medved Svet24.si

Video: Medved se veselo sprehaja po italijanskem ...

kate, kraljeva-družina, karel-iii Svet24.si

Foto: Navihani trenutki najmlajših članov ...

športne stave, športna loterija Necenzurirano

Zlata kokoš športnih stav na muhi Čehov in ...

janez jansa pl Reporter.si

Janša dobil krila: je to začetek konca Roberta ...

kek Ekipa24.si

Takšnega selektorja pa še ne: Nasmejani Kek ...

Marylin ni mogla brez čudežnih injekcij, ki so delovale tudi na njeno psiho Odkrito.si

Vse je bilo v njegovih rokah ... Tudi ona

ilicic kurtic Ekipa24.si

Danci so znoreli! Pogačar Sloveniji na velikem ...

Srhljiva Kate in satanistični kralj?!

kš, 26.05.2024 20:05:10

Pa kdo za vraga bi se podpisal pod take portrete, se trenutno sprašuje polovica sveta … Druga polovica pa pravi: “Zakaj???!”

Delite na:
Srhljiva Kate in satanistični kralj?!
Kate in kralj Karel III. Profimedia / Instagram / KŠ

Po portretu kralja Karla III., ki je dvignil res veliko prahu, se je nedavno pojavil dobesedno srhljiv portret valižanske princese.

Novi portret Kate Middleton "je grozen, sploh si ni podobna". Ogorčenje med podporniki valižanske princese narašča. Novi portret je med ljudmi povzročil pravo razburjenje in zgražanje.

Slika, predstavljena na Instagramu, je naletela na množične kritike
Slika, predstavljena na Instagramu, je naletela na množične kritike, saj večina meni, da portret ne odraža Kateine podobe ali karizme.
Profimedia

Edina tolažba je, da portreta ni naročila Kate Middleton, temveč revija Tatler za julijsko naslovnico. Slika, prikazana kot predogled na Instagramu, je naletela na kritike večine, ki v njej ne vidijo nobene podobnosti z valižansko princeso. Še ena polomija, kot je bila sporna slika kralja Karla III., na kateri je videti kot nekakšen hudič, pomešan z rdečim ozadjem, ki je videti kot peklenski plameni …

Portret, ki ga je naslikala Hannah Uzor, prikazuje Kate Middleton v drastično
Portret, ki ga je naslikala Hannah Uzor, prikazuje Kate Middleton v drastično drugačni luči, ki jo mnogi komentatorji sploh ne prepoznajo kot valižansko princeso.
Profimedia

Zakaj je umetnica ustvarila tako sliko?!

Portret Kate je naslikala Hannah Uzor, na njem pa je lady Middleton upodobljena v beli gala obleki Jenny Packham in tiaro princese Diane, ki jo je nosila na državnem banketu v Buckinghamski palači v čast južnoafriškega predsednika novembra 2022. Namen umetnice je bil izraziti princesino eleganco kot je zapisano v podpisu dela: "Resnično živi v skladu s svojo vlogo" in še enkrat: "Za to je bila rojena. Obnaša se tako dostojanstveno, elegantno in graciozno". To je bil namen, vendar tudi v resnici ni videti kot Kate.

Nekateri so mnenja, da je videti kot Azijka!
Nekateri so mnenja, da je videti kot Azijka!
Profimedia

Kje je našla tak navdih?

Hannah je pojasnila, da sta jo navdihnila tudi mirnost in pogum, ki ju je valižanska princesa pokazala v videoposnetku, v katerem je marca lani svetu sporočila, da ima raka. Umetnica je pojasnila, da jo je navdušilo, kako je Kate v tako bolečem času zanjo in njeno družino znala govoriti iz srca.

Neživo in nenaravno!

Njen portret je bil deležen številnih in ostrih kritik. Na sliki ni ničesar, kar bi spominjalo na Kate. Najprej je zelo hladna, morda tudi zaradi toge drže, v kateri je princesa upodobljena, kako gleda naravnost predse in ima roke prekrižane na trebuhu. In potem je zaradi enotnega modrega ozadja vse skupaj neživo.

Je Kate Azijka?!

Komentarji javnosti torej niso prizanesli umetnici. Nekateri so zapisali: "Ta portret je grozen, na svetu je toliko izjemnih umetnikov, gotovo bi lahko našli boljšega. Drugi opozarjajo, da ima Kate na sliki azijske oči: "Kdaj je postala Azijka? "Na prvi pogled sem mislil, da je japonska cesarica Masako."

No, se bo pa vsaj nasmejala …

Nekateri komentirajo ironično, misleč, da se bo Kate dobro nasmejala, ko se bo videla tako: "Kdo odloča o teh naročilih? Portreti so vedno bolj čudni. Ta je precej amaterski, ni podoben njeni kraljevi visokosti. Glede na to, kaj doživlja, mislim, da jo bo to spravilo v smeh." Še drugi se omejijo na grobo sodbo: "Kakšen grozen portret za čudovito žensko. "Kakšen grozen portret valižanske princese!!! Kdo je dovolil, da je ta portret na naslovnici?". Nekateri menijo, da gre za sliko, ki jo je naslikal otrok, drugi preprosto pravijo, da to ni Kate. "Zakaj, za vraga, bi objavili ta portret, ki ni prav nič podoben princesi????".

Skratka, tako kot kraljev portret je tudi Katein popolno razočaranje, ki glede na resen položaj, v katerem se nahaja, skoraj meji na smešno potegavščino. In to prav v trenutku, ko je njeno zdravstveno stanje res zaskrbljujoče, še posebej po tem, ko je Kensingtonska palača sporočila, da se med kemoterapijo ne bo vrnila v javno življenje.

Satanistični kralj?!

Rdeča barva v ozadju portreta, ki naj bi simbolizirala uniformo valižanske garde
Rdeča barva v ozadju portreta, ki naj bi simbolizirala uniformo valižanske garde, je sprožila različne interpretacije, vključno z domnevnimi povezavami do satanizma.
Profimedia

Najnovejši uradni portret kralja Karla III., ki ga je naslikal britanski umetnik Jonathan Yeo, je tudi sprožil številne razprave in celo polemike glede slogovne izbire in domnevne simbolike. Portret, ki je bil razkrit maja 2024, prikazuje kralja v uniformi valižanske garde na živo rdečem ozadju, za katerega je umetnik navedel, da ga je navdihnila rdeča barva uniforme valižanske garde. Ta izbira barve je na spletu sprožila številne teorije zarote, saj nekateri menijo, da bi intenzivna rdeča lahko simbolizirala satanistične vplive ali namigovala na zgodovinsko prelivanje krvi pod britansko vladavino.

Portret kralja Karla, ki ga je naslikal Jonathan Yeo,
Portret kralja Karla, ki ga je naslikal Jonathan Yeo, je postal tarča teorij zarote zaradi intenzivne rdeče barve ...
Profimedia

Ne ravno pozitivna simbolika

Te teorije so se uveljavile zlasti v nekaterih spletnih krogih, kjer se pojavljajo trditve, da elementi portreta spominjajo na Bafometa - lik, ki je pogosto povezan s satanizmom - in da njegova celotna barvna shema in sestava morda skrivata satanistične simbole, ki so vsem na očeh. To razlago so podkrepili ljudje, kot je Alex Jones, in različni uporabniki družbenih medijev, ki so opozorili na po njihovem mnenju demonske obraze ali simbole na umetnini.

Neeee, to je zgolj estetsko!

Kljub tem teorijam so umetnik in drugi pojasnili, da so elementi portreta zgolj estetski ali simboli kraljevih vlog in interesov, vključno z metuljem, ki predstavlja preobrazbo in okoljske cilje, ki jih kralj podpira. Rdeče ozadje, ki je sicer presenetljivo, se uradno pripisuje tradicionalni barvi uniform valižanske garde in ne kakršnemu koli nečednemu namenu.

Nedvomno eden najbolj nenavadnih portretov v zgodovini kraljeve družine!
Nedvomno eden najbolj nenavadnih portretov v zgodovini kraljeve družine!
Profimedia

Najnovejši uradni portret kralja Karla III. je sprožil precej polemik, saj nekateri posamezniki in skupine menijo, da ima slika v sebi skrite satanistične vplive.

Članki se množijo

O teh trditvah je poročalo več virov. Časopis Charisma News je izpostavil satanistične obtožbe, povezane s portretom, in opozoril na ostro, krvavo rdečo barvo, ki obdaja monarha, kar po mnenju nekaterih simbolizira zgodovinsko prelivanje krvi ali satanistične elemente (Charisma News). Podobno je časopis The Daily Dot razpravljal o tem, kako sta ta živo rdeča barva in upodobitev kralja Karla pred takšnim ozadjem sprožila teorije zarote na spletu, saj nekateri uporabniki trdijo, da slika vsebuje skrita sporočila ali simbole, povezane s satanizmom (The Daily Dot).

Na portalu MyCharisma.com se je razprava razširila na trditve o pojavu demonskih obrazov in Bafometa na sliki, precej pozornosti pa je bilo namenjene intenzivnim odzivom na družbenih platformah (Charisma Online). Tudi MEAWW News se je pridružil tem občutkom in opisal odziv javnosti na pretirano uporabo rdeče barve, ki daje portretu "satanistične vibracije" ter navdihuje različne meme in spletne komentarje (Meaww).

2437835fd38339805be4fd42bf03957b.jpeg