stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Okus plus: mesno nabodalo z borovničevo omako

M. S., Maja, 20.07.2018 16:01:47

V času peke na žaru in nabiranja borovnic lahko združimo na videz nezdružljivo in mesno nabodalo z vroče rešetke ponudimo z borovničevo omako. Če bo zraven še pečen krompir, bo obed popoln.

Delite na:
Okus plus: mesno nabodalo z borovničevo omako
Revija Maja

Sestavine za 4 osebe:
300 g borovnic
100 ml kečapa
1-2 žlici medu
2 žlici škroba
sol, poper
400 g svinjine
400 g govedine
2 žlici olja
4 čebule
150 g dimljene slanine

Preberite tudi: Zmrzlina z lubenico za hitro osvežitev. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Borovnice, kečap in med stresemo v lonček in 5 minut med mešanjem kuhamo. Vmešamo škrob in še 2 minuti kuljamo. Solimo, popramo. Odstavimo z ognja.

2. Meso narežemo na kose in jih namažemo z oljem, v katero smo vmešali sol in poper.

3. Čebule olupimo, razpolovimo in narežemo na ne pretanke rezine. Slanino narežemo na debelejše trakove. Meso, čebulo in slanino nanizamo na nabodala.

4. Nabodala spečemo na žaru. Lahko pa jih popečemo tudi v ponvi in dokončamo v pečici. V tem primeru jih od 15 do 20 minut pečemo na 100 stopinjah.

5. Z nabodali ponudimo borovničevo omako in krompir, pečen v foliji.