Severni sij, slovenj gradec Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz...

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

Alenka Marinič 1 Njena.si

Osebno: Alenka Marinič, kot je javnost ne pozna

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

Nad povešene ušesne mečice s polnili

M. B., Zvezde, 04.09.2018 12:01:05

To je vse bolj priljubljen lepotni popravek.

Delite na:
Nad povešene ušesne mečice s polnili
Poseg, ki je trenutno najbolj priljubljen v ZDA, stane med 600 in 800 ameriškimi dolarji. Profimedia

Zaradi nošenja velikih uhanov se vse več ženskam dogaja, da se jim skozi leta povesijo in stanjšajo ušesne mečice. Telovadba in domača sredstva pri tej tegobi niso kaj prida učinkoviti, za korenito popravilo škode se je treba obrniti na lepotnega kirurga. Ta lahko s polnili spet napolni in napihne mečice, da so takšne kot nekoč. Poglejmo podrobneje.

V eni od epizod resničnostnega šova, v katerem spremljamo življenje klana Kardashian, je Kris Jenner razkrila, da so njena največja lepotna mora velike in mlahave ušesne mečice. Zato se je odločila za kirurški poseg pomlajevanja mečic, pri katerem so odstranili del prevelike mečice, preostanek pa napolnili s hialuronskimi polnili. »Potrebni sta bili samo kapljica ali dve polnila, ki se ga vbrizga tik ob luknjicah,« opisuje končno zadovoljna mama šestih otrok. In kot kaže, še zdaleč ni edina, ki je prestala ta postopek, saj naj bi bilo zaradi vse večjega povpraševanja po njem leto 2018 razglašeno kot leto ušes.

Preberite tudi: Kako ukrotiti migreno? Kliknite TUKAJ!

Enostavno in neboleče

Postopek polepšanja ušesnih mečic s polnili je enostaven, opravi se ga v manj kot eni uri in je praktično neboleč. Rezultati se poznajo takoj in tudi neposredno po posegu lahko v ušesa že vrnete tudi uhane. Ženske, ki so si ga že privoščile, poročajo o veliko bolj gladkih mečicah, ušesa so tudi lepše oblikovana, vidno pomlajena.

»Postopek je znan tudi kot 'tekoči' dvig ušesne mečice. Pri postopku vbrizgamo kožna polnila, ki upadle ali povešene ušesne mečice naredijo bolj polne, zgladijo trajne gube, ki se pojavijo zaradi izgube kolagena in elastina, ter nategnejo kožo ušesne mečice, kar ustvari bolj mladosten videz ušes. Ženskam, ki nosijo uhane in se jim je luknjica za uhane raztegnila, lahko injekcije kožnih polnil te pomagajo zmanjšati. V nasprotju z vbrizgavanjem kožnih polnil na obrazu, kjer redno prihaja do gibanja mišic, lahko polnila, vbrizgana v ušesno mečico, obstanejo do dvakrat dlje, ker se ta predel ne premika toliko, zato se snov počasneje razgradi. Končno je mogoče za izboljšanje videza kože na tem predelu, poleg obraza, vratu in dekolteja, izvesti tudi kemični piling ušesne mečice,« lahko preberemo na spletni strani estetske kirurginje Nine Suvorov (http://n-suvorov.com).

uhani povešena mečica.jpg
Rezultati se poznajo takoj in tudi neposredno po posegu lahko v ušesa že vrnete tudi uhane.
Profimedia

Za vse starosti

Sam postopek polnjenja ušesnih mečic še zdaleč ni namenjen samo ženskam, ki se jim na koži in obrazu že poznajo znaki staranja, temveč se zanj odločajo tudi mlajše, veliko je že dvajsetletnic. Zaradi modnih smernic po težkih uhanih imajo namreč ravno one največ težav s povešenimi mečicami. Po posegu pa se jim te napihnejo, videti so bolj hidrirane, tkivo je na otip mehkejše, a hkrati bolj čvrsto drži nakit.

Koliko stane poseg?

Poseg, ki je trenutno najbolj priljubljen v ZDA, stane med 600 in 800 ameriškimi dolarji, odvisno od količine polnila, ponoviti pa ga je treba v povprečju enkrat na leto. Če gre samo za vbrizgavanje polnil, je postopek cenejši, pri operativnem posegu krajšanja in oblikovanja mečic pa dražji. Pri nekaterih ženskah je zaradi velikega števila luknjic včasih treba tudi kakšno zašiti. Mama klana Kardashian Kris Jenner pa zagotavlja, da se splača odšteti vsak cent, saj je sama po posegu na mečicah srečnejša in zadovoljnejša s svojim videzom.