zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Glasbenik že tretjič razprodal Križanke

Promocijsko sporočilo, 17.09.2023 21:03:07

Priljubljeni Luka Basi je v petek poskrbel za večer poln presežkov, o katerem se bo še dolgo govorilo. Zakaj? Preverite v prispevku!

Delite na:
Glasbenik že tretjič razprodal Križanke
"Kar bo ostalo za vedno v mojem spominu, je tisti občutek povezanosti z občinstvom, ko so vsi v enem glasu prepevali pesmi z mano." Jaka Bizjak/Neo Visuals

Če so bile pred leti Križanke za Luko Basija sanje, so danes zagotovo realnost. Koncertno prizorišče je v petek namreč že tretjič v svoji karieri razprodal, odzivi pa so tudi tokrat predvsem pozitivni. Spektakel duetov je poskrbel za številna presenečenja, pa tudi glasbene presežke in ne nazadnje čustva, saj se je glasbenik na koncu na odru razjokal, med običnostvo pa vrgel tudi svoje superge in s tem razveselil neznanega oboževalca oziroma oboževalko. 

luka-basi, križanke-2023 9
Jole in Luka se na odru odlično ujameta.
Jaka Bizjak/Neo Visuals

luka-basi, križanke-2023 3
Križanke so priljubljeno koncertno prizorišče tako za Luko kot tudi Danijelo.
Jaka Bizjak/Neo Visuals

Navdušenja pa po prespani noči ne more skrivati niti vedno 110 % osredotočeni pevec, ki nam je zaupal. "Po prespani noči in po vseh teh neverjetnih trenutkih na odru je občutek fantastičen. Adrenalin morda popusti, a v srcu ostaja tista neopisljiva energija in toplota, ki jo deliš z občinstvom in gosti." Slednjih pa je bilo tudi letos veliko. Nekateri razkriti že vnaprej, spet drugi nepričakovani. Luki so se letos na odru pridružili Danijela Martinović, Ansambel Modrijani, Lidija Bačić, Jole, Zlatko Pejaković, Natalija Verboten, Tara (nekdanja pevka Karme), Tilen Lotrič, Davor Borno, ženski pevski zbor Karantanija in presenečenje večera, mega priljubljeni Tik Tok zvezdnik in vplivnež, ki ga obožuje celotna nekdanja skupna država, Američan Justus Reid. Seveda je Justus svoj nastop tudi posnel in le v nekaj urah presegel 200 tisoč ogledov ter si prislužil pozitivne odzive tako s strani držav nekdanje skupne države kot tudi s strani svoje domače države. Na  klavirju pa ni manjkal niti Raay, ki je zaslužen za večino glasbe Lukovih pesmi. 

"Vsak koncert je zame posebno doživetje. Čeprav sem v Krizankah že nastopal, je vsakič nekaj nepričakovanega, nekaj novega. Tokrat so bili z mano na odru res izjemni umetniki. Vsak izmed njih je prinesel svojo edinstveno energijo in skupaj smo ustvarili res nepozabno noč," pravi Luka. 

luka-basi, križanke-2023 5
Glasbenik je že tretjič razprodal Križanke.
Jaka Bizjak/Neo Visuals

luka-basi, križanke-2023 6
Občinstvo je neverjetno sprejemalo vsa presenečenja.
Jaka Bizjak/Neo Visuals

Publika je norela

Ob tem zatrjuje, da težko izbere le en vrhunec petkovega večera, saj je bil prav vsak trenutek zanj nekaj posebnega. Zagotovo pa so svoje naredili ravno dueti in nepričakovane zgodbe, zaradi katerih je publika dobesedno norela. Če izpostavimo le nekatere: Hrvaška zvezdnica Danijela Martinović je bila napovedana kot gostja, a je številne presenetilo, da je na oder stopila ravno pri pesmi Danas. Ko so Modrijani na oder stopili in z vokalnim presežkom zapeli Lukovo uspešnico Seko moja, se je v Križankah zgodil neverjetni čustveni odziv publike. Skupaj so zapeli še pesem Istrijanko ružo moja, nato pa je Luka presenetil tudi njih in iz nič začel peti slovensko narodno pesem V dolini tihi, katere najbolj znana priredba je v izvedbi Ansambla Lojzeta Slaka. Ob tem ne pretiravamo, če rečemmo, da se je občinstvu dobesedno zmešalo.

luka-basi, križanke-2023 11
Modrijani so poskrbeli za vokalni presežek in odpeli pesmi Seko moja in Istrijanko ruža moja.
Jaka Bizjak/Neo Visuals

luka-basi, križanke-2023 8
Luka je Modrijane presenetil in z njimi odpel legendarno v Dolini tihi - občinstvo je norelo.
Jaka Bizjak/Neo Visuals

Hrvaški glasbenik Jole je prav tako poskrbel za enega izmed najbolj čustvenih trenutkov. Ravno Jole je tisti, ki je Luki dal priložnost, ko je bil ta v javnosti še popolnoma neznan, saj sta skupaj že pred leti pripravila duet Nisam ja od jučer. Na odru se je dobesedno čutila njuna naklonjenost, kar pa je nagradilo tudi občinstvo. Piko na i pa sta Luka in Lidija Bačić v Križankah dala tudi svoji veliki uspešnici Solo, ki sta jo na odru zapela v nekoliko bolj rock različici. 

luka-basi, križanke-2023 10
Jole je poskrbel za enega izmed bolj čustvenih nastopov.
Jaka Bizjak/Neo Visuals

"Kar bo ostalo za vedno v mojem spominu, je tisti občutek povezanosti z občinstvom, ko so vsi v enem glasu prepevali pesmi z mano, ter tisti magični trenutki z gosti, ko smo združili glasove in ustvarili nekaj res posebnega. In odzivi ljudi … sporočila ne prenehajo deževati. Lepo mi je," pa o vseh neverjetnih trenutki še pravi Luka. 

Več fotoutrinkov večera najdete v fotogaleriji: