1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Nemški otroci v pesku narisali kljukasti križ

kš, 19.07.2023 18:57:26

"Od daleč je bilo videti kot umetniško delo, vendar se je ob približevanju izkazalo, da je ‘delo’ v resnici velik kljukasti križ, prepoznavni simbol nacizma …”

Delite na:
Nemški otroci v pesku narisali kljukasti križ
Kljukasti križ instagram

Šok na plaži na območju Pesara, v sosednji Italiji. Namesto peščenih gradov so otroci na plaži Sottomonte narisali veliko svastiko, ki jo je spremljalo nekaj besed v nemščini in znak SS. Narisala naj bi jo majhna skupina nemških otrok in njihovih staršev na počitnicah v Italiji, zaradi česar so bili številni prisotni kopalci dobesedno osupli. "Od daleč je bilo videti kot umetniško delo", a ko smo se približali, se je izkazalo, da je "delo" v resnici velik kljukast križ, prepoznavni simbol nacizma,” so povedali.

Videoposnetek je hitro postal viralen in zbral več komentarjev. "Ne vedo, kaj počnejo, lahko gredo hitro domov," je zapisal eden od uporabnikov in tako interpretiral misli mnogih.

Nevednost in lahkomiselnost otrok, ki v resnici niso vedeli, kaj rišejo? In starši? Ali tega niso videli ali, kar je še huje, dovolili, da se je to zgodilo?

Brazgotine preteklosti

V vsakem primeru gre za nekaj nedopustnega, čeprav je le v pesku. Poleg tega pa so ravno ti kraji simbol boja proti nacifašizmu, kjer je še danes ob vsakem izkopu mogoče najti neeksplodirane bombe iz druge svetovne vojne …