zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Lea Mederal Gams o oddaji Potep z Leo na TV Veseljak Golica

Alenka Sivka, 06.09.2023 13:42:27

V življenju je resnično najbolj pomembna stvar zdravje

Delite na:
Lea Mederal Gams o oddaji Potep z Leo na TV Veseljak Golica
Lea prihaja z oddajo Potep z Leo na TV Veseljak Golica v četrtek, 14.septembra ob 20.00. Sašo Švigelj

Leo zagotovo poznate, ona je tista vitka ženska, ki vodi v hribe, po prijaznih poteh, znane Slovence oziroma tiste, ki si upajo z njo in zadihani pripovedujejo svoje zgodbe. Ker morajo paziti, kje in kako stopajo, po navadi povejo Lei več, kot bi ji sicer. Z nekaterimi od njih je postala prijateljica. Nekateri pa se hoji v hrib in intervjuju rajši odrečejo, a takšnih ni veliko. Oddaja Potep z Leo prihaja na spored TV Veseljak Golica v četrtek, 14. septembra ob 20.00. Njen prvi gost bo Aktualovec Klemen Bunderla. On najbrž ne bo zadihan, saj je vajen hoje v hribe še od Veseljakovih in Aktualovih akcij Gremo v hribe. Pa tudi sicer skrbi za kondicijo. Pogovor pa bo sigurno zanimiv.

»Oddajo Potep z Leo sem začela snemati pred 5 leti,« pripoveduje Lea. »Je imela pa oddaja vmes leto in pol pavze zaradi porodniške, tako da jo snemam vse skupaj 3 leta in pol. Niti sanjalo se mi ni, da bo oddaja doživela tako lep odziv javnosti. Ne mine dan v naravi, ko ne bi srečala planinca, ki z navdušenjem pove, da redno spremlja oddajo in gre na izlet po mojih priporočilu. Tudi na Facebooku se lepo bližamo okrogli številki 50.000 rednih sledilcev.«

LEA_fotoNKralj_veliBadin_3.jpg
Lea znane in manj znane Slovence odpelje po lepih slovenskih poteh.
osebni arhiv

Se ji kdo upre, kdo reče ne? »O, seveda je bilo kar nekaj Slovencev, ki jih nikoli ne bi spravila v hribe. Nekateri imajo tak odpor, da nočejo hodit niti 30 minut, a nič hudega, grem pa s takimi, ki jim ni odveč, da se malo spotijo,« se prav nič ne jezi Lea. In nadaljuje: »Vzponi so včasih res kar zelo naporni, a ravno takrat se gostje najbolj odprejo in sprostijo. Mislim, da je ravno to čar oddaje. Gre za sproščen koncept, kot bi se pogovarjala dva prijatelja, ki hodita v planine. Ni zraven motečega snemalca, saj snemam jaz, ni umetnega studijskega okolja ... Prav zato se gostje bolj odprejo in razgovorijo. Mislim pa, da so toliko sproščeni tudi zato, ker se družimo praktično ves dan in vidijo, da jih nočem nič hudega,« se malce nasmeje Lea.

Zakaj se je z oddajo preselila na TV Veseljak Golica in na Aktual TV? »Ker to prinaša neko svežino, zanos, večjo publiko in prečudovito ekipo, ki mi bo stala ob strani in pomagala, da bom oddajo še nadgradila z novo grafiko, vizualnimi animacijami, cilji … Še vedno pa bo oddaja objavljena vsak teden tudi na Youtubu. Še naprej bom v oddajo vabila naše estradnike, a ne samo njih. Odločila sem se, da večkrat v oddajo povabim tudi Slovence, ki niso javno znani, imajo pa neko močno inspiracijsko zgodbo. Se pravi, da bom večji poudarek dajala zanimivim in ne samo znanim Slovencem. Lahko razkrijem, da bo prvi gost na novi televiziji vsem dobro poznan Klemen Bunderla, v mojo družbo pa kmalu (po nekaj mesečnem glasbenem premoru) prihaja tudi Nika Zorjan. Ostali gostje naj ostanejo presenečenje,« zaključi Lea.

Lea in Klemen
V prvi oddaji, v četrtek, 14. septembra, bo njen gost Klemen Bunderla.
Lea Mederal Gams

Kdo od gostov jo je najbolj navdušil? »Navdušilo me je res veliko gostov. A morda najbolj 100 letni Franc, ki je postal moj vzornik. Tudi jaz imam željo, da bom nekoč tako kot on pri 100 letih še vedno smučala in hodila v hribe,« pohvali 100 letnika Lea. 

Katere potepe po hribih pa si je najbolj zapomnila? »Najbolj si res zapomniš tiste, kjer gre nekaj narobe, a vseeno na koncu potep zaradi tega izpade še bolj zabaven in pristen. Nikoli ne bom pozabila, kako sva se z Miho Novakom iz skupine Čuki izgubila na zasneženi Uršlji gori in potem na štop ujela gozdarja, ki se naju je usmilil in peljal do avta. Ne bom pozabila, kako je padala toča in sva z Nino Wabro Jakič (na invalidskem vozičku) šibali do avta. Vsakič, ko se peljem mimo Nanosa, pa se seveda spomnim na mojo drago Jasno Kuljaj, ki je edina gostja, ki ni prišla do vrha, haha, a sva po potepu postali dobri prijateljici,« je zadovoljna Lea. 

image00031 (002).jpeg
V hribih se gostje Lei odprejo, se sprostijo in ji marsikaj zaupajo.
osebni arhiv

Leo moram seveda vprašati, kako ohranja tako čudovito postavo, čeprav je odgovor skoraj na dlani. »Hvala za kompliment. Se mi zdi, da je za vitko liniji veliko kriva genetika. Če pogledate mojo mami, je podobno grajena in pri 62 še vedno čisto fit. Bi rekla, da imam res dober metabolizem, ker pojem veliko. Je pa tudi tako, da jem večinoma zelo zdravo ekološko prehrano, ko je le mogoče. Izogibam se belemu sladkorju, ampak ne zato, da bi pazila na vitko linijo telesa, pač pa zato, ker beli sladkor res ne naredi nič dobrega telesu. Se pa spomnim, da sem kot najstnica na morju pojedla po 4 sladolede na dan, pa sem bila še vedno suha ko pajek. Poleg tega da 1 - 2x na teden hodim v hribe, se trudim, da 1x - 2x obiščem tudi fitnes. Drugače pa tečem za sinom, ga dvigujem in nosim, ko se mu ne da hoditi in imam tako tudi domači fitnes,« se smeje Lea.

POMEMBNO!

Oddajo Potep z Leo lahko gledate na TV Veseljak Golica vsak četrtek ob 20.00, prvič 14.septembra.

NE SPREGLEJTE!

TV Veseljak Golica najdete pri operaterjih T-2 na kanalu 16, pri A1 na kanalu 24, pri Telemachu na kanalu 19 in pri Telekomu na kanalu 21.