Konoplja Svet24.si

Konoplja zmore dekontaminirati zemljo, onesnaženo...

bakren žleb Svet24.si

Nepridipravi ukradli žlebove z mrliške vežice

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Triletnik razkril svojega morilca iz prejšnjega življenja?

kl, 21.07.2021 16:00:43

Deček je pokazal na nekega moškega. "Bil sem tvoj sosed. Sprla sva se in ubil si me s sekiro," je rekel.

Delite na:
Triletnik razkril svojega morilca iz prejšnjega življenja?
Deček se je spomnil, da je v prejšnjem življenju bil ubit s sekiro Pinterest

Konec 60-ih let je triletni deček, pripradnik skupnosti Druzov,  nenadoma postal središče pozornosti v mnogih mediji, potem ko se je razvedelo, da je razrešil umor iz svojega prejšnjega življenja. Povedal je, da je v prejšnjem življenju bil umorjen s sekiro.

druze.jpg
Druzi
Pinterest

Zgodbo najdete tudi na našem YouTube kanalu in na podcastu Odkrito.si
Povezavi sta pod člankom.

Druzi so etnična skupnost, ki živi pretežno na Golanski planoti med Sirijo in Izraelom. Imajo svojo religijo, ki spada med t.i. abrahamske religije, kamor spadajo judovska vera, krščanstvo in islam. Slednjemu je njihova vera še najbližje, vendar se nimajo za muslimane. Druzi tudi verjamejo v reinkarnacijo oziroma večkratno rojstvo in zato dečkova pripoved zanje ni bila nenavadna, jih je pa vseeno presenetila, ko so preverili dejstva, ki jih je navajal.

Deček, katerega imena niso razkrili, se je rodil z rdečim znamenjem na glavi. Druzi so prepričani, da takšna znamenja izvirajo iz prejšnjih življenj, zato so verjeli, ko je nekega dne deček začel pripovedovati, da je bil ubit s sekiro.

BIRTHMARK.jpeg
Deček je bil rojen z znamenjem na glavi (slika je simbolična)
mitchderm.com

Skupina moških, ki je slišala njegovo zgodbo, se je odločila, da njegovo zgodbo preveri. Med skupino je bil tudi dr. Eli Lasch, ki je delal kot svetovalec v zdravstveni oskrbi v Gazi in ga je nenavaden primer zelo zanimal. Dečka so odvedli v več druzovskih vasi, da bi videli, če katero prepozna. V dveh niso bili uspešni, v tretji pa je deček prepoznal vas, v kateri naj bi živel in povedal, da ga je ubil sosed. Še več, deček se je spomnil imen skoraj vseh prebivalcev vasi, pa tudi takratnega svojega in imena soseda, ki naj bi ga ubil.

Golan.jpg
Golanska planota
Pixabay

Ko je povedal svoje ime iz prejšnjega življenja, so se vaščani spomnili, da je v vasi zares živel mož s tem imenom, ki pa je štiri leta prej nenadoma izginil. Skupina je dečka tudi odvedla po vasi in na neki točki je fant pokazal hišo, v kateri je živel. Okoli skupine pa se je nabrala tudi kopica vaških radovednežev. Deček je nenadoma stopil do enega izmed njih in ga poklical po imenu. Moški je potrdil, da mu je res ime tako, kot ga imenoval deček. Ta pa je takrat rekel: "Bil sem tvoj sosed. Sprla sva se in ubil si me s sekiro."

boy.jpg
Deček se je spomnil prejšnjega življenja (slika je simbolična)
Pixabay

Dr. Lasch se spominja, da je takrat moški postal bled kot stena. Deček pa je rekel še, da ve, kje je pokopano njegovo truplo. Skupino, v kateri je bil tudi obtoženi sosed, je popeljal do njiv, ki so bile zunaj vasi. Na eni od njih je bila gomila kamenja in fant je pokazal nanjo in dejal, da sta pod njo njegovo truplo in morilsko orodje, sekira.

okostnjak.jpg
Na mestu, kamor je pokazal deček, so resnično našli okostnjaka
Pinterest

Možje so res začeli izkopavati in naleteli na okostje odraslega moškega, oblečenega v takrat običajna kmečka oblačila. Lobanja okostnjaka je bila preklana, kot bi jo nekdo zares poškodoval s sekiro. Ta poškodba pa se je ujemala z znamenjem, ki ga je na glavi nosil deček.

Po tem razkritju je morilec priznal zločin, vendar ga niso izročili oblastem. Dr. Lash domneva, da je za kazen poskrbela skupnost.

druze 2.jpg
Zastava Druzov
worldatlas.com

Zgodbo je v svoji knjigi "Otroci, ki so že živeli", skupaj z drugimi zgodbami otrok, ki so se spominjali prejšnjih življenj, opisal pisatelj in terapevt Trutz Hardo. V knjigi so po trditvah avtorja zbrane le zgodbe, ki naj bi bile preverjene.

Vendar pa za zgodbo Druzovskega dečka vseeno manjkajo dokazi. Tako ni znano ne dečkovo ime, ne ime žrtve ali morilca. Dr. Eli Lasch je umrl leta 2009, potem pa zgodbe ni bilo mogoče preverjati naprej.

Res je, zgodba je morda potegavščina, vendar gre za še eno od nenavadnih in skrivnostnih zgodb o reinkarnaciji, ki jih obstaja veliko.

reinkarnacija.jpg
Druzi verjamejo v reinkarnacijo
medium.com