Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Prenove železniških postaj Zagorje in Rače ter spremembe v prometu

Oglasno sporočilo, 27.10.2023 13:52:34

Na progah Litija – Ljubljana, Dobova – Ljubljana, Zidani Most – Maribor, Jesenice – Nova Gorica in Ptuj – Ormož – Hodoš se bodo tudi v naslednjih dneh izvajala investicijska in vzdrževalna dela, ki prinašajo možnosti za boljši javni železniški promet. Dela bodo vplivala na železniški promet – počasne vožnje mimo gradbišč, združeni vlaki in nadomestni cestni prevozi namesto nekaterih vlakov. Podajamo napoved večjih del in posebnosti v prometu.

Delite na:
Prenove železniških postaj Zagorje in Rače ter spremembe v prometu
Projekcija postaja Rače. Foto Direkcija za infrastrukturo.

- Proga Dobova–Litija–Ljubljana: vzdrževalna dela in nadgradnje ter prenova železniške postaje Zagorje

Na postaji Zagorje se v mesecu novembru nadaljujejo dela v okviru investicijska projekta »Ureditev železniške postaje Zagorje«. V začetku novembra se bodo na postaji Litija izvajala dela na zamenjavi kretnic s tem, da se bodo sočasno v izvedbi zapore med postajama Sava – Litija (levi ali desni tir) izvajala tudi vzdrževalna dela na medpostajnih odsekih Sava – Litija.

Zaradi omenjenih del je na relaciji Ljubljana – Litija in obratno od 28. oktobra do 5. novembra za nekatere vlake organiziran nadomestni prevoz. Namesto enega vlaka vozi več avtobusov. Če vašo pot v Litiji/Ljubljani nadaljujete naprej z vlakom, prosim pozorno preverite vozne rede in izberite ustrezen avtobus. V voznih redih avtobusov so tisti, ki zagotavljajo povezave z vlakom naprej, posebej označeni. Pri načrtovanju prevozov potnikov je cilj, da se prevoz opravi varno in točno, v času ovir na progah pa še s čim krajšimi zamudami. S tem namenom, da se zagotovi boljša prepustnost na progi, so v primerih del na progah Ljubljana – Litija – Zidani Most – Dobova nekateri vlaki (enaki, kot v oktobru) združeni z naslednjim vlakom. Zaradi velike frekvence vlakov na progi bi v nasprotnem primeru prijahalo do še večjih zamud. Zaradi predpisanih počasnih voženj mimo gradbišč in začasne vožnje po samo enem tiru pa lahko kljub združevanju vlakov prihaja do zamud.

Prenova postaje Zagorje Foto Direkcija za infrastrukturo.jpg
Prenova postaje Zagorje. Foto Direkcija za infrastrukturo.

- Proga Zidani Most–Maribor: združeni vlaki na relaciji Maribor–Poljčane

Zaradi gradbenih del na relaciji Maribor – Poljčane in obratno bodo spodaj navedeni vlaki vozili združeni s predhodnim oz. naslednjim vlakom po voznem redu. Pri izbiri v voznem redu bodite pozorni na uro odhoda in številke oz. smeri voženj vlakov.

- Proga Jesenice–Nova Gorica: vzdrževalna dela in skrajšana relacija avtovlakov

Na posameznih odsekih proge Jesenice – Nova Gorica se bodo izvajala vzdrževalna dela, in sicer: Most na Soči – Anhovo (2. in 3. november) ter Most na Soči – Podbrdo (od 6. do 8. novembra).

Zaradi del bo za nekatere vlake organiziran nadomestni prevoz pri katerem lahko nastajajo zamude, kar prosimo upoštevajte pri načrtovanju potovanja. Avtovlaki št. 853, 854, 857 in 858 bodo od 6. do 8. novembra 2023 zaradi vzdrževalnih del vozili na skrajšani relaciji Bohinjska Bistrica – Podbrdo in obratno.

Prav tako se bo zaradi vzdrževalnih del v predoru Obrne med postajama Jesenice in Bohinjska Bistrica med 9. novembrom in 3. decembru na tem odseku izvajal nadomestni avtobusni prevoz.

- Proga Ptuj–Ormož–Hodoš: vzdrževalna dela

Zaradi vzdrževalnih del med postajama Ptuj in Ormož (28. oktobra) ter Lipovci in Murska Sobota (12. november) bo za nekatere vlake organiziran nadomestni prevoz pri katerem lahko nastajajo zamude, kar prosimo upoštevajte pri načrtovanju potovanja.

- Ostala dela na železniških progah in napovedani nadomestni prevozi

Redna vzdrževalna dela se izvajajo tudi na nekaterih drugih odsekih. Potnikom so informacije o vseh zaporah prog in nadomestnih prevozih na voljo tudi v iskalniku voznega reda na naših spletnih straneh, v iskalniku voznega reda in na potniski.sz.si/info, na oglasnih tablah na železniških postajah ter na brezplačni telefonski številki 080 81 11.

Na slovenskem železniškem omrežju smo v obdobju povečanega obsega tako vzdrževalnih del kot tudi investicijskih del, ki jih izvaja lastnik s pospešenim izvajanjem vlaganj. To predstavlja izzive v propustnosti na posameznih odsekih prog, tudi zahteva nadomestne prevoze zaradi zapor in posledično zamude, a dolgoročno to prinaša možnost boljših storitev za potnika. Dodatne informacije o aktivnostih na nadgradnji železniškega omrežja lahko najdete na krajšamorazdalje.si.

Prosimo za razumevanje.