Kaj naj pojemo namesto sendviča, kaj naj namažemo na kruh, ko se oglasi lakota, in kaj naj k pijači ponudimo gostom, da bomo lahko tudi mi prigriznili z njimi? 

Polnjeni klobučki šampinjonov 

Porcija ima 170 kalorij

Sestavine za 4 osebe:

12 velikih šampinjonov

2 mladi čebulici

100 g kraške pancete

2 žlici drobtin

4 žlice olivnega olja

1 žlička svežega origana

100 g naribanega sira

sol in poper

Priprava:

1. Šampinjone obrišemo s čisto krpo, bete odlomimo od klobučkov in jih sesekljamo, obrnjene klobučke zložimo v naoljen pekač ali na aluminijasto folijo. Čebulici očistimo in sesekljamo, panceto narežemo na kockice. Pečico ogrejemo na 180 stopinj.

2. V ponvi segrejemo dve žlici olja, dodamo čebulico, panceto in sesekljane bete. Pražimo in mešamo 5 minut, odstavimo, solimo in popramo po okusu. Dodamo drobtine, sesekljan origano, sir in dobro premešamo. Nazadnje še po vrhu potresemo s sirom.

3. Gobje klobučke napolnimo z nadevom, vse pokapljamo z oljem in pekač postavimo v ogreto pečico. Pečemo 10 minut in nato pod vklopljenim žarom še 5 minut.

Objavljeno v reviji Maja št. 8, 12. 4. 2019.