državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Huawei Watch Ultimate: Sveže Morske Dobrote in Vrhunska Tehnologija

Ivan Valtl, 04.07.2023 10:52:44

Luksuz in inovacija sta ključna sestavina najnovejše Huaweijeve pametne ure, Watch Ultimate, ki je že na voljo pri nas. Ura je narejena iz prestižnih materialov, kot so keramika, titan in safirno steklo, hkrati omogoča povezljivost in komunikacijo z integriranim mikrofonom in zvočnikom. Izhaja iz tradicije športnih ur, pri čemer vključuje številne funkcionalnosti, zasnovane za aktivne uporabnike. Iz prve roke smo preizkusili tudi njene potapljaške funkcije.

Delite na:
Huawei Watch Ultimate: Sveže Morske Dobrote in Vrhunska Tehnologija
Sosed Uroš Huawei Watch Ultimate Ivan Valtl

Huawei Watch Ultimate je resni konkurent Applovu uri Watch Ultra. Kljub temu je Huawei uspel s svojo uro narediti unikatno kombinacijo elegance in funkcionalnosti, ki jo uvršča v sam vrh premium pametnih ur na trgu.

Oblika in Izdelava

Huawei Watch Ultimate s svojo trdnostjo in stilsko dovršenostjo ne sledi le trendom, temveč jih tudi narekuje. Njeno ohišje velikosti 48,5 x 48,5 x 13 mm je oblikovano iz tekoče kovine na osnovi cirkonija, ki presega trdnost jekla za skoraj 5-krat. 

huawei-watch-ultimate
Huawei Watch Ultimate
Ivan Valtl

Dizajnerski vtis dopolnjuje zapestnica iz titanove zlitine, ki z eleganco združuje robustnost in lahko težo. Dodatno je v škatli še gumijasti trak, prilagojen za debelo potapljaško obleko. Elegantno zasnovo ure krona keramični okvir, ki izžareva prestiž, ter safirno steklo, ki zagotavlja zaščito zaslona pred poškodbami.

huawei-watch-ultimate
Huawei Watch Ultimate
Ivan Valtl

Funkcionalnosti in Značilnosti

Huawei Watch Ultimate resnično upravičuje svoje ime - gre za popolno pametno uro, ki združuje najrazličnejše senzorje za spremljanje zdravstvenih parametrov. Med njimi so senzorji za merjenje srčnega utripa, SPO2, temperature kože in arterijske togosti. Prav tako ni zanemarjen praktični aspekt s funkcijami, kot so GPS, barometer in globinomer.

huawei-watch-ultimate
Huawei Watch Ultimate
Ivan Valtl

Vprašanje, ki se poraja, je seveda, kako vsi ti senzorji delujejo in ali so natančni. Rezultati naših terenskih testov so bili pozitivni: srčni utrip se hitro posodablja, enako velja za povezovanje z GPS signalom.

Pametna ura Watch Ultimate je opremljena z mikrofonom in zvočnikom za klice preko Bluetootha, ki sta pokazala visoko učinkovitost - komuniciranje je bilo mogoče tudi v hrupnejšem okolju. Sporočila je možno prejemati in nanje odgovarjati z vnaprej nastavljenimi odgovori.

huawei-watch-ultimate
Huawei Watch Ultimate
Ivan Valtl

V kontekstu zvočnika je vredno omeniti posebnost, ki Watch Ultimate uvršča med izstopajoče izdelke: ura je opremljena z zvočnikom, ki je slišen celo pod vodo. Ura vas bo tudi opozorila, če se prehitro dvigate iz globine. Na voljo so štirje načini potapljanja: rekreativni, tehnični, prosti in merilnik globine.

huawei-watch-ultimate
Huawei Watch Ultimate
Ivan Valtl

Vse informacije lahko spremljate prek Aplikacije Huawei Health, ki ni na voljo v trgovini Play Store, vendar je njen prenos možen prek brskalnika, omogoča pa dostop do izjemno podrobnega poročila o vaši aktivnosti.

huawei-watch-ultimate
Huawei Watch Ultimate
Ivan Valtl

Avtonomija Baterije

Huawei Watch Ultimate presega pričakovanja tudi na področju avtonomije baterije. Iz moje izkušnje se baterija ob standardni uporabi, ki vključuje splošno spremljanje zdravja in prejemanje aktivnih obvestil izprazni šele po približno osmih dneh. Za tiste, ki želijo izkoristiti vse funkcionalnosti ure, kot je neprekinjena uporaba GPS, Watch Ultimate ponuja približno 18 do 20 ur delovanja.

huawei-watch-ultimate
Huawei Watch Ultimate
Ivan Valtl

Cena

Huawei Watch Ultimate je vsekakor impresivna športna ura, ki smo jo preizkusili celo pod vodo. V primerjavi z Apple Watch Ultra nudi prav tako obsežne funkcionalnosti, vendar za nižjo ceno lahko pričakujete, da boste prihranili od 100 do 200 evrov.

V različici Expedition Black z gumijastim pasom je cena ure 799 evrov. Če se odločite za različico Voyage Blue z zapestnico iz titanove zlitine, pa je cena 899,90 evrov.

V Praksi

Tokrat sem imel priložnost, da sem Huawei Watch Ultimate preizkusil skupaj s svojim sosedom iz kampa, Urošem, ki je strasten potapljač. Prav na tisti dan, ko sem imel uro na testiranju, se je Uroš odpravil v lov na svežih morskih dobrot.

huawei-watch-ultimate
Sosed Uroš Huawei Watch Ultimate
Ivan Valtl

Zamenjal sem kovinski pašček za večji gumijasti, ki je namenjen za potapljanje, in Huawei Watch Ultimate je bila pripravljena za resnični test v globinah morja.

huawei-watch-ultimate
Sosed Uroš Huawei Watch Ultimate
Ivan Valtl

Uro in pol kasneje se je Uroš vrnil s pravo goro sveže ulovljenih rib, s katerimi je pripravil sočen "brodet". Med večerjo mi je zaupal svoje vtise o uri, bil je navdušen. Najbolj ga je prepričala natančnost barometra in globinomerja, ki prikazujeta globino vse do desetinke metra natančno.

huawei-watch-ultimate
Sosed Uroš Huawei Watch Ultimate
Ivan Valtl

Huawei Watch Ultimate ni le visokotehnološka naprava, temveč tudi praktično orodje za šport in aktivnosti v naravi. Odziv Uroša potrjuje, da je ta ura vredna svoje cene, saj z njo dobite vrhunski izdelek, ki se izkaže v najrazličnejših situacijah. Obenem je prijeten dodatek k vsakodnevnemu stilu, ne glede na to, ali ste v pisarni ali pod vodo.

huawei-watch-ultimate
Sosed Uroš Huawei Watch Ultimate
Ivan Valtl

In tako se je zgodba Huawei Watch Ultimate v kampu zaključila z večerjo, sveže ulovljenimi ribami in z občudovanjem visoko kakovostne pametne ure, ki je uspešno prestala morske globine ... 8d45e7730a0c66304b08044c797fd2c5.jpeg