zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Od lestve do regala

Mateja Bevk, 21.11.2019 16:00:00

Kadar ste premajhni, da bi dosegli višje police, zamenjali sijalko na stropni svetilki ali poiskali knjigo na visokem knjižnem regalu, potrebujete lestev. Brez nje ne morete niti na vrtu, saj bi drugače najlepša jabolka in češnje vedno ostale nedosegljive. Nova ali stara, lesena ali kovinska - brez lestve enostavno ne gre!

Delite na:
Od lestve do regala
POlica Garden Tradeing

Lestev pa ni namenjana zgolj temu, da dosežete višje ležeče predmete, uporabna je tudi kot dekorativni dodatek ali celo namesto pohištva. Lahko jo samo naslonite na steno in že dobite obešalnik za oblačila ali pa jo, če ste le količkaj ročno spretni, spremenite v imeniten vsestranski regal. Naredite ga takole:

stanovanje, polica
POlica
VincentandBarn

Potrebujete

·        leseno lestev v obliki črke A - velikost izberete sami

·        različno dolge lesene deske za police (določite ustrezno količino polic glede na velikost lestve)

·        vijake

·        barvo in lak po želji

·        vijačnik

Navodila za izdelavo

Lestev raztegnete in postavite na želeno mesto. Na dve nasprotni si lestveni stopnici položite desko za polico in jo privijačite z ustreznimi vijaki. Enako naredite s preostalimi policami. Preverite stabilnost in po želji prebarvajte regal z barvo za les oziroma ga zgolj polakirajte, če vam je všeč naravni videz lesa. Po policah razporedite knjige, dekorativne predmete oziroma karkoli drugega, pri tem pazite, da enako obremenite obe strani regala. Če imate doma majhne otroke, je regal najpametneje z L-profilom privijačiti na steno.

stanovanje, polica
POlica
VincentandBarn

2: Začinite svoj delovni prostor z rustikalnim šarmom. Pisalna miza, ki po obliki spominja na lestev, ima dve polici za odlaganje pisarniških drobnarij in pod pisalno površino še dva predala. Vse, kar potrebujete, je stena, na katero boste pisalno lestev naslonili. (Foto: Vincent and Barn Ltd)

stanovanje, polica
POlica
Garden Trading

3: Dostikrat se zgodi, da so okenske police prekratke za vse rože, ki jih imate. Dodatno zeleno površino si ustvarite z lestvenim regalom. Ta ponuja dovolj prostora za večje ali manjše cvetlične lončke in vrtne pripomočke. Stoji lahko zunaj ali znotraj.  (Foto: Garden Trading)

stanovanje, polica
POlica
VincentandBarn

4: Knjige in revije največkrat prebirate v dnevni sobi in tam naj bo tudi regal zanje. Lahko izberete malo bolj opaznega, denimo moderno lestev s pisanim okvirjem in policami, ki jih naslonite na steno. (Foto: Sue Ryder)

stanovanje, polica
POlica
Enrichtendesigne

5: Vam v spalnici zmanjkuje prostora za oblačila? Zakaj manjših kosov ne obesite kar na lestev? Ta se odlično obnese tudi kot obešalnik za torbice, pasove, rute in drugi modne dodatke. (Foto: Garden Trading)

stanovanje, polica
POlica
VincentandBarn

6: Naj vaš dom letošnje decembrske praznike izstopi iz klasičnih okvirjev - z lestvijo, seveda. Takšno iz lesa in vrvi obesite na steno in dobite čudovito dekoracijo, ki lahko povsem nadomesti novoletno smrečico, sploh če nanjo obesite še lučke in bunke. (Foto: Melody Maison)

stanovanje, polica
POlica
Tile Mountain

7: V kopalnici je lestev lahko zelo uporabna. Kot odlagalnik za brisače in kopalne plašče ali kot regal za negovalne izdelke. Če imate leseno lestev, pazite, da ne pride v stik z vodo, sicer pa si lahko omislite lestveni regal tudi v kovinski ali plastični izvedbi. (Foto: Tile Mountain)

stanovanje, polica
POlica
VincentandBarn

8 ali 8a: Ni nujno, da lestev prislonite ob steno. Lahko jo obesite pod strop in uporabite kot lestenec ali podstropno polico, na katero nato shranite večje košare, lonce in posode.

stanovanje, polica
POlica
Sue Ryder

9: Lestev, ki je kot naročena za v predsobo. Primerna je za odlaganje plaščev in drugih oblačil in nadvse domiselna alternativa klasičnim obešalnikom. (Foto: einrichten-design.de)

Objavljeno v reviji Liza/Maja št. 42, 11.10.2019