profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Njena smrt bi utegnila zanetiti novo vojno v Evropi

C.R., 23.11.2021 12:45:35

Vsi se sprašujejo kje je? Hudo bolna!

Delite na:
Njena smrt bi utegnila zanetiti novo vojno v Evropi
Šušlja se, da se njeno zdravje več kot očitno krha. Profimedia

Oboževalce britanske kraljice Elizabete II. je za njeno zdravje prvič zaskrbelo že oktobra, ko se je na dveh uradnih dogodkih pojavila s palico in si z njo ves čas pomagala pri hoji. Že takrat so številni šušljali, da se njeno zdravje več kot očitno krha. A tisti najbolj optimistični so verjeli, da se bo že kmalu vrnila v svojem slogu in se znova pojavila v odlični formi. Žal se to ni zgodilo.

Kraljica je že kmalu zatem odpovedala svoj obisk na Severnem Irskem in močno prestrašila svoje oboževalce, ko je noč preživela v zasebni bolnišnici kralja Edvarda VII. Že res, da je takrat palača sporočila, da gre za preventivne preglede, a se vse skupaj le ni zdelo tako zelo nedolžno, saj je kraljica odpovedala tudi prihod na podnebni vrh, ki se je dogajal v Glasgowu, kjer je na koncu nastopila le prek videopovezave. To je številne močno šokiralo, saj je bil to dogodek, na katerem je bilo 108 predstavnikov z vsega sveta, zato se je pričakovalo, da se bo kraljica pojavila, pa če tudi v nekoliko slabšem zdravstvenem stanju, a se to na razočaranje številnih ni zgodilo.

princ charles, princ william
Po njeni smrti bo prestol zasedel njen sin, princ Charles.
Profimedia

Odpoved tik pred zdajci

Seveda je svetovna, predvsem pa britanska javnost z nestrpnostjo pričakovala slovesnost v Centaphu, kjer bi se morala kraljica pokloniti žrtvam prve svetovne vojne, a je tik pred zdajci odpovedala tudi ta protokolarni dogodek, saj naj bi imela prevelike težave s hrbtenico.

Na Otoku so zdaj postali že močno sumničavi, saj je kraljica že mesec dni odstotna iz javnega življenja, kar je zanjo zelo nenavadno, saj je svoj nastop v Centaphu do zdaj izpustila le šestkrat – štirikrat se je to zgodilo zaradi njenega obiska v tujini, dvakrat pa jo je doma zadržala nosečnost.

kraljica-elizabeta
Kraljica je že mesec dni odstotna iz javnega življenja.
Profimedia

Kje je kraljica?

Ljudje se sprašujejo, ali je kraljica sploh še živa, saj skopim sporočilom iz palače ne verjamejo povsem, sploh ker so v tančico skrivnosti ovili tudi njen nedavni obisk v bolnišnici, kamor naj bi šla samo na preventivne preglede, čeprav se je pozneje izkazalo, da je po pregledih odpovedala še nekaj dogodkov, kar jih je še bolj vznemirilo.

Na družbenih omrežjih so se tako novinarji že razpisali, da naj bi kraljica že umrla, a da palača čaka na ustrezen trenutek, ko bi to sporočila javnosti. To naj bi se zgodilo takrat, ko bi bilo že vse pripravljeno in ko bi bil cel protokol, ki ga morajo ob kraljični smrti spoštovati, do načrtovan do zadnje podrobnosti.

Številni menijo, da je kraljico smrt princa Filipa, ki jo je zapustil pred meseci, izjemno prizadela, izgubila je kar nekaj kilogramov in marsikoga je zaskrbelo, ker je bila videti povsem spremenjena in precej shirana.

Princ Philip, Filip
Številni menijo, da je kraljico smrt princa Filipa, ki jo je zapustil pred meseci, izjemno prizadela.
Profimedia

Uživa veliko spoštovanje

Njena smrt bo prav gotovo prelomen trenutek v svetovni zgodovini, saj je že zdaj jasno, da nič več ne bo tako, kot je bilo. Že danes se pojavljajo bojazni, kaj vse bi se utegnilo zgoditi po njeni smrti, prav gotovo pa je pričakovati, da se bo zamajala svetovna borza, znižala vrednost angleškega funta, Velika Britanija pa bi lahko navzven povsem izgubila svojo integriteto in ugled, saj je jasno, da ima kraljica velik vpliv, moč in, predvsem, da uživa veliko spoštovanje.

Po njeni smrti bo prestol zasedel njen sin, princ Charles, a menda je že zdaj jasno, da nikakor ne bo kos njenim nalogam in da je to prezahtevna vloga za nespretnega princa, ki ima premalo izkušenj s protokolarnimi dogodki na najvišji ravni.

Tiste najbolj kataklizmične napovedi pa so šle celo tako daleč, da bi njena smrt utegnila zanetiti novo vojno v Evropi in da številni samo čakajo na njeno smrt, da bi lahko prekrižali bojne sulice.