baterija Svet24.si

Dveletnica umrla po zaužitju baterije iz ...

hudournik fekalije žusterna Svet24.si

Hude kritike: Se po Kopru širi ljubljanski smrad?

janez cerar pl Reporter.si

Kazen za cerkvenega žvižgača? Duhovnik, ki je ...

roke Svet24.si

Ko on popiva, je 82-letna mama zaklenjena v ...

20200722-01016613 Necenzurirano

UKC Ljubljana: objava visokih plač bi ogrozila ...

račun Odkrito.si

Preprosto vprašanje, ki bega kalkulatorje! Ga ...

DSC03567 Njena.si

Tekmovalec MasterChefa očaral Laro Goršek Kos?

Fant, ki je zažigal s pogledom - dobesedno

kl, 08.05.2021 21:39:44

Leta 1982 je italijanski 9-letnik o sebi odkril nekaj zelo nenavadnega. Sedel je v čakalnici pri zobozdravniku in bral strip. Nenadoma je revija zagorela.

Delite na:
Fant, ki je zažigal s pogledom - dobesedno
Ena redkih fotografij Benedetta Supina viraldiario.com

Benedetto Supino, kot je bilo fantu ime, je potem, ko so plamene pogasili, zanikal, da bi naredil karkoli narobe. Pri sebi namreč ni imel ne vžigalic, ne vžigalnika. Vendar mu takrat nihče ni verjel. Menili so, da je šlo samo za pubertetniške izpade.

Vendar pa so se mu začele dogajati vse bolj nenavadne stvari. Nekoč se je sam od sebe vnel plastičnen predmet, ki ga je njegov stric držal v rokah, medtem ko je Benedetto strmel vanj. Smoditi ali goreti so začele knjige, pohištvo in drugi vnetljivi predmeti v katere se je zagledal. Nekega večera se je zbudil, ko je zagorela njegova postelja, ogenj pa je zajel že tudi njegovo pižamo, zaradi česar je utrpel kar nekaj resnih opeklin.

Njegovi starši,  prepričani, da ima Benedetto psihične probleme, so ga pošiljali k psihiatrom, ki pa pri njem niso našli nobenih duševnih motenj ali nagnjenosti k piromaniji.

Zgodbe o fantu, ki "zažiga s pogledom" pa so začele polniti italijanske časopise in kmalu so se zanj začeli zanimati tudi raziskovalci nenavadnih pojavov, ki pa prav tako niso našli ničesar, kar bi razložilo njegovo "sposobnost". Poslali so ga celo k izganjalcu hudiča, rezultat pa je bil enak - nič. Benedetto po besedah eksorcista ni bil obseden. Na koncu se je z njim začel ukvarjati parapsiholog Dr. Demetrio Croce, ki ga je naučil, kako naj nadzira in usmerja svojo nenavadno sposobnost - pirokinezo.

Pirokineza je domnevna sposobnost posameznika, da z mislijo sproži ali nadzira ogenj. Uradna znanost tega pojava ne zna razložiti in jo uvršča med parapsihološke pojave. Doslej namreč še niso našli zanesljivih dokazov, da pirokineza v resnici obstaja, veliko posameznikov, ki so trdili, da to sposobnost imajo, pa se je izkazalo za goljufe.

Kako je Benedetto "ustvarjal ogenj s pogledom", je tako ostalo nepojasnjeno. Nepojasnjeno je tudi, kako se je, če se je, zgodba končala. Za Benedettom se je namreč izgubila vsaka sled. Znano je le, da je bil rojen 5. decembra 1973 v italijanskem mestu Formia, kar pomeni, da je, če še živi, danes star 48 let. Kje živi in ali še ima to sposobnost, pa prav tako ni znano.