jernej tozon Dobra karma

Napoved: do poletja 2023 se bo Čuku Jerneju ...

PinkBlackGreen_FINAL Svet24.si

RAZKRITO: S tem telefonom boste dobili največ za ...

planet1 - foto jaka koren Svet24.si

Najprej se je videlo iz vesolja, kar zdaj ...

čelik7 Svet24.si

Pavle Čelik: »Državljani se zavedajo svojih ...

kuzma, korona-virus, meja, mejni-prehod Necenzurirano

Ko te izsiljuje Dunaj, se ti stoži po Bruslju

jelena karleuša Odkrito.si

Ljubil naj bi jo znan turški igralec!

Šerbi Njena.si

Naprodaj hiša pokojne Šerbi

Za manjše in večje otroke

Sonja Javornik, 11.09.2019 16:00:00

Dobra otroška knjiga ne bo pritegnila samo majhne, pač pa včasih v njih najdejo prave modrosti tudi odrasli.

Delite na:
Za manjše in večje otroke
/ Promocijsko gradivo

Pasji mož - Povest o dveh muckih

pasji mož.jpg
/
Promocijsko gradivo

Tretja knjiga iz te izvrstne in zabavne serije prinaša nove dogodivščine najbolj slavnega superpolicaja s pasjo glavo. V času teme in brezupa, ko napadajo vedno novi nenavadni podleži, je lahko edini rešitelj eden in edini Pasji mož! V novih epizodah se spoprime z zlobnimi kosmatinci in sklepa nova zavezništva ter z bistroumnostjo in čekani ohranja red v domačem mestu.

Skrivni svet malih zverinic

Male zverinice V-lg.jpg
/
Promocijsko gradivo

Kratek ilustriran mladinski roman o pustolovščinah petih prijateljev in »jako učenega« dedka, ki nadobudne mlade raziskovalce spodbuja pri odkrivanju sveta malih zverinic - mikroorganizmov, ki so vsepovsod okoli nas, vplivajo na naše zdravje in počutje, a jih zaradi njihove majhnosti ponavadi prezremo. Spoznamo, kako zanimiv je svet okoli nas in kako pomembni so zelo dobri prijatelji.

Migiji M.jpg
/
Promocijsko gradivo

Migiji migajo

 Hudomušne kratke zgodbe iz življenja Migijevih, ki svoj prosti čas najraje aktivno preživljajo na svežem zraku. Ko spremljamo njihove zabavne dogodivščine in domislice, pa izvemo še, kam se je fino podati na izlet in katero opremo je dobro imeti s sabo, če se želimo tako kot Migiji lotiti različnih aktivnosti. Z zgodbami Gaje Kos se dinamično vseskozi prepletajo prav tako humorne in informativne ilustracije Igorja Šinkovca.

Ognjeno pleme Pobeg V-lg.jpg
/
Promocijsko gradivo

Pobeg

Avtor Igor Karlovšek je v tej zgodbi, ki se dogaja v 6. stoletju, postavil v središče dogajanja pet otrok poveljnika slovanske vojske, ki so, medtem ko oče širi slovansko ozemlje proti zahodu, na milost in nemilost prepuščeni naklepom njegovih nasprotnikov, ki v otrocih vidijo sredstvo za izsiljevanje. A Ognjenovi otroci še zdaleč niso lahek nasprotnik: pretkana zdravilka Ajda, prelepa Mila, ki ji sledijo vse živali, in trojčki - mojstri prače, loka in meča, mislijo še dolgo ostati pri življenju.

 Miši gredo v nebesa

Iva Procházková se v svojih delih pogosto dotika težjih tem, s katerimi se srečujejo otroci in mladostniki. Knjigo o živalskih nebesih, ki je bila nagrajena zaradi kvalitete, je napisala tudi zaradi lastnega otroškega strahu pred smrtjo in nezmožnostjo staršev ateistov, da bi ji ta strah omilili. Čeprav je glavna tema smrt, ki se je avtorica loteva s humorjem, je to predvsem zgodba o prijateljstvu, o iskanju ljubezni in poguma, o premagovanju predsodkov, upanju in celjenju starih ran.

 Objavljeno v reviji Liza/Maja št. 36, 30. 8. 2019