nemško-avstrijska meja Svet24.si

Počasen razkroj schengna: Nemčija uvaja nadzor ...

invalid avto Svet24.si

S četrtkom se pričenja testiranje storitve ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Alenka Žnidaršič Kranjc črpa milijone iz ...

1687435885-marta-kos04-1687435805319 Reporter.si

Grehi nove Golobove "super kandidatke" za evropsko...

garnbret koper 2024 Ekipa24.si

Je to razlog, da je Janja Garnbret toliko boljša ...

e0c56552eea05147e613_62659166 Njena.si

Razlog za šokantno vedenje v Kmetiji

matjaz kek Ekipa24.si

Kek ni najbolj zadovoljen, selektor napovedal ...

Obvladovanje tveganj za brezskrbne počitnice

Oglasno sporočilo, 05.08.2024 14:13:33

Poletje je čas potovanj, čas za raziskovanje novih krajev, spoznavanje novih kultur in počitek. V želji po avanturah in sprostitvi pa pogosto pozabimo na pomemben vidik potovanj – kako obvladovati nepričakovane dogodke in morebitna tveganja. Ob tem so nam lahko v pomoč zavarovalne police, ki omogočajo brezskrbna potovanja.

Delite na:
Obvladovanje tveganj za brezskrbne počitnice

»Meni se to ne more zgoditi.« To je pogosta misel, ki nas spremlja, ko govorimo o potencialnih »nezgodah« s katerimi se lahko srečamo na potovanjih oziroma v tujini. Brezskrbnost lahko nemalokrat vodi do velikih težav, ki zlasti v tujini prinesejo tudi velike stroške. V primerih zdravstvenih težav, odpovedanih letov ali izgubljene prtljage nam lahko finančno zaščito in pomoč nudijo zavarovalne police.

Vrste zavarovalnih polic za potovanja

Danes je na voljo več vrst zavarovalnih polic, ki pokrivajo različna tveganja med potovanji:

  • Turistično zavarovanje: Najobširnejša polica, ki običajno vključuje kritje stroškov nujne medicinske oskrbe, izgubo ali krajo prtljage, odpoved potovanja zaradi nepričakovanih dogodkov, odškodninske zahtevke in še več.
  • Zdravstveno zavarovanje za tujino: Ena najpomembnejših polic za vsakega popotnika. Pokriva stroške nujne medicinske oskrbe, hospitalizacije in prevoza v domovino v primeru resnejše bolezni ali poškodbe.
  • Zavarovanje odpovedi potovanja: Polica krije stroške v primeru, ko je potovanje treba odpovedati zaradi nepričakovanih dogodkov, kot so bolezen, smrt v družini ali drugih izredni dogodki.

tujina, dopust, počitnice, zavarovanje, zavarovanje-za-tujino, turistično-zavarovanje

Kje najdemo pravo zavarovanje zase?

Informacije o različnih zavarovalnih policah in možnostih zavarovanja lahko poiščemo na spletnih straneh zavarovalnic. Preden sklenemo zavarovanje je pomembno, da primerjamo ponudbe različnih zavarovalnic, preverimo kritje, pogoje zavarovanja in morebitne izjeme, ki jih zavarovanje ne krije. Nasvete lahko dobimo tudi pri prijateljih in družini, na spletu ali pa kar na družbenih omrežjih.

Ker je včasih težko poiskati preverjene in zanesljive informacije, projekt LIT (Lajf je igra tveganja) deli koristne vsebine in zanesljive informacije o zavarovalništvu in osebnih financah. Brezplačne vsebine so dostopne na @lajfjeigratveganja InstagramuFacebook strani, TikTokuspletni strani, lahko pa se prijaviš tudi na mesečni LIT novičnik (povezava do prijave na LIT novičnik).