zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Konec podpore za Android aplikacije v sistemu Windows 11

IV, 06.03.2024 17:50:04

Podjetje Microsoft je uradno napovedalo, da bo ukinilo podporo za podsistem Windows za Android (WSA), kar pomeni, da bo soobstoj aplikacij za Android na osebnih računalnikih postal preteklost. Ta funkcionalnost, ki je bila prvotno predstavljena leta 2021, je omogočala zagon Android aplikacij neposredno v Windows 11 sistemu, a se je zdaj podjetje odločilo za drugačno pot.

Delite na:
Konec podpore za Android aplikacije v sistemu Windows 11
Konec podpore za Android aplikacije v Windows 11 CU

Odločitev Microsofta sledi njihovi ugotovitvi, da se potrebe uporabnikov spreminjajo in da vzdrževanje podpore za Android aplikacije ni več potrebno. Z ukinjanjem te funkcije Microsoft od danes preprečuje nove namestitve podsistema WSA, medtem ko bodo obstoječi uporabniki lahko še naprej izvajali Android aplikacije do 5. marca 2025. To pomeni, da imajo uporabniki, ki so funkcionalnost že namestili, na voljo še eno leto za njeno uporabo.

wsa, android, windows-11
Konec podpore za Android aplikacije v Windows 11
CU


Poleg Microsoftove odločitve je Amazon napovedal, da bo zaprl svojo trgovino Appstore v operacijskem sistemu Windows 11 do istega datuma. Kljub temu bo Amazon Appstore ostal na voljo na drugih platformah, kar uporabnikom še vedno omogoča dostop do svojih priljubljenih Android aplikacij, le da ne več neposredno preko Windows 11.



Ta poteza Microsofta je del širše strategije podjetja, ki se vse bolj osredotoča na integracijo umetne inteligence v svoje produkte. Prihajajoči dogodek, napovedan za 21. marec prihodnje leto, bi lahko razkril več o novih načrtih podjetja, vključno z možno predstavitvijo novega Surface naprave, opremljene z umetno inteligenco.

2437835fd38339805be4fd42bf03957b.jpeg