Mucek Čarli Odkrito.si

Ali vaša mačka pogosto leži na vašem trebuhu?

11otrok1 Svet24.si

Kar enajst otrok hlača po njihovi hiši

vesolje Svet24.si

Tedenski horoskop: poleg utečenih smeri tudi ...

tovornjak, izanka, avtodom Svet24.si

FOTO: Drama na Ižanki! Pogumni voznik tovornjaka ...

archie Svet24.si

Princ William vrača udarec bratu Harryu

filip-pesek_pl Njena.si

Sin Rosvite Pesek je zaročen

gasper kramar Njena.si

Izgubil 95 kilogramov in osvojil nov cilj!

Neraziskano

Karmen Spacapan, 31.07.2019 20:00:00

Gordon Ramsay nas bo popeljal na neponovljivo kulinarično pustolovščino v novi seriji Gordon Ramsay: Neraziskano, katere premiera bo na programu National Geographic to soboto, 24. avgusta, ob 21.55. Vrhunski chef, nagrajen z več Michelinovimi zvezdicami, in športnik, ki premaguje izzive Ironman, se podaja na novo razburljivo pustolovščino po vsem svetu.

Delite na:
Neraziskano
Gordon Ramsay www.nationalgeographic.com

Ramsay nas bo v iskanju kulinaričnega navdiha popeljal skozi doline, v morske globine, skozi gozdove in čez gorovja. Obiskal bo vse od Peruja, Laosa in Maroka do Havajev, Aljaske in Nove Zelandije. Ramsay sicer rad združuje hrano in pustolovščine: leta 2010 je že posnel serijo Gordon’s Great Escapes za britanski Channel 4, v kateri je raziskoval kulinarično kulturo Indije in jugovzhodne Azije.

V seriji Gordon Ramsay: Neraziskano bomo skupaj z Ramsayjem spoznavali lokalne prebivalce z vsega sveta, raziskovali bomo kulture, lokalne jedi in edinstvene okuse, značilne za posamezen kraj. Vsaka sestavina in vsaka jed, ki jo bo poskusil, bosta navdihnili nov recept, s katerim bo poustvaril srce vsake kulture. Vsaka epizoda se konča z izzivom z lokalnim vrhunskim chefom, kjer Ramsey preizkusi svoje sposobnosti pri pripravi pojedine za lokalne prebivalce. Za Ramsayja predstavlja hrana okno v kulturo, vsaka pustolovščina pa so vrata v dušo ljudi in kraja.

»Z National Geographicom sem imel res neponovljivo popotovanje, spoznaval sem lokalne prebivalce, izvedel neverjetne zgodbe o edinstvenih tradicijah, dobrotah in lokalnih sestavinah,« je povedal Ramsay. »Med snemanjem serije sem se naučil več, kot sem se naučil v zadnjih desetih letih.«

01_gordonramsayuncharted.jpg
Gordon Ramsay
www.nationalgeographic.com

Ramsayjeve pustolovščine (kulinarične in druge) zajemajo:

 ·         treking skozi džunglo v Laosu in zbiranje vzorcev jajc mravelj, potapljanje v nevarnih vodah ter lovljenje polžev in velikanskih vodnih žuželk;

·         lovljenje jegulj z golimi rokami s pomočjo tradicionalnih maorskih tehnik na Novi Zelandiji;

·         sodelovanje z lokalnimi pridelovalci in podvodni ribolov z legendarno potapljačko Kimi Werner na Havajih;

·         plezanje po strmi steni med snežnim neurjem in nabiranje lokalnih zelišč na Aljaski;

·         spuščanje po divjem slapu in spoznavanje lokalnih nabiralcev gob v Maroku;

·         visenje s klifa in iskanje posebnih črvov, ki v Peruju veljajo za poslastico.

Serija, ki jo je ustvaril Studio Ramsay, se bo predvajala v 172 državah v 43 jezikih. Še pred premiero prve sezone so že naročili dodatne epizode, njihova produkcija pa se bo začela v drugi polovici letošnjega leta.

Objavljeno v reviji Vklop/Stop spored št. 29, 18. 7. 2019