zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Aca Lukas se je lotil Cece!

kš, 06.09.2023 09:53:19

Aleksandar Vuksanović je z YouTube kanala Svetlane Cece Ražnatović odstranil duet Crni sneg, ki sta ga posnela leta 1999.

Delite na:
Aca Lukas se je lotil Cece!
Aleksandar Vuksanović (Lukas) je odstranil svoj duet s Ceco z njenega kanala na YouTubu zaradi obtožb kraje izvajalskih pravic in zahteva nadomestilo za zaslužek od pesmi. Instagram / KŠ

Razlog za to odločitev je, kot je navedel pevčev menedžer in producent Saša Mirković, kraja izvajalskih in producentskih pravic.

Ko je priznani avtor Aleksandar Radulović Futa s svojo ekipo začel odstranjevati vse pesmi na omenjeni platformi zaradi avtorskih pravic in je Jeleni Karleuši izbrisal celoten kanal, se je Aca odločil, da bo storil enako.

»Odstranili smo avdio posnetek s kanala Ceca mjuzik. Izbrisali bomo tudi Marakano in vse druge posnetke, kjer je Lukas neupravičeno predvajan. Lahko bi ji takoj izbrisali celoten kanal, ker ima na njem več kot tri posnetke z Aco, vendar tega nismo storili. Izbrisali bomo tudi vsak drug duet, če ga ona ne odstrani, ker nam ni plačala pravic, ki jih je zaračunala od YouTuba in digitalnih platform. To štejemo za krajo izvajalskih in producentskih pravic, zato smo to tudi storili,« je povedal Mirković.

Boj med izvajalci in avtorji se bo očitno nadaljeval.
Ceca se je zavila v molk ... in ne želi komentirati.
Instagram

Srbski novinarji so kontaktirali tudi Cecino PR službo, da bi dobili njen komentar, vendar ni hotela odgovoriti na nobeno vprašanje in se je praktično zavila v molk.

Spomnimo, da je Lukas že imel podobne situacije s kolegicami, s katerimi je posnel razne duete. Tako je duet Bankina, ki ga je pel z Jeleno Karleušo, odstranjen z vseh platform. Poleg tega so odstranili tudi skladbe Omaklo mi se, Daleko si, Ljubav u doba kokaina, ki jih je posnel z Ivano Selakov. Kot je bilo takrat rečeno, se Ivana in on nista mogla dogovoriti, na katerem kanalu bo pesem Svatovi predvajana. Ivana Lukasu ni plačala dueta, kar je bila, kot je takrat rekel, obveznost, zato je prišlo do prepira. Nato je Vuksanović skupaj s svojo ekipo odločil, da bo vse pesmi odstranil z omenjene platforme. Takrat je odstranil tudi duete s Ceco, vendar jih je kasneje vrnil. A zdaj je videti, da bo tudi Ceco doletela ista usoda, kot je njene kolegice. Ko si Aca nekaj zamisli, gre resnično do konca in ni pomembno, kako vpliven je njegov nasprotnik. Skratka, zdaj je na vrsti Ceca.

Aleksandar Vuksanović (Lukas) je odstranil svoj duet s Ceco z njenega kanala na YouTubu zaradi obtožb kraje izvajalskih pravic in zahteva nadomestilo za zaslužek od pesmi.