Šolta Svet24.si

Foto: Na priljubljenem hrvaškem otoku z dodatnimi...

Vladivostok Svet24.si

V Vladivostoku aretirali ameriškega vojaka, tja ...

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

S pomočjo eteričnih olj lažje zadihajte!

Zoran Franc, 27.12.2017 13:01:20

Ob začetku prehlada si lahko učinkovito pomagate z domačimi čaji in eteričnimi olji. Tako boste hitro očistili dihalne poti in preprečili razvoj številnih okužb.

Delite na:
S pomočjo eteričnih olj lažje zadihajte!
Eteričnih olj nikoli ne nanašajte neposredno na kožo. Pred uporabo jih morate vedno razredčiti, za kar se običajno uporabljajo rastlinska olja. Arhiv

Nič nenavadnega, če ste se prebudili z bolečinami v grlu, zamašenim nosom in oteženim dihanjem. Času primerno, bi lahko rekli. Vendar je zelo neprijetno in nadležno, in na srečo smo za vas pripravili domače recepte, s katerimi lahko hitro odpravite določene simptome bolezni. Predstavljamo vam nekatere najbolj preverjene recepte za pripravke, ki odpravljajo nadležen prehlad ali ga vsaj omilijo.

Mazilo za prsni koš 

To metodo so uporabljale že naše babice in še zmeraj deluje. Pomagala bo predvsem pri lajšanju težav z dihanjem in izkašljevanju. Naredite domače mazilo z dodatkom eteričnih olj. Za osnovo lahko uporabite rastlinsko olje ali živalsko mast, ki ji boste dodali eterična olja. Olje ali mast nekoliko segrejte, do mlačnega, in neprestano mešajte, nato pa mešanici dodajte nekaj kapljic eteričnega olja. Svetujemo vam uporabo evkaliptusa, poprove mete, čajevca, bazilike ali timijana. Olja lahko med seboj tudi pomešate, vendar nikar ne pretiravajte. Mešanico nato vtrite v predel prsnega koša in spodnjega dela vratu, pod nos in v čelo. Na prsi položite topel termofor, tako se bo sluz začela počasi mehčati in izločati.

ne uporabljaj
Eterična olja, pridobljena iz citrusov, morate še posebno previdno uporabljati. Za ta eterična olja namreč velja, da povečujejo občutljivost kože na sonce
ne uporabljaj

Parne inhalacije 

Ob takšni uporabi eteričnih olj in čajev boste hitro odmašili nos in prečistili sinuse. Vse, kar potrebujete, so posoda z vročo vodo, brisača in eterično olje evkaliptusa, poprove mete, sivke, kamilice, limonine trave ali timijana. Lahko pa uporabite tudi skuhan čaj kamilice, poprove mete, rmana, limonine trave … Posodo z vročo vodo in dodanimi eteričnimi olji postavite na mizo. Čez glavo poveznite brisačo, da preprečite uhajanje pare. Zaprite oči in globoko vdihujte paro, ki se dviga v vaš obraz. Priporočamo, da inhalacije izvajate čim večkrat, saj boste tako hitreje očistili dihalne poti.

Preberite tudi: Naravna pomoč za nespečnost. Kliknite TUKAJ!