Robert Golob Svet24.si

Robert Golob o priznanju Palestine: »Grozote so ...

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

adam kromer Njena.si

Ljubezen iz šova: V štirih letih tretjič ...

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

Jesenska skušnjava: pita s figami

M. S., Zarja, 25.09.2018 16:01:56

Za vse, ki jim teknejo pite, danes pripravljamo pito s figami.

Delite na:
Jesenska skušnjava: pita s figami
Pita s figami Revija Zarja

Pita s figami

Za 6 oseb

Priprava: 20 minut

Pečenje: 35 minut

Sestavine: 1 zavitek listnatega testa, 1 kg svežih fig, 250 g sira maskarpone, 1 šopek sveže mete, žlička cimeta, žlička soli.

Preberite tudi: Kremna zloženka za sladkosnede. Kliknite TUKAJ!

Priprava: Listnato testo nekoliko pomokamo in razvaljamo na velikost okroglega pekača ter premeru dodamo še 6 cm testa za rob. Preložimo ga v pekač, ki ga ni treba premazati z maslom, saj je testo dovolj mastno. To naj sega čez rob. Dno večkrat prebodemo z vilicami. Testo premažemo s sirom, potresemo s cimetom in posujemo s ščepcem soli. Fige narežemo prečno na kolobarje in z njimi obložimo testo. Zunanji rob testa zavihamo navznoter. Pito pečemo 35 minut pri temperaturi 180 stopinj. Preden jo postrežemo, jo okrasimo z listi sveže mete.