nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Super ideje za družinske izlete

Tea Dečman, Svet24, 31.07.2018 15:01:23

S parno lokomotivo se podajte raziskovat barvita Goriška brda ali pa prebudite in raztegnite mišice s supanjem po Trbojskem jezeru.

Delite na:
Super ideje za družinske izlete
Trst je eno izmed najlepših mest v Evropi. Dreamstime

V prostih dneh vedno hitimo nekam na morje, ob kakšno reko ali jezero ter v gore. Kaj pa kadar imamo le en dan časa, pa si vseeno želimo nekoliko odmika od vsakdanjika? Prav presenetljivo, koliko zabavnih stvari lahko počnemo in raziščemo skupaj z otroki, in to v neposredni bližini.

S tramvajem v Trst 

Svojevrstno doživetje je prihod v Trst s starinskim tramvajem z Opčin, kjer so ob tramvajski postaji številna brezplačna parkirišča. Pet kilometrov dolgo progo tramvaj prevozi v približno dvajsetih minutah ter pri tem premaga 340 metrov višinske razlike – pri čemer na najbolj strmih predelih proge deluje kot žična vzpenjača. Končna postaja je v središču Trsta, na Oberdanovem trgu. Tramvaj vozi vsakih 20 minut, bolj natančen vozni red pa najdete na spletni strani www.tramdeopcina.it/tram/pages/tt2orari.htm. Tramvaj se med vožnjo ustavi na enajstih postajah, ob katerih stoji kar nekaj znamenitosti, ki si jih je vredno ogledati.

MUZEJSKI VLAK, BOHINJSKA PROGA
Vožnja po Bohinjski progi je prav gotovo posebno doživetje.
http://www.abc-tourism.si/

Z muzejskim vlakom po Bohinjski progi 

Preživite vikend s svojo družino malce drugače, nostalgično. Odpeljite se s parno lokomotivo mimo smaragdne Soče in v zelena Goriška brda. Vse to ob veselih zvokih harmonike in v družbi animatorjev, ki vas bodo popeljali v čas avstro-ogrske monarhije. Vse vozne rede, opise programov in cene najdete na spletni strani www.abc-tourism.si.

Preberite tudi: Dom v barvah morja in vonju poletja. Kliknite TUKAJ!

S čolnom po Trbojskem jezeru

V toplejših mesecih vam je v Kavarni Čolnarni Trboje na voljo izposoja čolna, s katerim se lahko popeljete po jezeru in si od bliže pogledate vse lepote Trbojskega jezera. Posebej za najmlajše, stare od 6 do 12 let, ponujajo tudi poletno šolo jadranja. Več na www.colnarna-trboje.si.

Tramvaj

Tramvaj je ena od turističnih znamenitosti Trsta, saj je eden redkih na svetu, ki deluje na delu proge kot žična vzpenjača.

suppanje Čolnarna Trboje
Supanje je šport, ki je navdušil staro in mlado. Tudi na Trbojskem jezeru je dovoljeno.
http://www.colnarna-trboje.si/galerija.html

Muzejski vlak

Vožnja po Bohinjski progi je prav gotovo posebno doživetje. Pogledi na Blejsko jezero, na številne soteske, grape in predore, med katerimi je najdaljši dolg kar 6327 metrov, so nepozabni.