32_7_100 Odkrito.si

Partner Tanje Žagar o odporu in nujni spremembi

luka pahor Svet24.si

Pahorjev Luka je postal glasbeni menedžer

1 Petisvet.si

Baba Vanga v zadnji prerokbi napovedala ...

bankomat1 Svet24.si

FOTO: Eksplozijo v Ljubljani naj bi povzročil ...

katarina bar Svet24.si

Med tekmovalci eksplodiralo: žaljivke, kričanje ...

Lina Kuduzović Najstnica.si

Lina Kuduzović izdala svoj prvi singl in ...

noemi Njena.si

Takšne Noemi vam produkcija ni pokazala!

Kulinarika

Maslena buča s pehtranom

M. S., Maja, 03.10.2018 11:01:36

V okusu maslenk ali buč hokaido lahko uživamo še dolgo v jesen, če jih pripravimo po našem receptu in postrežemo kot prilogo, na primer s krompirjevimi ocvrtki in kočarskim sirom.

Delite na:
Maslena buča s pehtranom
Vložene buče Revija Maja

Sestavine za 1 kozarček:
200 g maslene buče
2 žlici olja grozdnih pešk
50 g bele čebule
20 g gorčičnih semen
¼ stroka česna
40 ml rdečega vinskega kisa
100 ml suhega belega vina
6 žlic javorovega sirupa
nekaj listkov pehtrana
drobno mleta morska sol

Preberite tudi: Jesenske sadne sladice. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Čebulo in česen olupimo in sesekljamo. Oboje na olju popražimo in pazimo, da ne porjavi.

2. Zalijemo s kisom, malce povremo, potem dodamo še vino in kuhljamo minuto.

3. V ponev stresemo gorčična semena, prilijemo javorov sirup in solimo.

4. Bučo olupimo in meso narežemo na manjše koščke. Stresemo jih v ponev in nazadnje dodamo še pehtran.

5. Tako pripravljeno bučno mešanico takoj nalijemo v kozarček in neprepustno zapremo.