pri belokranjcu Svet24.si

Podnevi jih ne vidijo, ponoči pa se vsi ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1694618501-img-8801-purg-1694618444412 Necenzurirano

19 kirurgov pisalo ministrici, naj ustavi načrte ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Pik je nekoliko bolj boleč od domačega sršena .. Odkrito.si

Invazija azijskih sršenov v Evropi

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Festival Sundance se je vrnil v polnem blišču

M.K., 25.01.2023 15:00:02

Po treh letih nehotenega premora zaradi epidemije se je letos končno vrnil festival Sundance. V gorah zvezne države Utah, na festivalu, ki ga je Robert Redford ustanovil leta 1981, se bodo še do nedelje predstavili najboljši neodvisni in dokumentarni filmi.

Delite na:
Festival Sundance se je vrnil v polnem blišču
Večno mlada Jennifer Connelly Profimedia

V ospredju festivala Sundance, ki se je začel točno pred tednom dni, kot običajno v zimskih temperaturah pod ničlo in na nadmorski višini več kot 2000 metrov, so tudi letos dokumentarni filmi. Kritiki predvsem izpostavljajo dokumentarec Deep Rising, ki podaja izkušnjo virtualne resničnosti pod gladino morja in opozarja na ogroženost oceana, ki jo povzroča skrivnostna organizacija, ki z morskega dna pridobiva redke kovine. Pripovedovalec v filmu, ki ga režira Matthieu Rytz, je Jason Momoa.

Anne Hathaway
Vedno pozitivna Anne Hathaway
Profimedia

Veliko dokumentarnih filmov, prikazanih na festivalu, ki poteka še vse do nedelje, 29. januarja, raziskuje seksualnost in slavo prek življenjskih zgodb znanih osebnosti, kot so ameriška igralka in model Brooke Shields, pevec Little Richard in pisateljica Judy Blume. Dokumentarni program je letos posvečen tudi vojni v Ukrajini in iranskim ženskam. 

Festivala, ki je prvenstveno namenjen nizkoproračunskim in neodvisnim filmom, se je udeležila tudi vrsta hollywoodskih zvezdnikov, med njimi Emilia Clarke, Chiwetel Ejiofor, Anne Hathaway, Daisy Ridley, Jennifer Connelly in Bella Thorne.

Daisy Ridley
Nasmejana Daisy Ridley
Profimedia