stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

6 načinov preurejanja vrtne hiške

Kristina Strašek, 27.07.2019 16:00:00

Vrtna hiška je precej priljubljen dodatek domov, a prevečkrat preslabo uporabljena. Če jo imate tudi vi, ste jo verjetno uporabljali za druženje in počitek. Kaj pa, če vam povemo, da lahko iz nje ustvarite veliko več?

Delite na:
6 načinov preurejanja vrtne hiške
Vrtna hiška Profimedia

Skoraj vsaka hiša ima na vrtu tudi svojo uto. Zgrajene iz lesa so sila lep okras na zelenici in z nekaj manjšimi dodatki lahko postanejo prava mojstrovina. A tokrat ne bomo govorili o opremljanju, ampak preverili, kako jih lahko uporabite tudi drugače. Vse od savn pa do pisarn in prostora za konjičke.

Preverite v nadaljevanju, kako lahko vrtno hiško preobrazite v nekaj povsem drugega in ji dodate funkcionalnost.

1.       Pisarna

Če morate večkrat svoje delo nositi domov ali pa morda delate od doma, bi vam pisarna prišla zelo prav. Za to potrebujete le mizo s stolom in miren prostor. Kaj, če bi tokrat namesto sobe v stanovanju za to uporabili kar vrtno hiško? Vsekakor bi bila soba zaradi razgleda na barviti vrt veliko bolj pozitivna in mirna. Da pa je ne boste uporabljali samo vi, jo lahko kdaj predate tudi svojim otrokom in jim omogočite miren prostor za pisanje domačih nalog in učenje.

2.       Domači spa

savna 3.jpg

Zakaj bi nenehno hodili v spa centre, če se lahko razvajate kar doma. Iz vrtne hiške lahko ustvarite svoj mini spa center, kjer se boste sprostili, umirili in se za vsaj nekaj trenutkov posvetili sebi. Lahko si zgradite savno, morda odprto sobo z jacuzzijem. Pomislite na dišeče sveče, eterična olja, umirjeno glasbo ali na petje ptic. Vključite vanjo vse, kar vas pomirja.

3.       Jogijski center

joga yoga-2662237_960_720.jpg
Joga
Pixabay

Joga je v današnjem času ena izmed bolj priljubljenih oblik razgibavanja in sproščanja hkrati. Ne le da blagodejno vpliva na naše fizično telo, izboljša tudi splošno počutje in psihično stanje. Ker zanjo potrebujete umirjen prostor, je uta idealna izbira. Pogled na cvetoča drevesa in sveže pokošeno travo in poslušanje petja ptic vsekakor ustvari čudovit in umirjen ambient. Za jogijsko sobo ni treba veliko, le nekaj sveč, morda bele zavese in blazino.

4.       Prostor za druženje

trendi shutterstock_1077379496.jpg
Vrtnarski trendi 2019
Shutterstock

To je vsekakor najbolj razširjena raba ute, vendar se ne pogovarjamo zgolj o posedanju za vrtno mizo. Govorimo o baru, ki je v njej, in okušanju doma pridelanega vina ali druge pijače, morda celo hrane. Namesto bara je lahko v njej tudi kuhinja, v kateri za svoje goste pripravljate razne specialitete.

5.       Telovadnica

Začnite telovaditi kar v svoji mali telovadnici. V tem primeru je najbolje, da poleg vrtne hiše ustvarite še njen zunanji del, ki vam omogoča, da telovadite tudi zunaj. Vanjo vnesite nekaj svoje najljubše ali najbolj uporabne telovadne opreme, prav tako pa ne pozabite na kakšno ogledalo. Če imate večjo hiško, lahko vanjo vgradite tudi prho. Poleti je seveda simpatično telovaditi pri odprtih vratih in ni pretežko stopiti v hišo pod prho, boste pa tega nadvse veseli pozimi.

6.        Soba za hobije

slikanje.png

Če imate konjička, do katerega čutite veliko strast, potem vsekakor potrebujete svoj prostor, kjer ga lahko tudi prakticirate. Spremenite vrtno hišico v ustvarjalno sobo, kjer lahko rišete, kvačkate, kiparite, izdelujete nakit, šivate in drugo. Nebo je meja.

Objavljeno v reviji Dom2/Moje lepo stanovanje št. 3, 29. 4. 2019