zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Več seksa, če ...

KŠ, 05.03.2024 18:32:39

Po nedavnih raziskavah so ljudje, ki v sporočilih uporabljajo več čustvenčkov, uspešnejši na prvih zmenkih in imajo več spolnih odnosov kot tisti, ki pošiljajo sporočila brez simpatičnih nasmejanih ali jokajočih in tudi jeznih mini obrazov in drugih emotikonov, kot na primer src, cvetlic in še bi lahko naštevali.

Delite na:
Več seksa, če ...
Uporabljate dovolj smeškov?

Uporaba smeškov je zapletena umetnost. Po mnenju nekaterih hladni in ne razumete zabave, če v sporočila ne vstavite dovolj emotikonov. Po drugi strani pa se lahko, če jih uporabite preveč, zdite lahkomiselni in brezskrbni.

Toda nova raziskava je pokazala, da ima strast do smeškov – in njihova obilna uporaba – presenetljivo prednost, na katero (verjetno) nihče ni pomislil. Očitno imajo ljudje, ki svoja sporočila tako začinijo, boljše spolno življenje.

Kaj o vas pove vaša uporaba emotikonov?

Raziskava je bila objavljena v reviji PLoS ONE, opravili pa so jo člani Kinseyjevega inštituta na univerzi Indiana in oddelka za psihologijo na kolidžu Lake Forest v Chicagu.

Na obeh univerzah so anketirali več kot 5000 udeležencev, starih od 18 do 94 let.

Rezultati so bili jasni: ljudje, ki so v spletni komunikaciji uporabljali več smeškov, so imeli v povprečju več zmenkov in več spolnih odnosov kot tisti, ki jih niso uporabljali.

smeško
smeško

Avtorji raziskave so pokazali, da pogosta uporaba smeškov z morebitnimi partnerji ni povezana le z večjo telesno dejavnostjo pod rjuhami, temveč tudi z aktivnejšim in uspešnejšim življenjem na zmenkih.

Udeleženci so morali izpolniti anketo, v kateri so jih vprašali, ali uporabljajo emotikone, in če jih, zakaj. Postavili so jim tudi nekaj vprašanj o njihovem ljubezenskem življenju in spolni dejavnosti.

Izkazalo se je, da 38 % vprašanih nikoli ne uporablja emotikonov, 29 % skoraj nikoli, 28 % jih uporablja redno, 3 % jih v vsakem sporočilu uporabi vsaj enega, 2,5 % pa jih v istem pogovoru uporabi več kot enega.

Raziskovalci so nato preučili podatke iz ankete, ki so poleg pogostosti uporabe smeškov vključevali tudi intimnost s prejemnikom sporočil in doseženo stopnjo intimnosti.

smeško
smeško

Kaj imajo smeški skupnega z uspehom v ljubezni?

»Uporaba emotikonov pri potencialnih partnerjih je povezana z ohranjanjem razmerja po prvem zmenku ter z več romantičnimi in spolnimi interakcijami,« so pojasnili avtorji študije. Vendar ostaja skrivnost, zakaj se to dejansko dogaja.

Raziskovalci imajo več razlag, zakaj bi lahko bila visoka uporaba smeškom povezana z razcvetom ljubezenskega življenja.

Po njihovem mnenju bi lahko tisti, ki jih uporabljajo veliko, bolje vzpostavljali intimne in čustvene vezi z drugimi: neverbalni izrazi, posredovani s čustvenčki, so koristni tako za boljše medsebojno spoznavanje kot tudi za krepitev pozitivnega sporočila.

Če torej želite več akcije med rjuhami, morate primerno začiniti tudi svoja sporočila.