joža primožič, direktor, zdravstveni dom gornja radgona Svet24.si

Družinska ambulanta je v Gornji Radgoni samo še ...

abortion1 Svet24.si

Francozi kot prvi na svetu v ustavo vpisali ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

To je zmagovalec 58-milijonskega projekta Aste ...

vila sd levstikova pl1 Reporter.si

»Ukradena« vila za štiri milijone! Razkrivamo ...

goran dragic af Ekipa24.si

Kakšna fotka z boljšo polovico: Dragić ...

Harryjeva odločitev, da zapusti kraljevo družino, je povlekla s seboj ogromno slabega Odkrito.si

Harryju ni uspelo ...

maribor domzale Ekipa24.si

Kazen dovolj motivirala Mariborčane, tako da so ...

Kralj Karel III. ima raka

Ks, 05.02.2024 19:22:33

Delite na:
Kralj Karel III. ima raka
Karel III. Profimedia

Iz Buckinghamske palače so sporočili, da bo britanski monarh med zdravljenjem odložil svoje javne dolžnosti, vendar niso navedli, za kakšno vrsto raka gre. Kralju Karlu III so diagnosticirali obliko raka, in zaradi zdravljenja bo prekinil svoje javne dolžnosti.

Buckinghamska palača je to sporočila v ponedeljek zvečer, teden dni po tem, ko je bil 75-letni vladar odpuščen iz londonske bolnišnice po posegu za zdravljenje povečane prostate. Palača ni razkrila, za kakšno obliko raka gre, je pa povedala, da je bil rak odkrit med omenjenim postopkom.

“Med kraljevim nedavnim bolnišničnim posegom zaradi benignega povečanja prostate je bilo opaženo nekaj, kar vzbuja skrb,” je palača zapisala v izjavi. “S poznejšimi diagnostičnimi preiskavami je bila ugotovljena oblika raka. Njegovo  Veličanstvo je danes začelo z rednim zdravljenjem, v tem času pa so mu zdravniki svetovali, naj odloži opravljanje javnih dolžnosti.”

“V tem obdobju bo Njegovo  Veličanstvo še naprej opravljal državne posle in uradno dokumentacijo kot običajno,” je nadaljevala palača. “Kralj je hvaležen svoji zdravniški ekipi za hitro posredovanje, ki je bilo mogoče zaradi njegovega nedavnega bolnišničnega postopka. Kralj ostaja v celoti pozitiven glede svojega zdravljenja in se veseli, da se bo čim prej vrnil k polni javni službi.”