horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za petek, 18. oktobra

Andrej Bajželj Svet24.si

Starša edinca Andreja našla mrtvega. Trdita, da ...

pes 13 Svet24.si

Vaš kosmati prijatelj razkriva vašo osebnost

Mihael Berlic Svet24.si

FOTO: Policist leta 2018 je pogumni Mihael Berlic,...

colja1 Odkrito.si

Ženske, pogovarjajmo se o spolnosti!

Darja Gajšek Njena.si

Darja Gajšek ni več videti tako!

Borut Gregorič Njena.si

Tako lepo ženo ima kmet Borut!

5 barvnih kombinacij, na katere niste pomislili

Kristina Strašek, 18.08.2019 18:00:00

Ko je na tapeti prenova doma, hitro pride do vprašanja, katere barve po novem vanj vnesti. Pri izboru teh smo Slovenci precej tradicionalni in redko posegamo po nekoliko bolj »odbitih« kombinacijah. Nagibamo se k nevtralnim barvam, nežnim odtenkom, drznost pa včasih pokažemo le z živahnejšim dodatkom. Si drznete biti unikatni?

Delite na:
5 barvnih kombinacij, na katere niste pomislili
modra in rumena Dreamstime

Ni novost, da strokovnjaki notranjega opremljanja v svetu sponzorirajo izbor vedno bolj živih barv. Že nekaj časa se trudijo premikati meje sprejemljivega in vas prebuditi. Ko enkrat stopite iz okvirov tradicionalnega, se vam odpre nešteto novih vrat, ki vodijo do povsem nepričakovanih rezultatov.

V nadaljevanju vam tako predstavljamo pet barvnih kombinacij, na katere morda sami ne bi nikoli pomislili, a je več kot očitno, da se odlično ujemajo.

1.       Rožnata in črna

dreamstime_m_116943919.jpg
črna in rožnata
Dreamstime

dreamstime_m_119949280.jpg
Črna in rožnata
Dreamstime

Koliko ljudi bi na svoje stene dalo katero od omenjenih barv? Verjetno redki. Morda bi še dopustili pastelno rožnato ali njen vsekakor čim nežnejši odtenek. Črne bi se verjetno v vsakem primeru izogibali. No, dizajnerji se v resnici strinjajo, da gre za eno izmed drznejših izbir, sploh če posežemo po živo rožnati barvi. Uporabite jo morda raje v spalnici ali kopalnici.

2.       Oranžna in modra

dreamstime_m_41373777.jpg
oranžna in modra
Dreamstime

dreamstime_m_124787849.jpg
Oranžna in modra
Dreamstime

Sonce in morje. Mar ne zveni naravnost magično? Morda zgolj ob misli nanju ne bi rekli, da sta kompatibilni, a realnost je daleč od tega. Gre za zanimivo barvno kombinacijo, ki bo popestrila prav vsak del vašega stanovanja. Barva manga bo kot naročena ob sinje modri, z njima pa se lahko dobro kombinira tudi rjava. Vse skupaj bo prostor odprlo in ga več kot očitno poživilo.

3.       Siva in vijolična

dreamstime_m_119209210.jpg
siva in vijolična
Dreamstime

Omenjana kombinacija pravzaprav ni novost, saj jo lahko opazujete na raznih dekoracijah, ki vključujejo pridih Provanse in fotografije sivke. Siva je večkrat spregledana barva, saj jo mnogi povezujejo z meglo in turobnostjo. A v resnici lahko služi kot elegantna osnova, ob kateri zasije marsikatera barva. V tem primeru vijolična, ki doda element glamurja. Omenjeno kombinacijo lahko uporabite povsod, najbolje pa bo delovala v vaši spalnici.

dreamstime_m_113056764.jpg
siva in vijolična
Dreamstime

4.       Zelena in rožnata

dreamstime_m_29204618.jpg
zelena in rožnata
Dreamstime

Kaj pravite na povezovanje živo zelene z živo rožnate? Morda kar fluorescentne? Morda preveč ekstremno? No, ne boste verjeli, ampak ti dve lahko skupaj učinkujeta sila zanimivo in poživljajoče. Morda je kombinacija primerna za nekoliko bolj divje osebe ali pa vsaj mlade po srcu, a v majhnih obrokih si jo lahko privoščijo vsi. Imate doma bel kavč? Lahko ga popestrite z rožnatimi in zelenimi blazinami. Uporabite morda rožnat prt in zelena jabolka.

dreamstime_m_111349285.jpg
zelena in rožnata
Dreamstime

5.       Mornarsko modra in rumena

Menimo, da smo vas skozi članek že dovolj presenečali, in tako lahko za konec predamo kombinacijo, na katero ste verjetno že kdaj pomislili … no, če ne drugje, vsaj pri dekodiranju daril ali morda nakupu oblek. Ste vedeli, da je ta kombinacija precej popularna tudi pri porokah? Pri tem vam svetujemo, da izberete nekoliko temnejši odtenek modre, ki jo bo žareče rumena vsekakor popestrila. Namesto čiste rumene lahko uporabite tudi zlato. Želite narediti korak dalje? Prepleskajte sobo v mornarsko modro, vanjo pa postavite živo rumen kavč.

dreamstime_m_18610303.jpg
modra in rumena
Dreamstime

Spremenite dom v dizajnerski prostor, v katerem se boste počutili odlično. Vključujte sebi ljube barve, poskušajte pa med sabo zmešati tudi kakšne na prvi pogled nekompatibilne odtenke. Če delujejo v naravi, bodo tudi v vašem domu. Veselo opremljanje vam želimo.

dreamstime_m_111667005.jpg
rumena in modra
Dreamstime

Objavljeno v reviji Liza/Maja št. 32, 2. 8.2019