ženska pomlad Dobra karma

TO je bolj pomembno, kot tuhtanje, kdaj bo težkih...

inja zalta Svet24.si

Inja pozvala k medsebojni pomoči in kritikom ...

PER-upokojenci trgovina nemcija-reuters Reporter.si

Nemški izhod iz karantene: dalj časa bi v ...

maske Svet24.si

Poveljnik Civilne zaščite: Tudi po dobavah ...

20200303-00993114 Necenzurirano

Razkrivamo vladni trik za zvišanje ministrskih ...

Gaia Asta 1 Odkrito.si

Gaia Asta: »Stanje pri nas se bo umirilo v ...

2_Nuša Rojs Njena.si

Nuša Rojs spet z Mijom

Jogurtova torta z jagodami

M.O.Ž., Zarja, 06.05.2019 17:01:13

Za dobro sladico ne potrebujemo pečice. Dokaz za to je jogurtova torta z jagodami, ki jo je resda treba pripraviti dan prej, da se krema strdi in okusi prepojijo, a se načrtovanje res splača.

Delite na:
Jogurtova torta z jagodami
Jagodna torta Rama Cremefine

Za 12 kosov

Priprava: 45 minut

Sestavine: 250 g bele čokolade, 100 g koruznih kosmičev (brez sladkorja), 9 lističev želatine, 400 g jagod, 2 žlički + 100 g sladkorja, 250 ml sladke smetane za stepanje, 250 g polnomastnega jogurta, 500 g skute, 1 zavojček vaniljin sladkorja, maščoba za pekač.

Priprava: Čokolado nasekljamo in stopimo nad parno kopeljo. Vmešamo kosmiče. Okrogel pekač za torte (premer 26 cm) namažemo z maščobo in na dno razporedimo stopljeno čokolado s kosmiči. Za pol ure postavimo v zamrzovalnik. Medtem namočimo želatino v mrzli vodi. Očistimo 250 g jagod in jih ukašimo. Dva lističa želatine ožamemo in stopimo (na primer v mikrovalovni pečici). Odmerimo 150 g jagodnega pireja ter ga zmešamo z žličko sladkorja in želatino. Za 10 do 15 minut postavimo na hladno. Preostali jagodni pire pokrijemo in prav tako hranimo na hladnem. Smetano stepemo. Zmešamo jogurt, skuto, 100 g sladkorja, vaniljin sladkor in 75 g želiranega jagodnega pireja. Ožamemo še preostalih 7 lističev želatine, jo s segrevanjem stopimo, potem pa vmešamo 2 žlici skutine mešanice in vse skupaj dodamo preostali kremi. Previdno vmešamo stepemo smetano. V pekač vlijemo pol skutine kreme in preostali želirani pire, ki ga rahlo premešamo z vilicami. Nanj vlijemo še drugo polovico kreme in poravnamo. Torto čez noč postavimo na hladno. Naslednji dan umijemo in narežemo 150 g jagod, koščke potresemo z žličko sladkorja in jih dodamo preostalemu jagodnemu pireju. Torto vzamemo iz pekača in okrasimo z jagodami.

Objavljeno v reviji Zarja št. 18, 30. 4. 2019.