stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Kaj naj pojemo namesto sendviča?

A.K., Maja, 07.05.2019 11:01:21

Ko si želimo izgubiti nekaj kilogramov ali ohraniti svojo idealno težo, vsaj približno vemo, kaj moramo jesti za glavne obroke, težava pa je s prigrizki.

Delite na:
Kaj naj pojemo namesto sendviča?
Polnjeni klobučki šampinjonov profimedia

Ti so po večini zelo kalorični, vsebujejo preveč maščob, soli ali sladkorjev in nam ne dajejo občutka sitosti. Kaj naj pojemo namesto sendviča, kaj naj namažemo na kruh, ko se oglasi lakota, in kaj naj k pijači ponudimo gostom, da bomo lahko tudi mi prigriznili z njimi? 

Polnjeni klobučki šampinjonov 

Porcija ima 170 kalorij

Sestavine za 4 osebe:

12 velikih šampinjonov

2 mladi čebulici

100 g kraške pancete

2 žlici drobtin

4 žlice olivnega olja

1 žlička svežega origana

100 g naribanega sira

sol in poper

Priprava:

1. Šampinjone obrišemo s čisto krpo, bete odlomimo od klobučkov in jih sesekljamo, obrnjene klobučke zložimo v naoljen pekač ali na aluminijasto folijo. Čebulici očistimo in sesekljamo, panceto narežemo na kockice. Pečico ogrejemo na 180 stopinj.

2. V ponvi segrejemo dve žlici olja, dodamo čebulico, panceto in sesekljane bete. Pražimo in mešamo 5 minut, odstavimo, solimo in popramo po okusu. Dodamo drobtine, sesekljan origano, sir in dobro premešamo. Nazadnje še po vrhu potresemo s sirom.

3. Gobje klobučke napolnimo z nadevom, vse pokapljamo z oljem in pekač postavimo v ogreto pečico. Pečemo 10 minut in nato pod vklopljenim žarom še 5 minut.

Objavljeno v reviji Maja št. 8, 12. 4. 2019.