stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Maslena buča s pehtranom

M. S., Maja, 03.10.2018 11:01:36

V okusu maslenk ali buč hokaido lahko uživamo še dolgo v jesen, če jih pripravimo po našem receptu in postrežemo kot prilogo, na primer s krompirjevimi ocvrtki in kočarskim sirom.

Delite na:
Maslena buča s pehtranom
Vložene buče Revija Maja

Sestavine za 1 kozarček:
200 g maslene buče
2 žlici olja grozdnih pešk
50 g bele čebule
20 g gorčičnih semen
¼ stroka česna
40 ml rdečega vinskega kisa
100 ml suhega belega vina
6 žlic javorovega sirupa
nekaj listkov pehtrana
drobno mleta morska sol

Preberite tudi: Jesenske sadne sladice. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Čebulo in česen olupimo in sesekljamo. Oboje na olju popražimo in pazimo, da ne porjavi.

2. Zalijemo s kisom, malce povremo, potem dodamo še vino in kuhljamo minuto.

3. V ponev stresemo gorčična semena, prilijemo javorov sirup in solimo.

4. Bučo olupimo in meso narežemo na manjše koščke. Stresemo jih v ponev in nazadnje dodamo še pehtran.

5. Tako pripravljeno bučno mešanico takoj nalijemo v kozarček in neprepustno zapremo.