oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Določajo modne zapovedi tega poletja

M.K., 04.06.2023 08:00:22

V izbiri poletnih slamnikov člani kraljeve družine pogosto sledijo tradiciji in dediščini. Številne kraljeve dame se zgledujejo po prejšnjih generacijah in nosijo slamnike, ki so postali ikonični del sloga njihovih družin. Občasno se zgodi, da se slamniki prenašajo iz generacije v generacijo, kar še bolj poudarja povezanost z družinsko zgodovino. Ta tradicionalni pristop k izbiri slamnikov pomaga pri dodajanju vrednosti kraljevi zapuščini in poudarja pomembnost kontinuitete.

Delite na:
Določajo modne zapovedi tega poletja
Kraljica Maxima obožuje velike slamnike. Profimedia

Kraljeva družina že stoletja predstavlja vrhunec elegance, stila in brezhibnega obnašanja. Medtem ko se tako občudovalci kot kritiki pogosto osredotočajo na njihove modne izbire, so na poletnih dogodkih pod drobnogledom predvsem njihova pokrivala. Člani kraljeve družine se zavedajo, da so poletni slamniki pomemben del njihovega videza, njihovo udobje, slog in tradicija, ki jo nosijo pa ključni elementi izbire.

Udobje in prileganje

Ko gre za izbiro poletnih slamnikov, člani kraljeve družine vedno dajo prednost tudi udobju in prileganju. Poletni slamniki so namenjeni zaščiti pred soncem in so ključni dodatek na družabnih dogodkih, na katerih so kraljevi člani prisotni. Slamnik mora biti pravilne velikosti, da se udobno prilega na glavi, hkrati pa omogoča naravno kroženje zraka, da se prepreči pregrevanje. Mnogi člani kraljeve družine posegajo po slamnikih s prilagodljivimi trakovi, ki zagotavljajo dodatno stabilnost in udobje.

Slog in eleganca

Člani kraljeve družine so znani po svojem izjemnem občutku za slog in eleganco, zato izbira poletnih slamnikov predstavlja priložnost, da izrazijo svojo osebno noto. Slamniki so lahko okrašeni z različnimi detajli, kot so trakovi iz satena, cvetlični okraski ali pentlje. Barvna paleta slamnikov je običajno nevtralna, saj člani kraljeve družine pogosto izbirajo bež, belo ali pastelne odtenke, ki se lepo podajo k njihovim oblačilom. Kljub temu pa se včasih odločijo tudi za bolj živahne barve, da dodajo piko na i svojemu poletnemu slogu.

Tradicija in dediščina

Izbira poletnih slamnikov v kraljevi družini ni le modna odločitev, ampak izraža tudi njihovo pozornost do udobja, sloga, tradicije in dediščine. Slamniki so pomemben element njihovega videza na poletnih dogodkih in so izbrani s skrbnostjo in prefinjenostjo.

2 (Pre)velika fedora
/
Profimedia

Kakšne klobučke bomo nosile?

1 Čolnarski klobuček

Glamurozne priložnosti zahtevajo dodaten pridih nečesa posebnega. Preprosti čolnarski klobuk se poda k skoraj vsakemu videzu in je poleg tega še izjemno praktičen. V vetru, dežju ali na soncu, vendo se boste počutile čudovito. Je popolna mešanica klasike in trendovske mode, ki je pistala na seznamu obveznih dodatkov poletne garderobe vsake prave dame. Ne glede na to, ali se odpravljate na kosilo s prijatelji, po opravkih ali na vrtno zabavo, bo ta klobuk vaš pravi dodatek za vsako priložnost.

2 (Pre)velika fedora

Ko se pripravljate na toplejše vreme in vznemirljive modne zapovedi pomladi in poletja 2023, ne smete spregledati tega obveznega modnega dodatka: prevelike fedore. Ti klobuki so oblikovani tako, da poudarijo vaše lase in dopolnijo vaš najbolj glamurozni videz. Na modnih brveh sezone pomlad/poletje 2023 so bili ti modeli klobukov še posebej pogosti – predstavile so ga znamke Balmain, Burberry, Alberta Ferretti in Phillip Plein. Je odličen dodatek za vsako sezono, prav poseben pa je v kombinaciji s črnimi kopalkami.

3 (Pre)velik slamnik

Nov klobuk za poležavanje na ležalniku in sprehode po peščenih plažah je v poletni sezoni vedno sijajna zamisel. V različnih barvah in vzorcih si omislite moden prevelik slamnik, ki bo poskrbel tudi za tako zelo potrebno senco na vašem obrazu. Na modnih brveh znamk, kot sta Jacquemus in Max Mara, so se pojavili v velikem slogu in navdihnili modne navdušence po vsem svetu. S svojimi dramatičnimi robovi in elegantnimi oblikami so kot nalašč za kombiniranje s poletnimi oblekami, pa tudi z elegantnimi kopalkami ali širokimi lanenimi hlačami.

1 Čolnarski klobuček
/
Profimedia

Člani kraljeve družine pomembno vplivajo na modne smernice, z modo slamnikov vred. Ko člani kraljeve družine nosijo določene sloge in modele slamnikov, postanejo priljubljeni med javnostjo in navdihujejo modno industrijo ter splošno sprejemanje slamnikov kot pomembnega modnega dodatka.

Katere znamke slamnikov nosijo člani kraljeve družine?

  • Lock & Co. je ena najstarejših klobučarskih trgovin na svetu in je že več stoletij dobavitelj klobukov in slamnikov za britansko kraljevo družino.
  • Christys' je še en ugleden britanski proizvajalec klobukov in slamnikov, ki dobavlja svoje izdelke kraljevi družini.
  • Philip Treacy je slaven irski oblikovalec klobukov in slamnikov, ki ustvarja številne glamurozne kreacije za člane kraljeve družine, vključno s princeso Beatrice in vojvodinjo Cambridgesko.
  • Jane Taylor je britanska oblikovalka, specializirana za ročno izdelane slamnike, klobuke in okrašene klobučke. Njene kreacije so bile opažene na takih pomembnih dogodkih, kot so poroke v kraljevi družini.
  • Rachel Trevor-Morgan je še ena priznana britanska oblikovalka, ki je ustvarila številne unikatne klobuke in slamnike za člane kraljeve družine.

3 (Pre)velik slamnik
/
Profimedia

Ali ste vedeli ... o klobukih in kraljevi družini

RAZKOŠNO PERJE IN CVETJE

Kraljevi klobuki, še posebej tisti, ki jih nosijo ženske v kraljevi družini, pogosto vključujejo t. i. fascinatorje – okrasne naglavne dodatke, ki jih običajno pritrdijo na trak, glavnik ali sponko. Lahko imajo perje, cvetje, bisere in druge okraske, s čimer dodajajo dotik glamurja in igrivosti celotnemu videzu.

SODELOVANJE Z OBLIKOVALCI

Kraljeva družina pogosto sodeluje z uveljavljenimi modnimi oblikovalci, da ustvarijo po meri narejene klobuke za posebne priložnosti. Oblikovalci, kot so Philip Treacy, Rachel Trevor Morgan in Stephen Jones, so bili že povabljeni, da oblikujejo klobuke za različne kraljevske dogodke, pri čemer so prikazali svojo ustvarjalnost in spretnosti.

TRADICIONALNI SIMBOLIZEM

Kraljevi klobuki lahko nosijo simbolni pomen. Tako na primer na kraljevskih porokah pogosto opazimo povabljenke, ki nosijo klobuke ali fascinatorje določenega sloga ali barve, na primer smetanasto ali pastelno, da ne bi preveč izstopale in zasenčile neveste. Ta nenapisana pravila prispevajo k splošnemu protokolu in vzdušju na dogodku.

BONTON

Nošenje klobukov je pomemben del britanske družbene etikete, še posebej za formalne dogodke. Kraljeva družina spoštuje tradicijo nošenja klobukov, kot je odstranjevanje klobukov v zaprtih prostorih ali med igranjem nacionalne himne. Poleg tega članice kraljeve družine pogosto nosijo klobuke z rahlim nagibom v desno, v slogu, znanem kot »vojvodinjin nagib«.

PONOVNA UPORABA

Kraljevi klobuki so pogosto skrbno ohranjeni in jih je mogoče ponovno uporabiti ali predelati za različne priložnosti. Ta praksa odraža vrednost, ki jo pripisujejo tradiciji, trajnostnosti in cenjenju obrti. Ponovna uporaba klobukov omogoča kraljevi družini, da ohranja občutek kontinuitete, hkrati pa se prilagaja spreminjajočim se modnim smernicam.

Kate očitno ni tako
Tudi princesa Kate si rada obraz pred soncem zaščiti z velikim klobukom.
Profimedia