pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Za srečo je treba delati

Teja Pelko, Avenija, 29.06.2017 11:00:00

Ana Colja je slovenska manekenka, ki se je že v rani mladosti podala v tujino in ji je uspela zavidanja vredna kariera.

Delite na:
Za srečo je treba delati

Pohvali se lahko, da je bila izbrana, da nosi kreacije najprestižnejših imen, kot sta Giorgio Armani in Christian Dior, za katera se ve, da za svoje modele izbereta le najboljše, njeno podobo smo lahko občudovali v svetovno znanih modnih revijah, kot so Vogue, Marie Claire in Elle. Svojo kariero je začela v Milanu, jo nadaljevala v Londonu, nato pa se je preselila v Los Angeles in se tam ustalila, poročila in postala mamica.

ZVEZDNIŠKI PRIJATELJI

V razburljivem mestu angelov, ki nikoli ne spi, je Ana živela bogatih osem let. Veliko je delala, se družila z največjimi zvezdniki, med drugim tudi z razvpito hotelsko dedinjo, starleto in nadobudno didžejko Paris Hilton, z Justinom Timberlakom pa je posnela celo oglas za pivo. Pevec je med znanimi osebami, ki jih je spoznala, skupaj z igralcem Joshem Hartnettom in članom skupine Nine Inch Nails Dannyjem Lohnerjem nanjo naredil tudi najboljši vtis. Seveda so nas zanimale podrobnosti. »Justin je kljub velikemu uspehu še vedno zelo prizemljen in čisto normalen moški. Josh pa je velik medo, najprijaznejši in najtoplejši človek na svetu, oseba, ki daje najboljše objeme, ki niso le površinski stiski ali poljubčki v zraku, tako tipični za svet mode. Zato ne preseneča, da je Danny do tega dne še vedno moj najboljši prijatelj, ker ima največje in najboljše srce,« razkriva Ana. Najslabšega vtisa nanjo sicer ni pustila nobena slavna oseba, je diplomatska, ji pa Gerard Butler, odkar ga je spoznala, ni preveč pri srcu, nam je le zaupala.

POROČENA MAMICA

Pa da ne boste mislili, da se je med njima zgodilo kaj dramatičnega! Ne, kajti Anino srce je že pred leti osvojil postavni Američan Brandon White. Leta 2013 sta si obljubila tudi večno zvestobo, pred dvema letoma pa ju je razveselila še hčerka Mia. »Danes si sploh ne znam predstavljati življenja brez nje. Občutek postati mama je bil zame nekaj najlepšega na svetu,« se povsem razneži 36-letnica. Skrb za hčerko, ki bo julija dopolnila dve leti, je postavila na prvo mesto. Zaradi nje sta z možem zamenjala tudi kraj bivanja, saj otroka nikakor nista želela vzgajati v podivjanem Los Angelesu. Hotela sta v manjše mesto ali vas, kjer ni tako hitrega tempa. »Za svojo družino sem si želela okolje, ki je podobno naši Sloveniji, kjer sem sama preživela čudovito otroštvo. Tako sva se z možem preselila v res majhno mestece Prescott v Arizoni. Najina hiška je bila le pet minut od gozda, uro in pol od Sedone in tri ure od slovitega Grand Canyona, prav idilično je bilo.« A kljub številnim prednostim se je potem izkazalo, da ima kraj zelo veliko slabost: v njem manekenka ni dobila dovolj priložnosti za delo. Zato sta se z možem odločila, dase preselita v Dallas. In ne boste verjeli, Ana se je z manekenstvom izredno uspešno ukvarjala tudi med nosečnostjo! Delala je za modno agencijo, specializirano za noseče fotomodele in igralke, ter tako nepričakovano odkrila odlično tržno nišo, ki jo je zabavala vse do poroda.

KILOGRAMI SO KAR SKOPNELI

Po porodu si je vzela leto dni prosto, da je bila lahko s svojo dojenčico vsak dan. »Res se mi ni mudilo iti delat,« nam zaupa Ana. Pa bi – vsaj kar se postave tiče – lahko. Težav z odpravo nosečniških kilogramov ni imela oziroma je imela prav nasprotne od velike večine novopečenih mamic. Želela si je namreč, da bi jih vsaj nekaj ostalo, saj si je bila všeč z oblinami, a so na njeno žalost že po štirih mesecih vsi kilogrami izginili. Povsem v formo pa še zdaj ni prišla, kar pa gre pripisati neljubi poškodbi kolena in hrbtenice. »Res sem srečna, da imam takšne gene, da lahko jem, kar koli hočem, pa se ne zredim. Kar pa še ne pomeni, da uživam hitro hrano. Zavedam se, da je zelo pomembno, kaj poješ, da imaš zdravo telo. Hrana je bila zame od nekdaj zelo pomembna, ker rada jem in sem ves čas lačna. Če se malo pošalim, bi lahko rekla, da sem pri tem kot sod brez dna.

MANEKENKE NISO POPOLNE

Ker je Ana že leta v modnem svetu, ga pozna z vseh plati. Zaveda se tudi, da so manekenke vzornice številnim mladim dekletom po vsem svetu, a jim Ana svetuje, naj ne verjamejo slepo podobam v revijah. Tudi njena namreč ni enaka njenemu odsevu v ogledalu. Med drugim ji na fotografijah – tako kot manekenki Gigi Hadid – pogosto brišejo lepotna znamenja. »Osebno mi je sicer vseeno, kaj počnejo z mojimi slikami, me pa moti zaradi deklet, ki potem gledajo fotografije v reviji, na katerih so vse manekenke videti popolne, a je to daleč od resnice,« opozarja Ana.

OBOŽUJE HITRE MOTORJE

Ana nadvse uživa v vožnjah z dvokolesniki in za to izkoristi vsako sekundo svojega prostega časa. »Od nekdaj mi je bil všeč zvok motorja. Ko jih je začel voziti brat, me je takoj zastrupil, in tako sem se tudi sama odločila kupiti svoj prvi motor, « se začetkov spominja Ana. »Motor je moja meditacija. Priznam pa, da sem od rojstva hčerke veliko bolj previdna, kot sem bila nekoč. Že po prvih nesrečah sva se z možem odločila, da bova več dirkala na stezah in ne po cestah, odkar se je rodila Mia, pa sem absolutno manj na motorju, že zato, ker mi tega čas preprosto ne dopušča,« pravi lepotica.

DELA ZA SVOJO SREČO

Svoj prosti čas namreč najraje preživlja z Mio. Zaradi nje je opustila tudi svoje igralske ambicije. »Odkar sem rodila, so se tako moje prioritete kot želje zelo spremenile, tako da sem igralstvo opustila. Kar največ časa bi bila rada doma, da se lahko posvetim hčerkini vzgoji,« nam je dejala Ana. Druženje z malčico ji da tudi zelo veliko energije. »Vsakič, ko me moja mala miška objame, si napolnim baterije. Res pa je, da moram nujno domov v Slovenijo, da si spočijem dušo,« razkriva Ana, ki najbolj od vsega v ZDA pogreša neokrnjeno naravo in mamino kuho. Na drugi strani pa ji je Amerika zelo všeč kot dežela neskončnih možnosti. »Ljudje tukaj so resnično veseli zate, ko dosežeš nekaj, kar si si zadal. Uspeh ti od srca privoščijo.«

Si je pa za letos zadala, da ji mora po treh letih nujno uspeti priti domov. Tudi zato, da bo Mia lahko (končno) spoznala vso družino. Nanjo in na svojega moža Brandona je lepotica tudi najbolj ponosna. Ker je res trdo delal, da je uresničil svoje sanje in postal pilot. Sicer pa se Ana veliko trudi za svojo srečo – to pa svetuje tudi drugim. »Če bi vsi delali za svojo srečo in se ne bi toliko ukvarjali z drugimi, bi bilo veliko več veselih in zadovoljnih ljudi,« je prepričana.