Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Nov zakon ministrice Prevolnik Rupel izpolnjuje ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Romantika za na plažo ali domači kavč

Sonja Javornik, 19.08.2019 11:00:00

Medtem ko je v resničnem življenju težko najti partnerja, ki se ne bi samo ob obletnicah spomnil na kakšno lepo besedo, pa imajo knjižne junakinje običajno večjo srečo. No, vsaj na koncu, ko se vse težave uspešno razpletejo. Za vas imamo tokrat nabor romanc …

Delite na:
Romantika za na plažo ali domači kavč
knjiga MK

Na prvem mestu

Na prvem mestu zk 3d.jpg
knjiga
učila

To je že drugi del trilogije o študentih Layken Cohen in Willu Coopru. Poleg zaljubljenosti  mlada junaka povezuje podobna usoda: obema so umrli starši in zdaj sama skrbita za bratca. Medtem ko se pogumno spopadata z odgovornostmi skrbnikov, pa njun odnos vse bolj trpi. Njuna ljubezen je postavljena na preizkušnjo, ko se v Willovem življenju nepričakovano pojavi njegovo nekdanje dekle in ga želi nazaj. 

Layken takrat podvomi o njuni ljubezni, Will pa je odločen, da ji bo dokazal, da je zanj ona od nekdaj na prvem mestu. Se res morata včasih dva oddaljiti, da spoznata, kako zelo potrebujeta drug drugega? Bosta Layken in Will kos še eni oviri?

Malopridnežu po meri

Malopridnezu po meri_naslovnica300dpi.jpg
knjiga
MK

Annabelle Green potrebuje moža - in to čim prej! Če hoče podedovati edini dom, ki ga je kdaj poznala, se mora poročiti, preden dopolni petindvajset let. Kar bo že čez mesec dni. Glede na to, da ji je pred leti postavni, a malopridni Quinton uničil ugled, to ni prav preprosto - dokler njena zaščitnica ne oznani, da bo podedovala prekrasno posestvo. 

Quinton, ki se na tetino prošnjo znajde v vlogi ocenjevalca primernih snubcev, kar ne more verjeti, da je sramežljiva Annabelle, ki jo je v otroštvu tako rad dražil, odrasla v prelepo mladenko. Poroka je zanj zadnje, o čemer razmišlja, saj je odločen, da se bo preselil čez lužo, po drugi strani pa se vedno bolj zaveda, da je zaradi starih grehov prekrasni mladenki dolžan pomoč.

Avtorica knjige je Anna Harrington, ameriška pisateljica, ki se je nad zgodovinskimi ljubezenskimi romani navdušila, ko je v Veliki Britaniji študirala književnost in dramaturgijo. 

 Lovilka oblakov

Lovilka oblakov zk 3d.jpg
knjiga
učila

Šarmantna in prekanjena Claire Durant se je zavihtela na sam vrh karierne lestve pri berlinski gurmanski reviji. Nihče ne sluti, da ni niti prava Parižanka niti ni študirala umetnosti - dokler ne dobi klica na pomoč iz Bretanje, kjer je pravzaprav odraščala: njena mama mora ostati v bolnišnici in Clairine gluhe sestre ne more pustiti same. Zato Claire odpotuje v malo obmorsko vas. Potovanje pa bo zanjo imelo posledice, ki jih ne more niti predvideti, saj se bo njen čustveni svet pošteno iztiril. Njen prijatelj iz otroških dni Nicolas že dolgo ni več sramežljivi mladenič, kakršen je bil nekoč, in potem se kakor strela z jasnega v vasi pojavi še njen šef. Claire mora improvizirati, da lahko vzdržuje svoje izmišljotine - s tem pa v sicer lagodnem Moguériecu povzroči strahotno zmešnjavo …

Pisateljica Claudia Winter je naše bralce osvojila že s prvo prevedeno romanco z naslovom Marelični poljubi.

Skok v ljubezen

Skok v ljubezen zk 3d.jpg
knjiga
učila

Poti Christine Rose in Adama Basila se križata nekega večera, ko Christine prečka dublinski most … Na robu mosta stoji moški, ki je tik pred tem, da skoči v reko. Adam je obupan, a Christine sklene z njim odštekan dogovor: do njegovega petintridesetega rojstnega dne (ki bo že čez pičlih 14 dni!) mu bo pokazala, da je življenje vredno živeti. Odločena je, da Adama med tem časom ne bo spustila z oči niti za trenutek, zato se zapleteta v niz trapastih dogodivščin in romantičnih gest za Adamovo bivšo. Christine je prepričana, da njen načrt deluje in se Adam počasi spet zaljublja v življenje. Ali pa se dogaja še kaj več?

Avtorica knjige je priznana pisateljica Cecelia Ahern, ki je svoj prvi roman - P. S., Ljubim te - napisala pri 21 letih. Tega so kasneje posneli kot film in oba - tako film kot knjiga - sta požela izjemen uspeh.

Objavljeno v reviji Liza/Maja št. 32, 2. 8.2019