Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Knjiga je najboljša prijateljica

Sonja Javornik, 28.03.2020 08:09:08

Kaj je novega na knjižnih policah?

Delite na:
Knjiga je najboljša prijateljica
- mk

Grabovac, Jarm, Djinovski, Marinko: Kam z mulcem po Sloveniji?

 Štiri slovenske mamice so se pred petimi leti med druženjem spraševale, kje bi dobile ideje za družinske izlete. In spoznale, da je najbolje, da se kar same odpravijo raziskovat. Ker je na trgu malo takih informacij, so jih sklenile še deliti z drugimi. In napisale prvo knjigo, v kateri so samo izleti v domovini. Priročnik tako vsebuje opise 62 izletov in doživetij z otroki (in psi), ki nas popeljejo v vse slovenske regije. Gre za popoln družinski vodnik, ne glede na čas, ki vam je na voljo, vremenske razmere ali letni čas. Vsak opis je opremljen s seznamom ključnih informacij, ki so staršem v pomoč pri odločitvi, kam se odpraviti, z namigi, kaj kje doživeti, zakaj priporočajo izbrani kraj, ter seveda s fotografijami, ki vam bodo poskušale približati doživetje. 

Lola Akinmade Åkerström: Lagom

Lagom 3d.jpg
-
učila

Švedski izraz lagom je način življenja, ki spodbuja sozvočje. V ospredje postavlja pravičnost, zmernost in zadovoljstvo s tistim, kar imaš. Avtorica te zanimive knjige Lola A. Åkerström je živela na treh različnih celinah, v Afriki, Severni Ameriki, zdaj še v Evropi, in sicer na vsaki kar lepo obdobje. Zanimajo jo najrazličnejše prvine in odtenki kultur ter njihovo odražanje v odnosih. Lola je magistrica informacijskih znanosti na Univerzi v Marylandu. Več kot desetletje je bila svetovalka in programerka, potem pa je sledila svojim sanjam, da bi potovala, pisala potopise in fotografirala, medtem pa raziskovala najrazličnejše kulture ter spoznavala njihovo hrano, tradicijo in življenjski slog. 

Sadhguru: Ustvarjanje življenja ali Notranje inženirstvo

Ustvarjanje_FLAT.jpg
-
sanje

Ob poplavi različnih vodnikov do instantne sreče in gurujev, ki obljubljajo obilje, hkrati pa imajo sami visoko ceno, je Sadhguru napisal knjigo, ki bo vsaj v njegovem primeru besedo guru spet olepšala. Njegov cilj pri pisanju je bil, da bo bralce ves čas spremljala radost. A knjiga ne ponuja pridige, temveč znanost; ne ponuja naukov, temveč tehnologijo; ne ponuja smernic, temveč pot. Pri tem pa avtor odkrito priznava, da se je sam raje učil iz prakse kot teorije. Da ne verjame v poučevanje, ampak je njegova vloga podobna zemljevidu, ki bralca usmerja na poti do pravega cilja. Do tega pa ni bližnjic, ki jih promovira marsikatera knjiga za samopomoč, zaradi katerih je guru postala grda beseda. No, to je vsekakor knjiga, ki dokazuje, da še obstajajo guruji, ki so svojemu imenu v ponos.

Objavljeno v reviji Bodi Zdrava št. 11, 11.11.2019