Königs Wusterhausen Svet24.si

Panični oče zaradi covidnega potrdila sredi ...

skilyr hicks Svet24.si

Umrla 23-letnica, ki je pred letih nastopila na ...

jernej tozon 1 Svet24.si

Jernej Tozon na pustolovskih počitnicah

tanja frantar igor zabret-sta Reporter.si

Ko je bivša Dimnikova žena izvedela, da bomo ...

iza-login Necenzurirano

Tudi kralj banan financira Janševo televizijo

Alfi Nipič Odkrito.si

EKSKLUZIVNO: Alfi Nipič: "Tega ne privoščim ...

peter prevc domen cene 21 dj Ekipa24.si

Peter Prevc le RAZKRIL svojo veliko SKRIVNOST, ...

Divje življenje Norega Maxa

kl, 15.09.2021 09:00:00

10 dejstev, ki jih o Melu Gibsonu verjetno niste vedeli.

Delite na:
Divje življenje Norega Maxa
Mel Gibson Profimedia

Svoje čase je veljal za "divjega dečka", kar je v resnici tudi bil. Do igralstva je prišel po naključju in ne po svoji volji. Čeprav je znan predvsem po svojih akcijskih vlogah, pa se je izkazal tudi v romantičnih. V Hollywoodu velja za čudaka in skrajneža, vendar ga to ne moti, saj je eden najbolj prepoznavnih hollywoodskih igralcev in režiserjev, nagrajen z dvema Oskarjema. Pravzaprav mu je več uspehov prineslo režirnje. Za nameček pa je že desetletja na lestvicah najlepših moških.

mel gibson.jpg
Mel (na fotografiji s partnerico Rosalind Ross in sinčkom Larsom) se je kmalu po dopolnjenem 61. letu razveselil devetega otroka.
Profimedia

1. ŠESTI OD ENAJSTIH

Mel Gibson se je rodil kot šesti od enajstih otrok v družini železničarja in gospodinje. Ima pet bratov in pet sester. Pa tudi sam ima kar devet otrok, s tremi različnimi ženskami.

2. AVSTRALEC ZARADI LOTERIJE

Ko je bil star 12 let, je njegov oče nastopil v nekem televizijskem kvizu in zmagal. Starša sta se potem odločila, da se iz New Yorka preselita (z družino seveda) v Avstralijo, odkoder je Melova babica, operna pevka. Tam je Mel odraščal in tudi prevzel avstralsko državljanstvo. Tega je obdržal do danes.

Smrtonosno orožje 2 Profimedia.jpg
Mel Gibson v Smrtonosnem orožju 2
Profimedia

3. PROBLEMATIČEN NAJSTNIK -DROGE, ALKOHOL, PRETEPI

Ko so se preselili v Avstralijo, je Mel, takrat najstnik "znorel". Pri trinajstih je začel popivati in kaditi marihuano in se pretepati. Starša sta ga zato vpisala v katoliško šolo, v upanju, da se bo umiril.

4. V IGRALSKO ŠOLO GA JE VPISALA SESTRA

Mel je hotel postati novinar. Vendar je bila ena od njegovih sester tista, ki je prepoznala njegov igralski talent in ga vpisala na "Nacionalni inštitut za igralstvo". Mel je bil zaradi tega besen nanjo, vendar je vseeno šel na sprejemne izpite in jih brez problema opravil. Šolanje pa mu zaradi temperamenta ni šlo nabolje, vendar je uspel diplomirati.

Braveheart Profimedia.jpg
V filmu Braveheart pod kiltom ni nosil ničesar
Profimedia

5. "NEKOČ SE BOM LOČIL OD TEGA DEKLETA"

Takoj po diplomi je Mel našel delo v gledališču. Med produkcijo predstave "Čakajoč na Godota" je spoznal zobno asistentko, Robyn Moore. Ko jo je prvič zagledal, je rekel prijatelju: "Nekoč se bom ločil od tega dekleta." In tako je tudi bilo. Robyn je postala njegova žena. Ločila sta se po 31-ih letih - in po sedmih otrokih.

6. "MODRO-ČRNA BUČA" NA AVDICIJI ZA NOREGA MAXA

Prvo publiciteto mu je prinesel film "The Hero", kmalu pa je dobil povabilo za glavno vlogo v akcijskem filmu "Mad Max". Večer pred avdicijo se je Mel stepel kar s tremi moškimi in je na avdicijo prišel kot "modro-črna buča". Bil je prepričan, da vloge ne bo dobil, vendar so mu producenti rekli, naj pride nazaj čez dva tedna, kar je tudi storil - in dobil vlogo.

Mad Max Profimedia.jpg
Za vlogo v prvem Mad Maxu je zaslužil le 400 dolarjev, za vlogo v tretjem millijon
Profimedia

7. NORI MAX - NORI ZASLUŽEK

Prvi del Norega Maxa je bil huronska uspešnica in je v blagajne navrgel več kot 100 milijonov dolarjev. Mel je za vlogo v prvem filmu dobil 15.000 dolarjev. Za nastop v drugem nadaljevanju je dobil 120.000 dolarjev, za vlogo v tretjem pa so mu ponudili 1,2 milijona. Bil je prvi avstralski igralec, ki je zaslužil millijon dolarjev.

8. S KRAVAMI JE LAŽJE, KOT Z IGRALCI

Potem ko je v letih med 2000 in 2002 posnel kar 4 filme, se je za dve leti umaknil na kravjo farmo. Kot razlog je navedel, da je s kravami lažje ravnati kot z igralci.

Smrtonosno orožje Profimedia.jpg
Prizor iz filma Smrtonosno orožje
Profimedia

9. RDEČI NOSEK, GOLA ZADNJICA IN ... KHM

Za umirjanje napetosti, ki se pojavljajo na snemanjih med igralci in ekipo, Gibson kot režiser velikokrat zahteva, da igralci resne scene zaigrajo s klovnovskim z rdečim noskom. Nadene si ga tudi sam. Med snemanjem "Hamleta" je po neki zelo resni sceni soigralce in ekipo "sprostil" tako, da si je do kolen potegnil hlače in jim pokazal svojo golo zadnjico. Pri snemanju filma "Pogumno srce" ("Braveheart") pa je igralko Sophie Marceau "razveselil" tako, da ji je večkrat pokazal svoje premoženje. Pod kiltom, ki ga je nosil, namreč - kot narekuje tradicija - ni nosil ničesar.

10. IZGON IZ RAJA

Zaradi svojih pripomb, ki so jih večkrat označili kot skrajne, rasistične in antisemitistične, ter problemov z alkoholom (bil je večkrat aretiran zaradi vožnje pod vplivom alkohola), je bil več kot deset let "nezaželena oseba" v Hollywoodu. Ni mu pomagalo niti to, da ima na svojem posestvu kapelo, kjer se vsak dan udeleži maše.

klosarji - gibson.jpg
Deset let je bil "persona non grata" v Hollywoodu
Profimedia