Konoplja Svet24.si

Konoplja zmore dekontaminirati zemljo, onesnaženo...

bakren žleb Svet24.si

Nepridipravi ukradli žlebove z mrliške vežice

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Poroka na prvi pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kdo plačuje račune?

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Ko sta se spoznala, sta bila oba osamljena

T. J., 05.08.2019 11:00:00

Nicole Kidman in Keith Urban, ki sta pred kratkim proslavila 13. obletnico poroke, nedvomno sestavljata enega najbolj simpatičnih in tudi najbolj zaljubljenih zvezdniških parov. Ne nazadnje to dokazujeta tudi na rdečih preprogah, na katerih si kot dva sveže zatreskana najstnika izmenjujeta nežnosti in kar ne moreta umakniti rok drug z drugega. Ja, idilično razmerje igralke in glasbenika, ki svoji dragi še vedno piše ljubezenska pisma, je lahko marsikateremu slavnemu in tudi neslavnemu paru zgled.

Delite na:
Ko sta se spoznala, sta bila oba osamljena
Nicole in Keith sta zakonsko zvezo sklenila v Manlyju, obalnem predmestju Sydneyja. Profimedia

Preden je spoznala pravo ljubezen in srečo, je bila 52-letna Nicole Kidman, najbolj slavna avstralsko-ameriška igralka in filmska producentka, znana po rdečkastih skodranih laseh in pegicah, poročena s hollywoodskim zvezdnikom Tomom Cruisom.

V zakonske vode s slovitim 57-letnim ameriškim igralcem in filmskim producentom je zaplavala na božični večer leta 1990, ko je bila stara komaj 23 let. Danes meni, da je bila premlada za poroko, a se je v zakonu veliko naučila in se med drugim preizkusila v vlogi mamice, saj sta s Tomom posvojila dva otroka, danes 26-letno frizerko Isabello Jane in 24-letnega igralca Connorja. Februarja 2001 se je slavni parček razšel, avgusta istega leta pa sta bila ločena tudi v očeh zakona. Uradni razlog za ločitev so bile v Hollywoodu zelo pogoste nepremostljive razlike, pozneje pa smo izvedeli, da je bila za zakon usodna Tomova obsedenost s scientologijo.

Na začetku se je delal hladnega

Po ločitvi se je življenje hollywoodske zvezdnice začelo obračati na bolje, njena kariera se je vzpenjala s svetlobno hitrostjo in leta 2003 je za glavno vlogo v romantični drami Ure do večnosti osvojila celo oskarja. No, pozneje je razkrila, da se je kljub vsem uspehom počutila neverjetno osamljeno. »V rokah sem držala zlati kipec, a še nikoli v življenju se nisem počutila bolj osamljeno kot takrat,« je dejala Nicole, ki je štiri leta po ločitvi od Toma, natančneje januarja 2005, spoznala svojega princa na belem konju.

nicole in keith 3.jpg
Nicole v zakonu s prvim možem, hollywoodskim zvezdnikom Tomom Cruisom, ni bila tako srečna, kot je zdaj.
Profimedia

Usodno srečanje z 51-letnim novozelandskim glasbenikom in glasbenim producentom Keithom Urbanom se je zgodilo na slovesni prireditvi G'Day LA, na kateri v Los Angelesu izkazujejo čast Avstralcem. Nicole je šele osem let pozneje priznala, da jo je Keith očaral v trenutku, in dodala, da se ji ni zdelo, da bi bil tudi on očaran nad njo. Dolgolasi Novozelandec na omenjeni prireditvi namreč ni kazal znakov navdušenja, je pa pozneje priznal, da mu je bila Nicole v resnici zelo všeč in da se je le pretvarjal, da je povsem hladen. »Bila sva osamljena človeka, ki sta se spoznala v trenutku, v katerem sta lahko spregovorila o vsem in se končno odprla. Bila sva rahlo preplašena, a obenem tudi pogumna. Silno sem si želela novega moškega, s katerim bi si lahko delila življenje, še bolj pa sem si želela imeti otroke. Bila sem odprta za vse in pripravljena na spremembe,« je pojasnila Nicole, ki je šele štiri mesece po prvem srečanju prejela usoden telefonski klic. Klical jo je namreč Keith, ki pa ji je pojasnil, da mora, preden jo povabi na zmenek, razrešiti določene stvari v svojem življenju. Ko je to opravil, se je dejansko vse postavilo na svoje mesto.

Da je Keith 'gospod pravi', je Nicole dobro vedela že po nekaj mesecih razmerja, ko se je izkazal za njen 38. rojstni dan. »Bil je moj rojstni dan, on pa se je ob petih zjutraj pred vrati mojega newyorškega stanovanja pojavil z gardenijami v roki. Takrat sem vedela, da je to moški, s katerim se želim poročiti,« je pojasnila Nicole, ki je bila takrat sicer na promocijski turneji domišljijske komedije V objemu čarovnice, v kateri je odigrala glavno vlogo, a se je kljub temu usedla na njegov motocikel in skupaj sta za kratek čas pobegnila pred vsakdanjikom: »To je bilo izredno intenzivno. Mislim, da sem v tistem trenutku dojela, da je ravno on ljubezen mojega življenja. Morda zato, ker sem tako romantična, morda zato, ker sem igralka, morda pa zato, ker verjamem v določene stvari, a to je bilo to!«

Zdravljenje alkoholizma           

Zaljubljenca sta se že leto dni pozneje, 25. junija 2006, sprehodila do oltarja. Zakonsko zvezo sta sklenila v Manlyju, obalnem predmestju Sydneyja. Začetek njunega zakonskega življenja pa resnici na ljubo ni bil ravno pravljičen. Le nekaj mesecev po tem, ko sta si nadela poročna prstana, se je Keith namreč odpravil v kliniko, kjer se je zdravil zaradi odvisnosti od alkohola. To je bilo že njegovo tretje zdravljenje, saj se je pred tem s pomočjo strokovnjakov dvakrat bojeval z odvisnostjo od kokaina. Nicole, ki ga je tudi pregovorila, da se gre zdravit, mu je kot zvesta žena v najtežjih trenutkih njegovega življenja ves čas stala ob strani in zaradi tega celo zanemarila nekaj pomembnih poslovnih obveznosti. Čeprav se je v ponesrečenem zakonu s Cruisom naučila, da je bolje, da ničesar, kar je povezano z zasebnim življenjem, ne razkriva javnosti, se je odločila, da bo v drugem zakonu vendarle iskrena in da bo s svojimi oboževalci delila večino težav. Zato ni bilo presenetljivo, da sta v intervjujih oba brez težav govorila tudi o njegovem zdravljenju. »Imel sem srečo, da je posredovala in poklicala pomoč. Ravno njen prihod v moje življenje in to, da sem se zaljubil vanjo, sta mi pomagala, da sem dojel, da si končno želim biti trezen,« je dejal Keith.

nicole in keith 2.jpg
Sunday Rose je pred kratkim dopolnila 11 let, Faith Margaret pa bo decembra praznovala deveti rojstni dan.
Profimedia

Družina jima pomeni vse na svetu

Pravil, ki sta jih postavila na začetku zakona, se strogo držita še danes. Na primer, v nobenem primeru ne sme miniti več kot sedem dni, ne da bi se videla, ne glede na to, za kakšno oddaljenost gre. Kadar sta vendarle ločena, pa si ne dopisujeta prek sporočil SMS, ampak se pokličeta in pogovarjata. O tem, kako zelo romantičen je Keith, priča to, da svoji ljubljeni ženi prav vsak dan, ki ga ne preživita skupaj, napiše ljubezensko pismo. In tako je nekoč preživel deset ur v letalu, da je prišel k svoji dragi v London in z njo preživel noč, naslednje jutro pa se je vrnil v ZDA, kjer je imel koncert. »To je zame ljubezen. To je nekaj, kar se ne dogaja pogosto. A enako bi tudi jaz storila zanj.

Ne nazadnje sva to prisegla drug drugemu,« je njegovo romantično gesto komentirala Nicole. Piko na i njuni ljubezenski sreči sta postavili dve hčerkici. Sunday Rose je na svet prijokala 7. julija 2008, Faith Margaret pa je 28. decembra 2010 povila nadomestna mati. Zvezdnika, ki pogosto poudarjata, da jima družina pomeni vse na svetu, pa svoji deklici precej nerada izpostavljata očem javnosti. »Nekoč mi je nekdo rekel: 'Če zakon ni na prvem mestu v tvojem življenju, potem sploh nisi poročen.' In to je res. Torej, dokler bo Nicole zame na prvem mestu, bo vse v redu,« je pojasnil romantični Keith, ki je bil med letoma 1992 in 2002 v razmerju z Lauro Sigler, med letoma 2002 in 2004 pa se je videval z osem let mlajšo vrhunsko manekenko Niki Taylor. Seveda je morala tudi Nicole zamenjati nekaj bolj ali manj slavnih moških, preden je našla pravega.

Med njimi so igralca Tom Burlinson in Marcus Graham, glasbenika Lenny Kravitz in Robbie Williams, s katerim je posnela duet Somethin' Stupid, in poslovnež Steve Bing. Širile pa so se tudi govorice o skrivnih razmerjih z igralci Adrienom Brodyjem, Judom Lawom, s katerim je posnela dramo Hladni vrh in biografsko dramo Genius, in Russllom Crowom, soigralcem iz biografske drame Boy Erased. A govorice so pač le govorice, veliko pomembnejša so dejstva. In dejstvo je, da je leta 2005 spoznala moškega, s katerim je nadvse srečna še danes …

Objavljeno v reviji Vklop/Stop spored št. 30, 25. 7. 2019