zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Prvi utrinki z MWC 2024 v Barceloni

Ivan Valtl, 27.02.2024 15:19:07

Začetek sejma MWC 2024 v Barceloni je bil pravi praznik za vse ljubitelje tehnoloških inovacij. Kot eden najpomembnejših svetovnih sejmov na področju mobilne tehnologije je MWC pritegnil pozornost številnih obiskovalcev, med njimi tudi našo ekipo, ki se je na kraju samem prepričala o vrhuncih, ki jih ponuja to tehnološko središče. V tem članku vam bomo predstavili nekaj najbolj vznemirljivih novosti, ki so bile razkrite v prvih dneh sejma.

Delite na:
Prvi utrinki z MWC 2024 v Barceloni
HONOR Magic6 Pro Ivan Valtl

Honorjeva novost: Magic6 Pro

Honor je predstavil svojega najnovejšega paradnega konja iz serije Magic, Honor Magic6 Pro. Ta naprava, ki kmalu prihaja tudi na naše trge, obljublja, da bo resen konkurent znamkam, kot so Samsung, Xiaomi in Apple. S svojo izjemno glavno kamero, ki ponuja 100-kratno povečavo, najboljšo sprednjo kamero na trgu, izjemnim zaslonom in trpežno baterijo z zmogljivostjo 5600 mAh, je Honor Magic6 Pro že zasedel vrh lestvice DxOMark. Komaj čakamo, da preizkusimo napravo in preverimo, ali vse obljubljene specifikacije držijo.

HONOR Magic6 Pro
HONOR Magic6 Pro
Ivan Valtl



Tecno in novi pristopi k virtualni resničnosti

Podjetje Tecno je predstavilo svojo konzolo Pocket Go in virtualna očala AR Pocket Vision, s katerimi ustvarja sinergijo med klasičnim igralnim pristopom in obogateno resničnostjo. Očala, ki so povezana s krmilnikom v roki, poganja procesor AMD Ryzen 7 8840HS skupaj z grafičnim procesorjem Radeon 780M, 16 GB pomnilnika LPDDR5 in do 1 TB pomnilnika SSD. Poleg tega je naprava opremljena z baterijo 50 Wh, priključki USB-C, 3,5-milimetrskim mini jack vhodom in režo za micro SD kartico.

Tecno Pocket Go
Tecno Pocket Go
CU

Tecno Pocket Go
Tecno Pocket Go
CU



Xiaomi prinaša svoj prvi avtomobil v Evropo

Xiaomi je na sejmu predstavil svojo najnovejšo zvezdo, avtomobil SU7, ki poleg nove serije telefonov Xiaomi 14 predstavlja glavno atrakcijo. Prvi avtomobil znamke Xiaomi združuje visoko zmogljivost, ekološko ozaveščenost in tehnološko naprednost. Vozilo izstopa s petimi ključnimi lastnostmi: močan električni motor, integrirana zmogljiva baterija, tlačno litje za podvozje, avtonomna vožnja in pametna kabina. Čeprav ga na sejmu nismo mogli preizkusiti, z nestrpnostjo pričakujemo njegov prihod na evropski trg.

Xiaomi SU7
Xiaomi SU7
Ivan Valtl

Xiaomi SU7
Xiaomi SU7
Ivan Valtl

Xiaomi SU7
Xiaomi SU7
Ivan Valtl



Prepogljive naprave pridobivajo priljubljenost

ZTE, pod blagovno znamko Nubia, je predstavil svojo novo prepogljivo napravo, Nubia Flip, ki pritegne pozornost z edinstvenim krožnim zunanjim zaslonom. Ta omogoča spremljanje obvestil in izdelavo selfijev z glavno kamero. Zanimivo je, da trg prepogljivih naprav narašča, vključno z roll-up in novimi Wrap zasloni, kar kaže na nenehne inovacije v oblikovanju in funkcionalnosti naprav.

Nubia Flip
Nubia Flip
CU

Nubia Flip
Nubia Flip
Ivan Valtl



Lenovo in koncept prozornega zaslona

Lenovo je predstavil revolucionarni koncept prozornega zaslona na svojih napravah ThinkBook. Ta naprava s popolnoma prozornim zaslonom omogoča, da se vse vidi skozenj, celo tipkovnica, ki je prav tako izdelana iz stekla. Zaslon omogoča nastavitev stopnje transparentnosti, kar uporabnikom ponuja edinstveno izkušnjo pri delu z napravo.

Lenovo ThinkBook Transparent
Lenovo ThinkBook Transparent
CU


poudarek: MWC 2024 v Barceloni je znova dokazal, da je stičišče najnovejših tehnoloških inovacij, ki oblikujejo prihodnost mobilnih tehnologij.

2437835fd38339805be4fd42bf03957b.jpeg