Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Hollywood na nogah!

kš / STA, 17.07.2023 14:07:25

Igralci in igralke v Hollywoodu, ki so se v petek pridružili scenaristom v stavki, ki poteka od maja, so protestirali na ulicah več mest, kot sta Los Angeles in New York.

Delite na:
Hollywood na nogah!
Igralci v Hollywoodu protestirali pred studii ter sedeži TV in pretočnih ponudnikov PROFIMEDIA

Kljub visokim temperaturam so se zadržali pred filmskimi studii ter sedeži pisarn pretočnih storitev in televizijskih postaj.

Legendarna Susan Sarandon se je zavzela za pravice vseh ustvarjalcev.
Legendarna Susan Sarandon se je zavzela za pravice vseh ustvarjalcev.
PROFIMEDIA

V prvih vrstah stavkajočih je bilo opaziti tudi zvezdnike, kot sta Susan Sarandon in Jason Sudeikis, sicer pa so igralci in scenaristi odšli skupaj na ulice prvič po letu 1960.

Pravila glede umetne inteligence

Sindikat igralcev SAG-AFTRA zahteva boljše plačilo za svoje člane in pravila glede uporabe umetne inteligence. Za stavko so se uradno odločili v četrtek, potem ko kljub večtedenskim pogajanjem niso uspeli doseči dogovora z Združenjem filmskih in televizijskih producentov (AMPTP). Z delom je prenehalo okrog 160.000 igralcev in se pridružilo 11.500 članom združenja scenaristov Writers Guild of America (WGA), ki stavkajo od 2. maja.

protestiZaradi protestov je bilo prekinjeno snemanje številnih filmov in serij.
Zaradi protestov je bilo prekinjeno snemanje številnih filmov in serij.
PROFIMEDIA

Z nekaj izjemami bi bilo treba zdaj ustaviti vsa snemanja z igralci in igralkami, so sporočili iz SAG-AFTRA. Po poročanju ameriških medijev je snemanje filmov in serij tako rekoč v mirovanju. Poleg tega člani sindikata ne smejo prevzemati kakršnega koli dela za kamero ali promovirati svojih filmov in serij prek nastopov v javnosti in intervjujev. V sindikatu so napovedali, da nameravajo omenjene pogoje strogo nadzorovati.

Predsednica Fran Drescher (L) in igralka Frances Fisher (zadaj) ter sekretarka in blagajničarka SAG-
Predsednica Fran Drescher (L) in igralka Frances Fisher (zadaj) ter sekretarka in blagajničarka SAG-AFTRA, ameriška igralka Joely Fisher. V avtobusu s člani ceha, ki potujejo na proteste.
PROFIMEDIA

Glavni igralec v seriji Nasledstvo pri TV mreži HBO Brian Cox je za britanski BBC ocenil, da bi stavka lahko trajala do konca leta.
"Celotna stvar s pretakanjem je spremenila paradigmo," je za BBC Newscast povedal škotski zvezdnik. "Poskušajo nas onemogočiti, ker je s pretočnimi storitvami mogoče zaslužiti veliko denarja, in želja je, da ga ne bi delili s pisci in izvajalci," je dodal.

Ameriški igralec Jason Sudeikis se je pridružil članom Writers Guild of America in Screen Actors Gui
Ameriški igralec Jason Sudeikis se je pridružil članom Writers Guild of America in Screen Actors Guild, ki so protestirali pred stavbo NBC Universal v New Yorku.
PROFIMEDIA

V petek je bilo tako prekinjeno snemanje številnih filmov, vključno s filmom Deadpool 3, nadaljevanjem Gladiatorja in Avatarja ter osme izdaje Misije: Nemogoče. Verjetno pa bo minilo nekaj časa, preden bodo obiskovalci kinematografov opazili posledice stavke, saj je bila večina letošnjih uspešnic že posnetih.