državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Pametni prstan bo revolucionaren!

KŠ, 04.07.2023 11:23:40

Samsung Galaxy Ring je potencialni tekmec obroča Oura Ring, vendar s funkcijami, namenjenimi tudi avtomatizaciji doma.

Delite na:
Pametni prstan bo revolucionaren!
Pametni prstan Wired

Nova naprava v Samsungovi seriji Galaxy bi lahko bila povsem nova nosljiva naprava, ki se ne po naključju imenuje Ring, saj bi šlo za pametni prstan, ki bi ga bilo mogoče nositi na enem od prstov in izkoristiti vrsto funkcij, od spremljanja zdravstvenih parametrov do nadzora drugih naprav in sodelovanja z avtomatizacijo doma. Azijski velikan je od leta 2022 registriral številne patente, kar utira pot predstavitvi, ki bi lahko bila predvidena najpozneje v enem letu. Trenutni referenčni izdelek, obroček Oura Ring (naslovna fotografija), bi lahko kmalu našel dostojnega tekmeca iz enega najbolj opevanih podjetij na področju tehnologije.
Z zaznavanjem gibov in dotikov bi lahko Samsungov obroč Galaxy Ring odpravil zaslone in gumbe ter prek povezave Bluetooth sporočal veliko količino podatkov brezžično povezanemu pametnemu telefonu. Ena od glavnih predvidenih funkcij je sledenje telesnim parametrom, kot so srčni utrip, krvni tlak in celo telesna temperatura, pri čemer ne smemo pozabiti na fitnes s štetjem korakov in ocenjevanjem kalorij, porabljenih med vadbo. Deloval bi tudi kot sledilnik menstrualnega cikla in kakovosti spanja ter kot vibrirajoča budilka, veliko bolj diskretno kot pametna ura.
Galaxy Ring bi vstopil v širok ekosistem pametnega doma Samsunga in drugih blagovnih znamk v tem segmentu ter upravljal povezane naprave, razsvetljavo, motorizirane sisteme itd. kot pravi univerzalni daljinski upravljalnik, ki je vedno na voljo na prstu. Znana je že ocena cene, ki bi lahko bila v skladu s ceno naprave Oura Ring 3 in torej tik pod mejo 300 evrov, ni pa jasno, ali bo za dostop do celotnega nabora funkcij potrebna tudi naročnina.