alex volasko Dobra karma

Najlepši slovenski zvezdniški par gre končno ...

PinkBlackGreen_FINAL Svet24.si

RAZKRITO: S tem telefonom boste dobili največ za ...

4_luka basi raay Svet24.si

Luka Basi med karanteno končno nadoknadil čas za...

protesti, zda, george-floyd, 30.-5 Svet24.si

FOTO in VIDEO: Ob vse bolj nasilnih protestih ...

kuzma, korona-virus, meja, mejni-prehod Necenzurirano

Ko te izsiljuje Dunaj, se ti stoži po Bruslju

jelena karleuša Odkrito.si

Ljubil naj bi jo znan turški igralec!

POLKAHOLIKI (SOBICA)-67 Najstnica.si

Nesreča med snemanjem videospota

To je najboljši recept za juho z beluši

M. S., Bodi zdrava, 25.05.2018 16:01:46

Beluši ali šparglji? Sploh ni dileme, saj gre za isti poganjek. Šparglje imenujemo zelena, beluše pa bela stebla najbolj zaželene pomladne zelenjave. Kako iz nje pripraviti slastno juho, pa izveste v spodnjem prispevku.

Delite na:
To je najboljši recept za juho z beluši
Revija Bodi zdrava

Kokosova juha z beluši in lososom

Sestavine za 4 osebe:
3 mlade čebule
200 gramov svežega lososa (file)
1 limeta
½ žličke posušenega čilija
sol
600 gramov belušev
30 gramov svežega ingverja
1 žlička sladkorja
2 žlički masla
1 žlička karija v prahu
2 žlički moke
400 mililitrov nesladkanega kokosovega mleka

Priprava:

Mlado čebulo očistimo in narežemo na obročke. Lososov file osušimo in narežemo na koščke. Limeti iztisnemo sok. Čebulo in lososa zmešamo z limetinim sokom, čilijem in ščepcem soli. Pokrijemo in dvajset minut mariniramo v hladilniku.

Medtem beluše ostrgamo in jim odstranimo trd oleseneli del, narežemo jih na dva centimetra dolge koščke. Ingver olupimo in narežemo na rezine. Beluše skupaj z ingverjem in sladkorjem 8–10 minut kuhamo v slani vodi. Odlijemo vodo in jo prihranimo.

V loncu segrejemo dve žlički masla. Dodamo kari in moko in pražimo kakšno minuto. Prilijemo vodo, v kateri so se kuhali beluši, in kokosovo mleko, zavremo in kuhljamo sedem minut. Solimo.

Kuhane koščke belušev stresemo v vročo juho in postrežemo s koščki lososa.

Preberite tudi: Krožnik juhe iz pomladnih sestavin. Kliknite TUKAJ!