zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Če boste to jedli, bo seks neverjeten!

KŠ, 13.02.2024 14:26:35

Ali ste vedeli, da lahko vaša večerja deluje kot predigra? Da, prav ste slišali! V svetu, kjer je hrana več kot le gorivo za telo, obstajajo določena živila, ki lahko popolnoma naravno izboljšajo vašo spolno zmogljivost.

Delite na:
Če boste to jedli, bo seks neverjeten!
čili

Ne gre le za mit o afrodiziakih, temveč za znanstveno podprto dejstvo, da nekatera živila vsebujejo posebna hranila, ki spodbujajo prekrvitev spodnjih delov telesa ali celo razplamtijo vašo željo po intimnosti.

Če želite začiniti svoje ljubezensko življenje, ne prezrite naslednjih nekaj živil, ki jih morate dodati v svojo nakupovalno košarico. Od avokada, ki je pravi superživilski afrodiziak, do čokolade, ki spodbuja možgansko središče za spolni užitek, in česna, ki je znan po svojih krepilnih lastnostih – ta seznam je poln presenečenj. Ne pozabimo na koruzo, čili, tartufe, žafran, cimet, rožmarin in žajbelj, ki vsak po svoje prispevajo k bolj strastnemu in zadovoljujočemu spolnemu življenju.

Pripravite se, da boste s temi okusnimi in poživljajočimi živili doživeli pravo eksplozijo okusov in čutnosti. Pridružite se nam na tem razburljivem kulinaričnem potovanju, na katerem bomo razkrili, kako lahko te okusne dobrote začinijo vaše intimne trenutke.

Skratka, če želite povečati svojo strast, v nakupovalno košarico dodajte naslednjih nekaj živil, ki izboljšujejo spolnost.

Avokado

avokado.jpg
avokado

Superživilo z močjo afrodiziaka.

Je mehak, kremast in aromatičen, na jeziku pa ustvarja občutek sproščenosti, ki kar kliče po poljubu. Vsebuje odlične maščobe (zdaj znane omega-3), veliko mineralov, vitaminov in antioksidantov, zato je koristen koktajl za zdravje in tudi za seks. Azteški izraz za to živilo pomeni »semenčica« prav zato, ker so njegove stimulativne lastnosti poznali že v antiki.

Čokolada

čokolada.jpg
čokolada

Prijateljica strasti

Spodbuja možgansko področje spolnega užitka. Čokolada, zlasti če je temna in brez dodanega sladkorja, je dobra prijateljica strasti. Vsebuje feniletilamin, snov, ki spodbuja možgansko središče za spolni užitek in povečuje količino endorfinov.

Česen

česem.png
česen

Za moško spolno moč

Česen izboljša predvsem moško spolno zmogljivost, saj velja za odlično naravno poživilo, ki ima krepilne lastnosti in neverjetno sposobnost izboljšanja krvnega obtoka.

Vsebuje sinergijo vitaminov, aminokislin, encimov, beljakovin in mineralov, ki lahko znatno povečajo energijo – je pa njegov vonj nekoliko vprašljiv.

Ima tudi razstrupljevalne lastnosti na prebavni trakt in črevesje, ki pomagajo pri odvajanju po obilnem obroku, ne da bi se morali odreči ljubečemu gibanju.

Pomembno pa je, da ga uživata oba partnerja, sicer bi lahko intenzivni vonj, ki ga ta hrana povzroča pri potenju in dihanju, dejansko oviral strast in ne bil dragocena pomoč – prav nasprotno.

Koruza

Živilo strasti

Tudi koruza je eno od živil strasti. Njena hrustljava temno rumena zrna so prava paša za oči in brbončice, tako da njeno uživanje spodbuja porast dopamina, nevrotransmiterja, ki se sprošča v možganih in nam daje občutek evforije in zadovoljstva.

Dopamin, ki velja za hormon užitka in nagrajevanja, je tesno povezan s spolnim orgazmom.

Čili

čili.png
čili

Spodbuja erekcijo (in ženski užitek)

Med začimbami, ki so najbolj povezane z erotično strastjo, je čili, ki spodbuja erekcijo (in ženski užitek). Je odličen vazodilatator, ki spodbuja tudi pretok krvi v spolovilu. Poleg tega povzroča termogenezo, tj. povečanje telesne toplote, ki pripomore k temu, da se razgalite in si želite deliti nekaj ognja. Ustvari tudi prijeten občutek mravljinčenja na jeziku, ki vas vabi k poljubljanju.

Tartufi

tarfuf.png
tartuf

Za spolno poželenje

Tartufi, tako beli kot črni, veljajo za afrodiziak, ki spodbuja spolni apetit. Vsebujejo hormon androstenediol, ki je prisoten v moškem znoju. Tako za mizo kot v postelji se zdi nevsiljiv, vendar na olfaktorni ravni spodbuja spolno poželenje.

Žafran

žafran.png
žarfran

Spodbuja željo po razmnoževanju

Žafran je zaradi visoke vsebnosti hormonom podobnih snovi, ki spodbujajo željo po razmnoževanju, prijatelj v spolnosti. Poleg tega njegov nežni okus spodbuja dobro razpoloženje, intenzivna rumena barva pa tudi vizualno prinaša veselje in dobro počutje. Ustvarja odlično podlago za seks in ekstazo, ki ga spremlja.

Cimet

cimet.png
cimet

Povečuje vzburjenje

Že v starem Rimu je cimet veljal za začimbo, ki je popoln afrodiziak. V 16. stoletju so ga različni traktati navajali kot spolno poživilo in od takrat cimet spremlja erotični naboj.

Povzroča namreč termogenezo, povečanje telesne toplote, in obnavlja raven sladkorja v krvi. Pravzaprav imajo lahko tisti, ki imajo težave s sladkorno boleznijo, nekaj spolnih težav, saj visoka raven glukoze negativno vpliva na libido. Cimet lahko pomaga uravnovesiti vse od sladkorja do strasti. Stimulativno, prebavno in karminativno sredstvo pomaga pri spopadanju s posteljnimi maratoni tudi po obilnih obrokih. V ajurvedski medicini je celo sredstvo za zdravljenje impotence.

Rožmarin

rozmarin.png
rožmarin

Povečuje proizvodnjo adrenalina (zaradi česar je seks bolj divji)

Rožmarinov tonik lahko poživi in prežene utrujenost. Spodbuja okus in vonj ter povečuje željo po čutnem udejstvovanju. Kemično poveča proizvodnjo adrenalina, saj deluje na nadledvično žlezo.

Žajbelj

uvodna.png
Kaj bova jedla?

Spodbuja nastajanje ženskih hormonov

Žajbelj je prijatelj seksa, zlasti če ga uživajo ženske. Imenujejo ga celo »žensko zelišče«, saj ima številne pozitivne telesne in duševne učinke na ženskost.

Pozitivno vpliva na razpoloženje zaradi vsebnosti antioksidantov, kot so diosmetin, apigenin in luteolin, snovi, ki lahko zmanjšajo simptome, povezane z depresijo.

Uravnava hormon T3, trijodtironin, ščitnični hormon, ki je povezan s pomembnimi fiziološkimi in presnovnimi procesi.

Na splošno lahko žajbelj nadzoruje raven hormonov in vsebuje estrogenu podobno snov, zaradi katere deluje stimulativno.