zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Senna, kot ga doslej še nismo poznali

M.K., 12.10.2023 08:34:46

Biografsko serijo o življenju Ayrtona Senne, trikratnega zmagovalca svetovnega prvenstva v formuli 1, ki je trenutno v pripravi, so pri Netflixu opisali kot njihovo "najbolj ambiciozno serijo v Latinski Ameriki doslej".

Delite na:
Senna, kot ga doslej še nismo poznali
Ayrton Senna Profimedia

Senna je prihajajoča brazilska izvirna biografska miniserija, ki temelji na življenju in karieri legendarnega dirkača formule 1 Ayrtona Senne. Projekt je bil prvič napovedan že leta 2020.

senna---netflix
Senna - Netflix
Senna - Netflix

Pod režijo se podpisujeta uspešna Vicente Amorim in Julia Rezende. Prvi je o projektu povedal naslednje: »V športu sem imel veliko idolov, a le enega junaka, Senno. Gledal sem njegove dirke, navijal zanj, navdihoval me je in na dan njegove smrti sem bil v solzah.

senna---netflix
Senna - Netflix
Senna - Netflix

Senna je bil mednarodni junak in prek Netflixa bo serija imela tudi globalni doseg - to bo mednarodna serija, ki jo bodo producirali in režirali Brazilci, ki bo ganila domače občinstvo in Sennovo fantastično zgodbo predstavila novim gledalcem in starim navijačem po vsem svetu.« Razkril pa je tudi nekaj o tem, kaj lahko pričakujemo: »Gledalce bomo postavili na vozniški sedež, skupaj s Senno, v vsakega od avtomobilov, ki jih je vozil, in poskušali razkriti njegovo genialnost, hkrati pa si bomo prizadevali razumeti človeka, odpreti okno v njegovo osebno življenje, izzive in neverjetno zmagovito kariero v športu, ki je bil naperjen proti Neevropejcem.«

Miniserija se bo pričela z Ayrtonovim kariernim prvencem, ko se je preselil v Anglijo, končala pa s tragično nesrečo v italijanski Imoli, ko je umrl. Navijači F1 se Senne spominjajo kot legende tega športa, ki še zdaj velja za enega najboljših dirkačev v zgodovini.