Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

5 pričesk za tople dni

M. B. , Maja, 13.05.2018 14:01:07

Visoko spete lase povezujemo s porokami in drugimi slavnostnimi dogodki. Pa vendarle so dvignjene pričeske tako elegantne in lepe, da bi jih večkrat lahko nosile tudi ob vsakdanjih priložnostih.

Delite na:
5 pričesk za tople dni
Dreamstime

Brez dodatkov, kot so tančice, tiare in izstopajoče sponke, si lahko lase tako uredimo za v službo, kadar gremo zvečer ven s prijateljicami ali nas partner povabi na večerjo.

Priljubljene v starem Egiptu

Visoko spete frizure so že v starem Egiptu veljale za nekaj posebnega. Ženske so z njimi vzbujale pozornost, zapeljevale in pritegovale poglede, z njimi so celo šle spat, in sicer na posebne trde vzglavnike, ki so podpirali samo vrat, da se ponoči frizura ne bi uničila.
Kljub številnim različnim frizuram, ki so modne le kratek čas, so dvignjene pričeske vedno moderne in se jih nikoli ne naveličamo.

Izbrali smo nekaj takšnih, ki si jih lahko naredimo tudi sami, in to v manj kot pol ure. Primerne so za vse lase, segajoče vsaj do ramen.

1. Pričeska grške boginje (na fotografiji zgoraj)

Najprej po sredini glave naredite prečo. Nato si okoli glave nadenite trak in začnite okoli njega ovijati pramene las. To počnite toliko časa, dokler ne bodo vsi lasje oviti okrog traku. Pričesko utrdite še z lakom, v lase pa lahko vpnete tudi cvetje ali druge dodatke.

pričeske dreamstime 3.jpg

2. Obrnjena kita 

Če ste radi drugačni, lahko poskusite z obrnjeno francosko kito, ki jo zaključite s figo na vrhu glave. Kito pletite od temena navzgor in pri tem ne obupajte prehitro: zanjo boste poleg krtače, lasnic in elastike potrebovali nekaj vaje in potrpljenja. Ko je kita spletena, jo spnite, preostanek las pa zavijte v figo.

pričeske dreamstime 4.jpg

3. Pentlja

Naredite si velikansko pentljo iz las. Postopek je videti zapleten, a v resnici je čisto preprost. Lase najprej dobro počešite, lahko jih z nastavkom na likalniku zelo na drobno nakodrate. Na sredini glave jih spnite v košat čop, ki ga nato razdelite na tri pramene. Stranska pramena spodvihajte v pentljo in spnite z lasnicami, s srednjim pramenom pa ju objamete čez sredino. Utrdite z lakom in pričeska je narejena.

pričeske dremastime.jpg

4. Figa malo drugače 

Lase razdelita na dva dela. Levi stranski pramen naj bo manjši, iz njega ob strani spletite kito. Iz drugih dveh tretjin las z gobico ustvarite figo. Lase spnite v čop, nataknite gobico in razporedite lase okoli njega. Za piko na i okoli fige ovijte in pritrdite še kito. Pričesko lahko okrasite z drobnimi umetnimi rožicami.

pričeske dreamstime 2.jpg

5. Izziv s kitami 

Za tiste, ki ste bolj vešče, pa bo pravi izziv s kitkami. Lase razdelite nesimetrično na dva dela in vsakega postrani spletite v kiti, kot kaže fotografija. Oba dela kite, ki sta ob glavi, razširite tako, da posamezne zanke rahlo povlečete narazen. V polžasto obliko zvijte ob glavi še preostala dela kit in ju pritrdite s sponkami.

Preberite tudi: Niso modre samo spominčice. Kliknite TUKAJ!