severa gjurin 1 Svet24.si

Družinska sreča Severe Gjurin

Meghran Princ Harry Svet24.si

Zaskrbljeni princ Harry razkril, zakaj ne bo ...

Marko Bitenc Necenzurirano

Skriti gospodarji našega zdravstva

sergej racman marina zavcar hrovatin fpa Reporter.si

Znani slovenski odvetniki so o prostituciji ...

maribor Ekipa24.si

Se lahko zgodi senzacija, Maribor pa dobi v ...

masterchef 3 obrez Njena.si

Slovo od skrivalnic: zmagovalec MasterChefa ...

ljudski vrt gw Ekipa24.si

Nogometašu Maribora umrl oče, a je proti Romunom...

Kralj Karel III. ima raka

Ks, 05.02.2024 19:22:33

Delite na:
Kralj Karel III. ima raka
Karel III. Profimedia

Iz Buckinghamske palače so sporočili, da bo britanski monarh med zdravljenjem odložil svoje javne dolžnosti, vendar niso navedli, za kakšno vrsto raka gre. Kralju Karlu III so diagnosticirali obliko raka, in zaradi zdravljenja bo prekinil svoje javne dolžnosti.

Buckinghamska palača je to sporočila v ponedeljek zvečer, teden dni po tem, ko je bil 75-letni vladar odpuščen iz londonske bolnišnice po posegu za zdravljenje povečane prostate. Palača ni razkrila, za kakšno obliko raka gre, je pa povedala, da je bil rak odkrit med omenjenim postopkom.

“Med kraljevim nedavnim bolnišničnim posegom zaradi benignega povečanja prostate je bilo opaženo nekaj, kar vzbuja skrb,” je palača zapisala v izjavi. “S poznejšimi diagnostičnimi preiskavami je bila ugotovljena oblika raka. Njegovo  Veličanstvo je danes začelo z rednim zdravljenjem, v tem času pa so mu zdravniki svetovali, naj odloži opravljanje javnih dolžnosti.”

“V tem obdobju bo Njegovo  Veličanstvo še naprej opravljal državne posle in uradno dokumentacijo kot običajno,” je nadaljevala palača. “Kralj je hvaležen svoji zdravniški ekipi za hitro posredovanje, ki je bilo mogoče zaradi njegovega nedavnega bolnišničnega postopka. Kralj ostaja v celoti pozitiven glede svojega zdravljenja in se veseli, da se bo čim prej vrnil k polni javni službi.”