zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

V Ljubljani izpadli prvi nosilki

Oglasno sporočilo, 13.09.2023 20:31:48

Na teniškem turnirju WTA Zavarovalnica Sava v Ljubljani z nagradnim skladom 107.360 evrov sta danes v drugem krogu izpadli prvi nosilki, Slovakinja Anna Karolina Schmiedlova in Španka Aliona Bolsova.

Delite na:
V Ljubljani izpadli prvi nosilki
alesfevzer.com

Od Schmiedlove je bila boljša 30-letna Poljakinja Katarzyna Kawa, ki je slavila s 7:5, 6:2. Dvoboj v teniškem centru Tivoli je trajal uro in 35 minut. Poljakinja, ki na lestvici WTA zaseda 251. mesto, je pripravila veliko presenečenje in ugnala 58. igralko sveta Schmiedlovo.

Ta je v prvem krogu premagala Uzbekistanko Nigino Abduraimovo. Tri igre sta odigrali na Trgu republike, preden so zaradi neustrezne peščene površine dvoboj prestavili v Tivoli.

Izpadla pa je tudi druga nosilka, sicer 112. igralka sveta. Po dveh urah in 20 minutah jo je ugnala 290. na lestvici WTA, Hrvatica Lucija Ćirić Bagarić s 4:6, 6:3, 6:0. Hrvatico v četrtfinalu čaka še ena Španka Marina Bassols. Peta nosilka je bila danes boljša od Grkinje Safo Sakelaridi s 6:4, 6:3.

Kawa se bo na drugi strani v četrtfinalu pomerila proti Turkinji Zeynem Sonmez, ki je s 3:6, 6:3, 6:2 premagala Hrvatico Antonio Ružić. To je bil prvi v celoti odigrani obračun na osrednjem igrišču Mime Jaušovec na Trgu republike.

Prireditelji turnirja so namreč po uvodnih težavah s podlago, zaradi česar so morali vse ponedeljkove in torkove dvoboje odigrati v Tivoliju, danes tam odpeljali dva dvoboja. Najprej je bil na vrsti prej omenjeni posamični, sledil pa je dvoboj dvojic med slovensko navezo Ela Nala Milić/Nina Potočnik in rusko-ameriško dvojico Amina Anšba/Quinn Gleason. V dveh nizih po precej izenačenem dvoboju sta bili s 6:4 in 6:4 boljši slednji.

Med dvobojem dvojic so morali pristojni na osrednjem igrišču sicer večkrat posredovati s teptanjem še vedno precej mehke podlage. O stanju igrišča naj bi tudi sledil sestanek organizatorjev in nadzornice WTA, po katerem naj bi tudi bil znan razpored dvobojev v četrtek, ko bodo igrale še vse tri Slovenke v posamični konkurenci.

Kaja Juvan se bo namreč pomerila proti Romunki Miriam Bianci Bulgaru, vseslovenski obračun pa bosta odigrali Tamara Zidanšek in Pia Lovrič.