stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Veliko pospravljanje v kuhinji: tako se bo vse spet bleščalo

Tina Lucu, 23.01.2020 18:00:00

Nadenite si gumijaste rokavice in se lotite velike pospravljalne akcije v kuhinji. S tem načrtom se bodo spet zableščali tudi najmanjši kotički.

Delite na:
Veliko pospravljanje v kuhinji: tako se bo vse spet bleščalo
Kuhinja Dreamstime

Napa

Delo prepustite pomivalnemu stroju. Previdno odstranite kovinski filter in ga položite v stroj. Napo od znotraj umijte z vodo in malce čistilnega sredstva.

Kuhinjski aparati

Namesto testa v posodo vlijte vročo vodo. Nato vsak priključek (za gnetenje, stepanje itd.) pustite vrteti 5 minut. Ne pozabite zapreti pokrova!

Predal za pribor

Vse ven in posesajte vse drobtine. Če je vložek možno pomiti v pomivalnem stroju, ga denite v zgornji predal. Drugače ga umijte z mlačno vodo in obrišite s krpico z mikrovlakni ter dobro osušite.

Steklokeramična plošča

Redno jo brišite z vlažno krpo, zažgane dele pa postrgajte s posebnim strgalom. Delce lahko stopite tudi z nekaj kapljicami sredstva za pomivanje posode. Robove očistite z zobotrebcem, ostanke pa podrgnite z odsluženo zobno ščetko.

Pomivalno korito

Za gobico ali krpo je pomivalno korito drugi največji vir klic v kuhinji. Odtok morate redno čistiti - bodisi s posebnim sredstvom ali pa z doma pripravljenim. V odtok stresite štiri žlice pecilnega praška in prilijte pol skodelice kisa. Takoj bo začelo brbotati in se peniti. Ko neha, vse skupaj izplaknite z veliko vode.

Mikrovalovna pečica

Trik s kisom prihrani veliko drgnjenja: skodelico, primerno za uporabo v mikrovalovni pečici, napolnite z vodo in kisom in napravo za 3 minute vklopite na najvišjo stopnjo. Para bo odstranila umazanijo, ki jo boste lahko le še obrisali. Potem so na vrsti gumbi oziroma polje za upravljanje. Tam je običajno zelo veliko bacilov. Izklopite napravo in te dele navlažite z mešanico alkohola in vode.

Objavljeno v reviji Liza/Maja št. 2, 10.1.2020