zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Obubožani Ricchi e poveri - 1000€ pokojnine?!

kš, 19.02.2024 13:10:27

Vrnitev skupine Ricchi e Poveri na sanremski festival 2024 je bila več kot uspešna.

Delite na:
Obubožani Ricchi e poveri - 1000€ pokojnine?!
Angela in Angelo sta letos na sanremskem odru požela neverjeten uspeh, ki se nadaljuje celo na TikToku. Profimedia

Angela Brambati in Angelo Sotgiu, še vedno aktivna člana skupine, sta dokazala, da je starost le številka in da strast do glasbe lahko ostane živa tudi po desetletjih kariere. Na festivalu predstavljena pesem Non tutta la vita (Ne celo življenje) je hitro zaokrožila po družbenih omrežjih in osvojila ne le srca dolgoletnih oboževalcev, temveč tudi mlajše generacije. Angela in Angelo sta pri 76 in 78 letih postala prava fenomena na družbenih omrežjih, nenadno pozornost, ki ju je zajela, pa sprejemata s humorjem in hvaležnostjo. "Pred tem sploh nisva vedela, kaj je TikTok. Zdaj sva povsod. Spremljajo nas celo zelo mladi. In ironija, ki jo vidite, je naša: takšni smo," s svojo značilno duhovitostjo razlagata v intervjuju za Il Messaggero.

Ricchi e Poveri na začetku kariere, ko so bili kvartet.
Ricchi e Poveri na začetku kariere, ko so bili kvartet.
IG

Zakaj se ne upokojita?

V času, ko mnoge umetnike mika, da bi se po dolgi karieri upokojili, imata Angela in Angelo drugačen pogled. "Upokojitev?! Nikoli. Dokler se bova zabavala, dokler naju bodo ljudje spremljali in dokler naju bo podpiralo zdravje, bova nadaljevala,” sta odločno povedala in dodala še, da ni le strast do glasbe in do nastopanja, ki ju spodbuja, da gledata naprej in ne razmišljata, da bi zapustila odre … Tu je še druga motivacija - člana zasedbe sta namreč razkrila, da vsak od njiju prejema le nekaj več kot 1000 evrov pokojnine, kar je odločno premalo za preživetje, predvsem pa premalo glede na to, koliko sta v svoji karieri vplačala v pokojninski sklad. Tudi zato so nastopi skorajda nuja, ker sicer bi zelo težko preživela.

Rusija in vojna

Skupina Ricchi e Poveri je od nekdaj zelo priljubljena tudi v Rusiji in na vprašanje, kdaj se bosta vrnila na tamkajšnje odre, sta Angelo in Angela odgovorila: “Ko bo zavladal mir! Res imamo radi Ruse in rusko publiko in večkrat so naju že povabili, vendar v tem vojnem času se nama ne zdi primerno. Ko bo zavladal mir, bova najprej imela koncert v Kijevu in potem še v Moskvi,” sta povedala novinarki in pri tem še izpostavila, da je mir na svetu res nuja.

Ste vedeli, da?

Ricchi e Poveri so zasloveli tudi s pomočjo velikega kantavtorja Franca Califana, ki je v njih videl
Ricchi e Poveri so zasloveli tudi s pomočjo velikega kantavtorja Franca Califana, ki je v njih videl neverjeten potencial svetovnih razsežnosti.
Profimedia

Skupina Ricchi e Poveri, ki je bila ustanovljena leta 1967 v Italiji, je ena izmed najbolj priznanih in dolgoživih italijanskih pop glasbenih skupin. Ime skupine, ki v prevodu pomeni "Bogati in revni", odraža željo po predstavitvi kontrastov v življenju in glasbi. Skupina se je uveljavila z mešanico lahkotnih melodij in harmoničnih vokalov, ki so jih zaznamovale ljubezenske in družbeno angažirane teme.
Ricchi e Poveri so zasloveli tako na domačih tleh kot tudi mednarodno, zlasti po konstantnih uspehih na Sanremu. Njihov prepoznavni zvok je kombinacija popa z elementi tradicionalne italijanske glasbe, kar jim je omogočilo, da so osvojili široko publiko.

Sprva so bili kvartet, potem trio, danes pa duet

Skupino so sprva sestavljali Franco Gatti, Angela Brambati, Angelo Sotgiu in Marina Occhiena, vendar je Marina skupino zapustila leta 1981. Po njenem odhodu so Ricchi e Poveri nadaljevali kot trio in doživeli nekatere izmed svojih največjih uspehov, vključno s pesmimi kot so "Sarà perché ti amo", "Se M'innamoro di te" in "Voulez vous danser", ki so postale velike mednarodne uspešnice.

Največ hitov so na radijske valove poslali kot trio, ko je v skupini bil še brkati Gatti, ki je žal
Največ hitov so na radijske valove poslali kot trio, ko je v skupini bil še brkati Gatti, ki je žal umrl leta 2022.
Profimedia

Njihova glasba je bila priljubljena ne samo v Italiji, ampak tudi v mnogih drugih državah, zlasti v Latinski Ameriki in Vzhodni Evropi, predvsem v Rusiji, kjer so imeli številne oboževalce.

Franco Gatti, ki je bil znan tudi po svojih prepoznavnih brkih, je umrl leta 2022. Tako sta v skupini ostala le Angelo in Angela. Večkrat povesta, da sta bila kot najstnika celo fant in punca, do ušes zaljubljena, danes pa sta zelo dobra prijatelja.

Angelo in Angela, nekoč fant in punca
Angelo in Angela, nekoč fant in punca
PROFIMEDIA