zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Laško poskrbelo za soboto, kot je še ni bilo: Hribolazci v Planici postali najglasnejši navijači

Oglasno sporočilo, 30.08.2023 11:51:06

Ni bilo prvič in prepričani smo, da ni bilo zadnjič. Planiška dolina je konec tedna zopet postala navijaško središče Slovenije, namesto na vrh letalnice pa je glasna podpora tokrat potovala proti oddaljeni Japonski. Sodelovanje Laškega, Aktuala, Veseljaka in Ekipe je poskrbelo za nepozabno zabavo pod Poncami, na krilih navijačev pa so slovenski košarkarji na Okinavi svetovno prvenstvo začeli tako, kot smo si vsi skupaj želeli.

Delite na:
Laško poskrbelo za soboto, kot je še ni bilo: Hribolazci v Planici postali najglasnejši navijači

»Sam na basket me pust',« je na sončno sobotno popoldne odmevalo v zibelki smučarskih poletov. Vili Resnik je za edinstveno priložnost pripravil edinstveno priredbo. V njegovem besedilu je 'fuzbal' zamenjal 'basket', v Planici pa so naše orle prek velikega zaslona za to priložnost zamenjali Luka Dončić, Mike 'Miha' Tobey, Zoran Dragić in preostala košarkarska druščina. Pa je bil to v resnici šele zaključek pestrega dogajanja ob izteku planiške lepotice.

Prekrasna dolina pod Poncami je v soboto zdaj že tradicionalno gostila zaključno prireditev že 14. sezone vseslovenskega pohodniškega gibanja Laško Gremo v hribe. Projekt Pivovarne Laško ob podpori Planinske zveze Slovenije ter medijskih partnerjev Aktuala in Veseljaka na hribih po vsej državi povezuje skrb za zdravje, naravo in okolje z najboljšimi domačimi glasbenimi izvajalci in vrhunskimi športniki.

Na prizorišče so pohodniki z vseh koncev začeli kapljati že uro pred uradnim začetkom glasbenega programa. Dodobra ogreti od pohoda, visokih poletnih temperatur in poskočnih ritmov Aktualove Galame ter Petkove pumpe so neutrudne hribolazce ob 10. uri v plesni korak pred največjim glasbenim odrom v tej sezoni zvabili Veseli svatje, za njimi pa so se za najboljšo zabavo, ki je hkrati služila kot navijaško ogrevanje, skrbeli še številni drugi nastopajoči. Od Tadeja Toša, ki je po večmesečnih spodbudah vendarle premagal strah pred svežim poletnim vetrom in si premierno javno odprl svojo prvo pločevinko osvežujočega Burina, do Roka Lunačka, s katerim je njegove uspešnice prepevala celotna planiška dolina.

»Še en čudovit dan, ko je najlepši jezik na svetu odmeval po gorah in se usidral v srcih planiške publike,« je vzdušje pod Poncami povzel frontam skupine Flirrt. Aktualovim in Veseljakovim voditeljem so se na odru ob zaključku 14. sezone gibanja Laško Gremo v hribe pridružili tudi številni slovenski športniki; skakalna legenda Franci Petek, mariborska legenda Marcos Tavares, deskarski šampion Rok Marguč, pa slovenska skakalna posadka - Peter Prevc, Ema Klinec, Anže Lanišek, Žiga Jelar, Nika Prevc in ostali. Prisotni so bili člani RK Celje in KK Zlatorog, z nami sta bila tudi olimpijec, taekwondoist Ivan Trajković in predstavnica KZS Gala Kramžar.

In šele po vsem tem je bil na vrsti vrhunec – vsi prisotni so bili v zgodnjem popoldnevu že dodobra ogreti, a energije nikakor ni primanjkovalo. V norem vzdušju so se hribolazci prelevili v najglasnejše košarkarske navijače na sončni strani Alp, v polnem zagonu je bila tudi aplikacija Laško Skačimer, ki je med srečneže že razdelila prve privlačne nagrade, najbolj poskočen navijaški narod pa je slovensko košarkarsko reprezentanco na drugi strani sveta pognal do uspešnega začetka svetovnega prvenstva. Kot smo zapisali že v uvodu; ni bilo prvič in prepričani smo, da ni bilo zadnjič.