IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Karel III. - shujšan, ganjen in nasmejan!

kš, 01.04.2024 14:29:13

Kralj Karel III. se je po diagnozi raka uradno vrnil v javnost, za stiski rok pa se skriva njegov osebni boj …

Delite na:
Karel III. - shujšan, ganjen in nasmejan!
Kralj je bil vidno ganjen. Profimedia

Ljudje so ga pričakovali, želeli so ga videti in on ni razočaral pričakovanj tistih, ki so želeli verjeti in se sami prepričati, da se kljub številnim težavam še vedno lahko nasmeje. Kralj Karel III. se je pogumno odločil, da se po diagnozi raka, ki ga uspešno zdravi, ob velikonočnih praznikih vrne v javno življenje, in se velikodušno prepustil tudi prisotnim, ki so mu zaželeli čim hitrejše okrevanje. To je med drugim tudi zelo pomembno sporočilo, ki kaže na natančno strategijo monarhije v trenutku velike ranljivosti: pokazati svetu, da so razmere res pod nadzorom.

Sprehodil se je in s stiskom rok pokazal hvaležnost podpornikom.
Sprehodil se je in s stiskom rok pokazal hvaležnost podpornikom.
Profimedia

Velikonočna maša

Pri velikonočni maši v kapeli svetega Jurija v Windsorju je bil navzoč tudi kralj, ki se je končno vrnil v javno življenje po diagnozi raka, ki je pretresla družino in preostali svet, saj se je pojavila hkrati z zaskrbljujočim zdravstvenim stanjem valižanske princese Kate Middleton. Zdravljenje poteka po začrtanem načrtu, čeprav je bil vladar videti vidno shujšan, tistim, ki so mu zaželeli hitro okrevanje, pa je odgovoril, da se trudi po svojih najboljših močeh.

Tudi Sarah Ferguson, ki se je udeležila maše, ima tudi hude zdravstvene težave.
Tudi Sarah Ferguson, ki se je udeležila maše, ima tudi hude zdravstvene težave.
Profimedia

Prihajajo pomembni dogodki

Njegov prvi javni nastop je torej dober obet za prihodnost in zdi se, da je že pripravljen okrepiti svoje javne obveznosti, da bi izboljšal svoje fizično stanje, ki je bilo že zdaj videti nekoliko boljše. Ob strani mu je stala tudi kraljica Camilla, s katero se bo morda udeležil praznovanja Trooping The Color, uradnega praznovanja svojega rojstnega dne, ki je predvideno za 15. junij, in Royal Ascota, kraljici Elizabeti najljubše konjske dirke.

Ljudje si ga želijo videti, saj jim daje moč in vero v ozdravitev.
Ljudje si ga želijo videti, saj jim daje moč in vero v ozdravitev.
Profimedia

Kako se odziva na zdravljenje

Po mnenju kraljevih strokovnjakov se kralj dobro odziva na zdravljenje, ki ga je opravil za ozdravitev tumorja: "Danes je bil narejen pomemben korak. Kralj se je v zadnjih nekaj tednih spodbudno odzval na zdravljenje in njegovi zdravniki so lahko nekoliko spremenili svoja navodila glede tega, kaj lahko zdaj stori, vključno z udeležbo na velikonočni maši in pozdravljanjem podpornikov, ki so mu prijazno prišli izkazat svojo naklonjenost. Zdravljenje Njegovega veličanstva se nadaljuje, a glavno geslo je previdnost.

Camilla je bila ves čas ob svojem možu.
Camilla je bila ves čas ob svojem možu.
Profimedia

To je bilo ključno

Kljub temu, da je bilo obdobje za vse zelo težko, je bila podpora njegove družine ključnega pomena: "To je bilo eno najtežjih obdobij za kraljevo družino, kar jih pomnimo, vendar so stopili skupaj in si pomagali. V najtemnejših trenutkih so se takrat zbrali. Za kralja je bilo izjemno pomembno, da je bil na velikonočno nedeljo s svojo družino. Bil je popolnoma odločen, da bo pokazal, da je družina v težkih časih enotna in stabilna.

Kraljevi pozdrav je bil poln optimizma.
Kraljevi pozdrav je bil poln optimizma.
Profimedia

Kako pa je s Kate?

Kate Middleton pa medtem nadaljuje z okrevanjem po operaciji trebušne votline in poznejši diagnozi raka, zaradi katere prestaja preventivno kemoterapijo. Princesa, ki je bila odsotna na velikonočnih praznovanjih, se bo morda tudi kmalu vrnila v javnost, čeprav datum še ni znan. Prvič se je po operaciji pojavila v videoposnetku, ki je obkrožil svet in v katerem je sporočila, da so preiskave po operaciji pokazale prisotnost tumorja.

Težko obdobje, ki so ga mnogi mediji izkoristili za večjo prodajo ...
Kate se zdravi zaradi raka, je razkrila po mesecih odsotnosti iz javnosti
X.com

Podpora Kateinega strica Garyja Goldsmitha

Kate je v boju proti raku našla nepričakovano podporo pri svojem stricu iz materine strani, Garyju Goldsmithu, ki je nedavno izrazil občudovanje nad načinom, kako se je valižanska princesa spopadla z objavo svoje diagnoze. V intervjuju za špansko oddajo ¡De Viernes! je Goldsmith delil globoka razmišljanja o pogumu in moči, ki ju je Kate pokazala v tako osebnem in zahtevnem obdobju.

"O Kateinem stanju me je nenehno obveščala moja sestra Carole, ki se je želela prepričati, da bo moja nečakinja zdrava," je razkril Goldsmith. Njegovo občudovanje nečakinje je v zapisu razvidno: "Mislim, da je Kate situacijo obvladala z neverjetno spretnostjo, zlasti glede na zapletenost in občutljivost takšnih okoliščin."

Intimen boj vsem na očeh

Katein stric poudarja en vidik: edinstveno težavnost spopadanja s tako osebno bitko pred očmi vsega sveta, sredi medijske pozornosti in javnih špekulacij. "Ne poznam nikogar drugega, ki bi moral krmariti skozi takšno preizkušnjo in usklajevati družinske obveznosti s potrebo po odprti komunikaciji z nacionalnimi in mednarodnimi mediji v tako javni vitrini," je komentiral.

Stric Kate Middleton je poudaril, da je njegova nečakinja res zelo močna ženska.
Stric Kate Middleton je poudaril, da je njegova nečakinja res zelo močna ženska.
Profimedia

Grdi komentarji in teorije zarote

Goldsmithova podpora ni omejena le na besede pohvale, ampak se razteza tudi na otipljivo naklonjenost in stalno čustveno podporo. "Težko si je predstavljati, da se ju niso dotaknili številni komentarji in teorije zarote, ki žal še vedno nekontrolirano krožijo po spletu," je dodal in razkril, da je Kate poslal sporočila, v katerih ji je zagotovil svojo naklonjenost in brezpogojno podporo.

Šušljalo se je že več let

Dejstvo je, da je P. Diddy tudi večkrat omenjen na raznih družbenih omrežjih, kjer so se v minulem letu rodile različne teorije zarote, ki to očitno niso, saj na dan prihajajo grozljive informacije o tem, da je raper resnično vodil pravo mrežo prostitucije in pedofilije.

2437835fd38339805be4fd42bf03957b.jpeg