markacije, lažne-oznake Svet24.si

Zaradi lažnih markacij v smrt zgrmela mlada ...

Nicole, Liam Svet24.si

Rod Stewart bo zopet dedek!

termoelektrarna šoštanj Necenzurirano

Buldožer iz Šoštanja, ki je povozil Slovenijo

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Kaprice predsednice Nataše in prvega gospoda ...

66-2-4-erjavec4 mm Ekipa24.si

Predsednik KZS Matej Erjavec: Razlogi za ...

Ana Klašnja in Lado Bizovičar Revija Stop

Slovenija ima talent: Ste vedeli, da Ana in Lado ...

ales kranjc andreja 24 mm Ekipa24.si

Aleš Kranjc in boj s kruto boleznijo: Zdravniki ...

Huawei FreeBuds 6i - Zmagovalnega konja ne menjaš!

Ivan Valtl, 09.07.2024 13:22:04

Srednji razred slušalk počasi izgublja svoj pomen na trgu, saj vse več modelov tega cenovnega razreda pridobiva funkcije, ki so bile nekoč rezervirane za višji razred. Ena izmed najbolj priljubljenih serij slušalk v srednjem cenovnem razredu so Huawei FreeBuds i, ki so v preteklem letu doživele velik uspeh s svojo peto generacijo. Sedaj pa je čas za naslednika ... Huawei FreeBuds 6i. Čeprav oblikovno niso bile deležne velikih sprememb, so pri Huawei FreeBuds 6i izboljšali nekatere funkcije, ki jih prinaša ta nova generacija. Poglejmo, kaj je novega pri teh slušalkah.

Delite na:
Huawei FreeBuds 6i - Zmagovalnega konja ne menjaš!
HUAWEI FreeBuds 6i Ivan Valtl

huawei-freebuds-6i
HUAWEI FreeBuds 6i
Ivan Valtl

Oblika

Pri oblikovanju Huawei FreeBuds 6i ni bilo velikih sprememb v primerjavi s prejšnjimi generacijami. Njihova oblika še vedno spominja na Applove AirPods Pro, kar pomeni elegantno in funkcionalno zasnovo. Polnilna enota je majhna, lahka in enostavna za prenašanje. Na testu smo prejeli belo različico, ki je svetleča in ne pušča prstnih odtisov, kar je praktično za vsakodnevno uporabo.

Polnilna enota se napaja preko USB-C vhoda, vsebuje pa tudi gumb za povezovanje in indikatorsko lučko, ki prikazuje status baterije in povezljivosti. Polnilno ohišje tehta le 35 gramov, posamezna slušalka pa le 5,4 grama. Poleg tega so slušalke opremljene s certifikatom IP54, kar pomeni odpornost proti tekočinam in prahu. To jih ščiti pred plohami, vendar niso primerne za potapljanje.

huawei-freebuds-6i
HUAWEI FreeBuds 6i
Ivan Valtl

Huawei FreeBuds 6i so opremljene z 11-milimetrskim dinamičnim štirimagnetnim gonilnikom, ki je za 1 milimeter večji od prejšnjih generacij. Frekvenčni razpon znaša od 14 Hz do 40 kHz, kar omogoča širok spekter zvokov. Slušalke podpirajo klasične kodeke SBC in AAC ter Huaweijev lastni visokoločljivi kodek L2HC 2.0 kot tudi priljubljeni Hi-Res kodek LDAC.

Povezava in funkcije

Huawei FreeBuds 6i omogočajo hitro in enostavno povezovanje z različnimi napravami. Slušalke se hitro povežejo s telefoni, tablicami in računalniki, kar omogoča nemoteno preklapljanje med njimi. Za lažjo uporabo je na voljo aplikacija Huawei AI Life, ki jo lahko prenesete prek QR kode na škatli. Aplikacija je zelo enostavna za uporabo in omogoča hiter dostop do vseh potrebnih funkcij. Z aplikacijo lahko preverite stanje baterije, spremenite raven aktivne zvočne izolacije (ANC) ter prilagodite način poslušanja glasbe z nastavitvami visokih, srednjih in nizkih tonov.

huawei--ai-life
HUAWEI AI Life
Ivan Valtl

huawei--ai-life
HUAWEI AI Life
Ivan Valtl

Slušalke so občutljive na dotik, kar omogoča intuitivno upravljanje. Na primer:

  • Dolgi dotik omogoča preklapljanje med načini ANC.
  • Dvojni dotik služi za predvajanje ali zaustavitev glasbe.
  • Trojni dotik omogoča preskok na naslednjo skladbo.
  • Drsenje po slušalki omogoča prilagajanje glasnosti.

huawei-freebuds-6i
HUAWEI FreeBuds 6i
Ivan Valtl



Kakovost mikrofona

Slušalke Huawei FreeBuds 6i izstopajo tudi pri glasovnih klicih. Huawei je v te slušalke vgradil konfiguracijo s trojnim mikrofonom na vsaki slušalki, ki v kombinaciji z algoritmom globoke nevralne mreže (DNN) zagotavlja odlično kakovost zvoka tudi v zelo hrupnem okolju. Glas ostane jasen in naraven, hrup ozadja pa je učinkovito odstranjen, kar omogoča nemoteno komunikacijo.

huawei-freebuds-6i
HUAWEI FreeBuds 6i
Ivan Valtl



Avtonomija baterije

Avtonomija baterije pri Huawei FreeBuds 6i ni doživela večjih sprememb. Z vklopljenim ANC (aktivna zvočna izolacija) baterija omogoča do 4 ure delovanja, brez ANC pa do 6 ur. Polnilno ohišje zagotavlja do 35 ur delovanja, kar je več kot dovolj za povprečnega uporabnika. Na testu se je pokazalo, da slušalke zdržijo ves dan brez težav, kar je zelo praktično za vsakodnevno uporabo.

huawei-freebuds-6i
HUAWEI FreeBuds 6i
Ivan Valtl

Cena

V času, ko so številni ponudniki zvišali cene zaradi inflacije, Huawei ohranja ceno novih FreeBuds 6i v istem cenovnem razredu kot prejšnji modeli, in sicer pod 100 evri. To jih postavlja med najkonkurenčnejše modele v srednjem cenovnem razredu. Glede na vse funkcije in izboljšave, ki jih ponujajo, so Huawei FreeBuds 6i zelo privlačna izbira.

Huawei FreeBuds 6i so odlična izbira za vse, ki iščejo kakovostne slušalke v srednjem cenovnem razredu. S svojimi izboljšavami in novimi funkcijami se približujejo modelom višjega razreda, hkrati pa ohranjajo dostopno ceno.

2437835fd38339805be4fd42bf03957b.jpeg