favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Koliko zaslužijo turški igralci?

M.Š., 16.09.2019 09:00:00

Razkrivamo, koliko zaslužijo znani in manj znani zvezdniki priljubljenih turških nadaljevank.

Delite na:
Koliko zaslužijo turški igralci?
Moja boš, Burak Özçivit, Neslihan Atagül POP TV

Burak in Neslihan

Kara Sevda 1 - 24.jpg
Moja boš, Burak Özçivit, Neslihan Atagül
POP TV

Za glavno vlogo v novi seriji Ambasadorjeva hči bo Neslihan Atagül Doğulu prejela 65 tisoč turških lir na epizodo (nekaj več kot deset tisoč evrov). Igralka je podpisala pogodbo za 13 epizod in je upravičena do tako visokega honorarja, tudi če bi projekt predčasno ustavili ali serijo umaknili s sporeda. Njen soigralec Engin Akyürek bo prejel 90 tisoč turških lir (približno 14 tisoč evrov), premiera težko pričakovane nadaljevanke – v izvirniku Sefirin Kızı – pa bo še letos.

Njen soigralec iz nadaljevanke Moja boš Burak Özçivit bo na drugi strani za vlogo v zgodovinski sagi Ertuğrul dobil kar 300 tisoč turških lir na epizodo (približno 46 tisoč evrov). Je pa moral v zameno za honorar med drugim privoliti v zahtevo, da v prihodnjih petih letih ne bo sprejel nobene druge vloge.

36-tele-kolikozasluzijo-ebru-akin.jpg
Ebru Şahin, Akın Akınözü, Hercai
promo

Ebru in Akın

Tudi Ebru Şahin in Akın Akınözü, protagonista nadaljevanke Hercai – ki se z drugo sezono na male ekrane vrača septembra – nista tako slabo plačana, čeprav pred omenjeno serijo nista bila preveč znana. Po poročanju turških medijev Akın zasluži 45 tisoč turških lir (približno sedem tisoč evrov), medtem ko je Ebru plačana kar 15 tisoč turških lir manj, kar pomeni, da dobi nekaj več kot štiri tisoč evrov na epizodo. Novica je v medijih znova sprožila val zgražanja in debato o diskriminaciji žensk, ki so plačane občutno manj kot njihovi moški kolegi.

36-tele-kolikozasluzijo-tolgahan.jpg
Tolgahan Sayisman
promo

Tolgahan Sayisman

Bil je nepozaben kot Yigit v nadaljevanki Ne izpusti me (Asla Vazgeçmem), nato pa doživljal neuspeh za neuspehom. Kljub vsemu je ohranil sloves zelo priljubljenega turškega igralca. Za vlogo v novi seriji Prvak (Sampiyon) bo namreč prejemal kar 70 tisoč turških lir na epizodo (približno 11 tisoč evrov). Dobra novica za igralca in ekipo je predvsem to, da bodo serijo predvajali na javni televiziji, kjer gledanost ni odločilna za uspeh serije, zato se 38-letnemu Tolgahanu ni treba bati, da bo čez noč ostal brez dela. Sicer pa je igralec zadnjih nekaj mesecih trdo garal in treniral, saj bo v seriji upodobil boksarja.

36-tele-kolikozasluzijo-cagatay.jpg
Çağatay Ulusoy
promo

Çağatay Ulusoy

Igralec, ki smo ga spoznali kot Emirja v nadaljevanki Dekle z imenom Feriha, velja za trenutno najbolje plačanega turškega igralca – za vlogo v Netflixovi uspešnici The Protector prejme kar pol milijona turških lir (približno 77 tisoč evrov) na epizodo. Turški mediji so izračunali, da je v štirih sezonah zaslužil že tri milijone dolarjev! Kljub temu pa poudarjajo, da je njegov honorar za Netflixove razmere precej skromen. Za primerjavo – Winona Ryder in David Harbour dobita v tretji sezoni serije Stranger Things kar 350 tisoč dolarjev na epizodo, Millie Bobby Brown pa 300 tisoč.

Engin Altan Düzyatan

36-tele-kolikozasluzijo-Engin-Altan.jpg
Engin Altan Düzyatan
promo

Po izjemnem uspehu zgodovinske sage Ertuğrul je glavni igralec Engin Altan Düzyatan postal eden od najpriljubljenejših in najbolje plačanih turških igralcev. S prav tako priljubljeno in cenjeno igralko Burçin Terzioğlu bo zaigral v novi nadaljevanki Metek (Kurşun). Na epizodo bo prejel 110 tisoč turških lir (17 tisoč evrov), njegova soigralka pa 70 tisoč turških lir (11 tisoč evrov). Ko se je razvedelo, da bo zaigral v novi seriji, se je celo šušljalo, da bo prejel 200 tisoč lir, vendar se je pozneje izkazalo, da je znesek na epizodo vendarle skromnejši.

Objavljeno v reviji Vklop/Stop spored št. 36, 5. 9. 2019