Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Ples robota med prahom in leskom

Ivan Valtl, 05.11.2023 17:41:08

V iskanju ravnovesja med funkcionalnostjo in dostopnostjo, je iRobot nedavno predstavil svoja nova člana v seriji Combo – Roomba Combo J5+ in Roomba Combo i5+. Ta poteza prihaja v luči naraščajočega povpraševanja po multifunkcijskih robotskih čistilnikih, ki ne samo sesajo, ampak tudi pomivajo. Serija Combo, ki je bila doslej znana po svojih modelih j7 in j7+, je zdaj razširjena, da ugodi tudi tistim, ki iščejo cenovno ugodnejše možnosti.

Delite na:
Ples robota med prahom in leskom
iRobot Roomba Combo J5+ Ivan Valtl

Medtem ko sta prejšnja modela ponujala avtomatizirano preklapljanje med sesanjem in pomivanjem z izvlečno roko za nameščanje krpe, novinca v družini ponujata nekoliko drugačen pristop. Ročna zamenjava posode, ena za prah in druga s krpo ter rezervoarjem za vodo za pomivanje, morda ne nudi enake ravni udobja, vendar odpira vrata za tiste, ki so pripravljeni na malo več interakcije v zameno za nižjo ceno. 

iRobot Roomba Combo J5+
iRobot Roomba Combo J5+
Ivan Valtl

Roomba Combo J5+ in njegov soimenjak i5+ sta zasnovana tako, da ponudita osnovne funkcije dvojnega čiščenja, ne da bi pri tem ogrozila kakovost, ki je značilna za blagovno znamko iRobot.

Na test je prispela naprava Roomba Combo J5+ cenovno ugodnejša naprava, ki bo zagotovo tisti, ki ne želijo veliko denarja odštet za robotski sesalnik prinesla veliko dobrih stvari. Ta kompaktna naprava prinaša obljubo o lažjem in bolj prilagodljivem čiščenju, kar je v današnjem hitrem svetu še kako pomembno. Poglejmo si nekatere ključne značilnosti, ki jih prinaša ta novi član družine Roomba.

iRobot Roomba Combo J5+
iRobot Roomba Combo J5+
Ivan Valtl

Pametno Navigiranje in Interakcija

Roomba Combo j5+ se ponaša z operacijskim sistemom iRobot OS, ki omogoča robotu, da se nauči zemljevida vašega doma, zapomni imena sob in posebne nastavitve za čiščenje. Aplikacija iRobot Home omogoča uporabnikom določanje območij, kjer naprava ne bo prala, kar povečuje njeno prilagodljivost in interakcijo z uporabnikom. Poleg tega je zmožna prepoznati več kot 80 običajnih predmetov, kar omogoča bolj specifično čiščenje okoli določenih območij, kot so mačja stranišča, in se izogne oviram, kot so kabli in oblačila.

Glasovna Kontrola

Z združljivostjo z Alexo in Googlovim pomočnikom ter prepoznavanjem približno 600 glasovnih ukazov, Roomba Combo j5+ omogoča preprosto in učinkovito upravljanje, kar olajša vsakdanje čiščenje.

Vsestranskost Čiščenja

Ena glavnih prednosti Roomba Combo j5+ je njena sposobnost prehajanja med sesanjem in mokrim čiščenjem s preprosto zamenjavo posode. Dvojne gumijaste krtače učinkovito čistijo vse vrste tal, medtem ko patentirana tehnologija Dirt Detect omogoča robotu, da identificira in se zadrži na najbolj umazanih mestih. Po končanem sesanju je za pomivanje potrebno le vstaviti rezervoar z vodo in čistilno raztopino, Roomba Combo j5+ pa se samodejno preklopi v način mokrega čiščenja.

iRobot Roomba Combo J5+
iRobot Roomba Combo J5+
Ivan Valtl

Shranjevanje Umazanije in Enostavno Vzdrževanje

Vgrajena "baza" omogoča shranjevanje do 60 dni umazanije, priložene vrečke za enkratno uporabo pa zagotavljajo preprosto in higienično vzdrževanje naprave.

Naučljivi Operacijski Sistem

iRobot OS, ki je zdaj v peti različici, skrbi za vsako operacijo, se uči optimalnih poti čiščenja v različnih območjih doma in upošteva uporabnikove nastavitve čiščenja. S sposobnostjo prepoznavanja najpogostejših predmetov v domu, Roomba Combo j5+ zagotavlja temeljito čiščenje v različnih okoljih.

iRobot Roomba Combo J5+
iRobot Roomba Combo J5+
Ivan Valtl

Zaključki iz Prakse: iRobot Roomba Combo J5+

Po 14-dnevnem testiranju Roomba Combo J5+ smo bili priča številnim zanimivim izkušnjam, ki so nam prinesle tako pozitivne kot tudi negativne ugotovitve. V primerjavi s prejšnjo različico, ki smo jo imeli priložnost testirati, se je nova Roomba Combo J5+ izkazala z večjo natančnostjo tako pri sesanju kot pomivanju tal. Izboljšano zaznavanje ovir je prav tako opazno, saj sprednja kamera učinkovito zaznava vse ovire, tako da tokrat ni "pojedla" vezalke in potrebovala pomoči pri reševanju.

Čeprav je Roomba Combo J5+ ob čiščenju rezervoarja nekoliko glasnejša, kar je v našem primeru povzročilo preplah pri mački, je to majhna cena za večjo natančnost in učinkovitost čiščenja. Prav tako je vredno omeniti, da naprava potrebuje nekoliko več časa za čiščenje v primerjavi z nekaterimi konkurenčnimi sesalniki. Kljub temu osebno menimo, da je to posledica bolj temeljitega čiščenja, saj se je prejšnja različica včasih zdela nekoliko prehitra in nenatančna.

iRobot Roomba Combo J5+
iRobot Roomba Combo J5+
Ivan Valtl

V celoti gledano, Roomba Combo J5+ prinaša obetavne izboljšave, ki bodo v domačem okolju zagotovo cenjene. Z večjo natančnostjo, izboljšanim zaznavanjem ovir in preprostimi interakcijami z uporabniki je ta pametni robotski sesalnik korak naprej k bolj avtomatiziranemu in brezskrbnemu čiščenju. Morda bo trajalo malo dlje, vendar bo natančnost čiščenja Roomba Combo J5+ zagotovo upravičila dodaten čas, porabljen za ohranjanje čistoče vašega doma.