zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Par, ki je preživel vse vetrove

Alesh Maatko, 06.10.2023 19:00:51

20 let ljubezni in glasbenega ustvarjanja

Delite na:
Par, ki je preživel vse vetrove
Z novo skladbo Lubi napovedujeta tudi nov album. Neo Visuals

Marjetka Vovk in Raay, glasbeni tandem Maraaya, sta pred kratkim napovedala svojo prvo koncertno turnejo ob 20-letnici ljubezni in glasbenega ustvarjanja. 20 koncertov za 20 čarobnih let je turneja po butičnih dvoranah, ki bo potekala letos in prihodnje leto. Že letos prihajata na Ptuj, v Celje, Rogaško Slatino, Krško, na Jesenice in v Maribor, nadaljujeta pa po novem letu.

Navihanost med dvema

Ob tem sta izdala tudi novo pesem in videospot z naslovom Lubi. Ta sveža skladba napoveduje izid albuma ob začetku koncertne turneje in prinaša spevno melodijo in besedilo, ki odsevata lahkotnost, povezanost in navihanost med dvema.

Skladba Lubi je preplet energičnega ritma in iskrivih fraz, ki govorijo o povezanosti, igrivosti in ljubezenski iskrici, ki nikoli ne ugasne. Skozi besedilo slišimo priznanje, kako močna je povezanost med partnerjema in kako pomembna je ta vez v vsakdanjem življenju. Z besedami, kot so: »Kaj bi ti brez mene, lubi« in »Kaj bi jaz brez tebe, lub,«, Maraaya izražata večno zaljubljenost in poudarjata, kako pomembna je vsakdanja iskrica v vsakem odnosu.

duo-maraaya 1
Raay in Marjetka praznujeta 20. obletnico.
Neo Visuals

Koncertna turneja

In kaj za dvojec Maraaya pomeni ta zgodba, ki traja že 20 let? »Začetek koncertne turneje in izid novega albuma sta za naju dva izmed najbolj vznemirljivih trenutkov v najini glasbeni karieri. Čeprav sva v svetu glasbe že dolgo, pa tak podvig prinaša cel nabor čustev, od vznemirjenja do pričakovanja. Z albumom, katerega »znanilka« je med drugim pesem Lubi, želiva z oboževalci deliti številne uspešnice na enem mestu. To so pesmi, kot so 1000 let, Let ob tebi, Drevo, Zdaj pa greš, Nebesa in druge. Ta album je plod sodelovanja s številnimi izjemno nadarjenimi glasbeniki, ki so z nama soustvarjali in dodali edinstveno noto,« odgovarjata glasbenika.

duo-maraaya 2
Dvojec Maraaya nas je leta 2015 zastopal na Pesmi Evrovizije na Dunaju.
Neo Visuals

Videozgodba


Videospot za pesem Lubi je bil posnet v Ateljeju Šempeter v Šempetru pri Novi Gorici. Za Maraayo je bila to priložnost za združitev dveh umetnosti – slikarstva in glasbe, kar je bilo za Marjetko in Raaya raziskovanje novih področij. »Spoznali smo cel kup novih ljudi, umetnikov na Primorskem, ki so nam dali novo perspektivo in svežino v našem ustvarjanju,« sta povedala za konec.